Tervetuloa Vaasan Palloseuraan Evgeniy Bashkirov!

Miehet-UUSI-soppari-www-1-3

Vaasan Palloseura on solminut kahden vuoden pelaajasopimuksen venäläisen keskikenttäpelaajan Evgeniy Bashkirovin kanssa. Bashkirov siirtyy Vaasaan Puolasta, jossa hän pelasi viime kaudella pääsarja Ekstraklasassa Zaglebie Lubinin riveissä.

 

Bashkirov on tuominnut hyökkäyssodan heti sodan alkamisesta lähtien, ja hänen mielipiteensä aiheesta on luettavissa muun muassa Helsingin Sanomien tekstissä, jossa kerrotaan Bashkirovin testijaksosta Salon Palloilijoissa.

 

- Tosiasia on, että Bashkirovin tasoinen jalkapalloilija ei harjoittaisi ammattiaan Suomessa ilman poikkeuksellista poliittista tilannetta. Kun saimme tiedon Bashkirovin kiinnostuksesta VPS:ään siirtymiselle, keskustelimme asiasta niin joukkueen valmennusjohdon kuin seuran hallituksen kesken yhdessä ja erikseen. Keskustelujen lopputulema oli selkeä ja yhdenmukainen: tuomitsemme jyrkästi Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa, mutta seuramme arvojen mukaisesti emme arvioi, saati tuomitse yksilöitä kansalaisuuden perusteella, vaan meille olennaista on seuran arvojen todeksi eläminen jokapäiväisessä toiminnassa. Bashkirov on jo lyhyessä ajassa osoittanut olevansa sekä ensiluokkainen jalkapalloilija että todella pidetty joukkuekaveri, VPS:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri toteaa.

 

Bashkirov on takuuvarmasti yksi alkavan liigakauden peliälykkäimmistä pelaajista. Olemme harjoituksissa nähneet, miten laadukkaasta yksilöstä on kyse: hän on poikkeuksellisten jalkapalloilullisten taitojensa lisäksi erinomaisessa juoksukunnossa, ja hän on päässyt erinomaisesti sisään joukkueeseen näinkin lyhyessä ajassa. VPS:n urheilujohtaja Janne Lindberg kertoo.

 

Bashkirov kertoi saapumisestaan Vaasaan tyytyväisin mielin.

- Olen iloinen. Haluan kiittää seuraa, valmentajia, urheilujohtajaa ja joukkuelaisiani lämpimästä vastaanotosta. Olen onnellinen päästessäni edustamaan Vaasan Palloseuraa ja odotan tulevaa kautta innolla.

 

Bashkirov on saanut osakseen kokemusta ulkomailla pelaamisesta. Hän pelasi viimeiset kaksi vuotta Puolassa. Kertyneestä kokemuksesta on hyötyä monella eri osa-alueella.

- Puolassa kilpaileminen maan kovatasoisimmassa sarjassa monien kansainvälisien pelaajien kanssa oli erityinen kokemus. Käsillä olevan maailmantilanteen vuoksi halusin erityisesti jatkaa pelaamista ulkomailla. Ajatus VPS:stä ja Veikkausliigasta inspiroi minua ottamaan vastaan uuden haasteen uusien joukkuelaisten kanssa, ja olen päätökseen hyvin tyytyväinen. Koen, että kokemukseni auttaa joukkuetta, ja samalla voin jakaa tietoani joukkueen nuorille pelaajille.

 

Nykyisen Venäjän hyökkäyssodan takia Bashkirov joutui lähtemään edellisestä joukkueestaan kohti uusia haasteita. Pietarista alun perin kotoisin oleva pelaaja antoi näkemyksensä maailmalla vallitsevasta tilanteesta.

- Oma tilanteeni ei ole erityinen, eikä sitä voi verrata sodan kärsimyksiin. Kaikki tuntevat sodan aiheuttaman aggression vaikutuksen. Venäläisenä jalkapalloilijana pelaaminen ulkomailla on haastavaa, mutta iso lahja on se, että saavuin Vaasaan ja että saan pelata Vaasan Palloseuran kaltaisessa joukkueessa.

 

Vasta Vaasaan saapuneen Bashkirovin aloitus uudessa kaupungissa on mennyt pelaajan mukaan hienosti.

- Kaikki toivottivat minut hienosti tervetulleeksi. Yritän paraikaa tutustua Vaasan kaupunkiin. Arkkitehtuuri on mielenkiintoista ja keli on ollut hyvä. En ole maailman osaavin kertomaan näistä asioista, mutta pyrin näyttämään osaamiseni kentällä, kun saan sen mahdollisuuden.

 

Lopputerveiset Bashkirov lähetti kannattajille suomeksi ja ruotsiksi.

- Hyvää päivää ja god dag!

 

Katso Bashkirovin haastattelu tästä!

Otteluennakko: VPS – JJK | Harjoitusottelu
VPS Good Company 01 2023 tipahtaa postiluukusta tä...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio