Petri Vuorinen on VPS:n uusi urheilujohtaja

Miehet-UUSI-soppari-www-_20231214-131917_1

VPS saa haaviinsa ison kiinnityksen, kun Vaasaan palaava Petri Vuorinen aloittaa Raidan urheilujohtajana. Vuorinen saapuu VPS:n vahvuuteen FC Hongasta, jossa hän toimi urheilujohtajana vuodesta 2021 eteenpäin. Vuorinen oli myös osana Hongan valmennusta vuosina 2019-2021.

 

Vaasasta kotoisin oleva Vuorinen on tuttu nimi VPS:n kannattajille. Vuorinen on aiemmin toiminut VPS:n valmentajana yhteensä kahdentoista vuoden ajan, joista seitsemällä kaudella päävalmentajan roolissa. VPS:n päävalmentajana toimiessaan Vuorinen aloitti seuran toimintakulttuurin rakentamisen, johon Raidan nykyinen malli vahvasti perustuu. Vuorisella on valtavasti kokemusta suomalaisen jalkapallon saralla, ja tuo osaamisellaan valtavasti lisäarvoa seuran toimintaan.

 

Vuorisen mukaan paluu Vepsuun tuntuu erityiseltä. Töiden aloittamista Vuorinen odottaa myös innolla. 

- Aika tuntuu todella pitkältä. Tämä tuntuu erityiseltä, ja muistot nousevat pintaan. Tunnen täältä todella paljon ihmisiä ja henkilöstöä. Todella hyvä fiilis, ja uskon, että se on molemminpuolinen. 

- Nyt tehtäväni on tukea valmennusta ja kehittää toimintaa vielä lisää. Uskon, että löydämme nopeasti yhteisen sävelen, Vuorinen toteaa.

 

Vuorinen näkee VPS:n projektin edistyneen. Raidan nousu takaisin Veikkausliigaan, sekä nuorten pelaajien laadukkaat pelaajapolut ovat Vuorisen mukaan olleet seuralta hienoja onnistumisia.

- Vepsun nuoret pelaajat ovat esiintyneet paljon ikäluokkansa maajoukkueissa, jota ei tapahtunut paljoakaan päävalmentaja-aikoinani. Se kertoo siitä, että seurassa on tapahtunut kehitystä, joka on hieno asia.

- Tärkeää on myös, että VPS nousi nopeasti takaisin Veikkausliigaan. Viime kauden loppupuolen voittojen ohella kannattajia löytyi runsaasti katsomosta, mikä oli iso asia. Sitä pitää myös vaalia tulevaisuudessa, Vuorinen huomauttaa.

 

Vuorinen kertoo yhteisöllisyyden korostamisen sekä aidon välittämisen olevan olennaisia työn alle asetettavia asioita. Vuorinen näkee myös tärkeänä seuran tulevaisuuden vision kirkastamisen.

- Pelaajapolkuun, valmentajapolkuun, seurayhteisöön sekä yhdessä tekemiseen on panostettava. Haluamme paljon Vepsulaisia katsomoihin kannustamaan, ja seurasta on huouttava aito toisistamme välittäminen, joka vie meitä eteenpäin. 

- Olennainen on myös strategiamme ja visiomme siitä, mitä haluamme olla. Ne ovat tärkeitä asioita minulle, ja niitä meidän on vietävä enemmän eteenpäin, Vuorinen summaa. 

 

VPS Junioreiden toiminnanjohtaja Joni Keturi kertoo Vuorisen kiinnityksen olevan tärkeä harppaus eteenpäin kehityksen kannalta.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että Petri Vuorinen palaa Vaasaan ja Vaasan Palloseuraan. Hän on huippuammattilainen, joka tuntee kaupungin ja seuran ennestään läpikotaisin.

- Keskusteluissamme kävi hyvin nopeasti ilmi, että ajattelemme junioripuolen kehittämisestä samalla tavalla, ja Peten kokemukset Espoon vuosilta tuovat varmasti paljon lisäarvoa meidän pelaajillemme ja valmentajille, mutta myös yhteistyöseuroillemme. Uskon, että hän pystyy nopeallakin aikavälillä tuomaan positiivista kehitystä pelaajakehitykseen ja myös valmentajien kehittämiseen seurassamme, sekä jatkamaan sitä yhteistyöseurojemme kanssa aloittamaamme prosessia, jonka tarkoitus on antaa alueen pelaajille mahdollisuus tavoitella omaa huippuaan niin tyttö- kuin poikapuolella, Keturi kertoo.

Kalle Huhta sopimukseen edustusjoukkueen kanssa
Jorma Korpela In Memoriam
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio