Otteluraportti: VPS – SJK | Veikkausliiga

LTdb0BV2

Täydellä tuvalla varustettu Pohjanmaan derby osoittautui juuri sellaiseksi spektaakkeliksi, jota kannattajat olivat toivoneet. Tasaisen ottelun ratkaisi lopulta viime hetken maali, jolla Vepsu onnistui murtamaan SJK:n 3–2 lukemin.

Ensimmäinen puoliaika meni suurimmaksi osin SJK:n hallinnassa. Vierasjoukkue pelasi pallollisena kärsivällisesti ja löysi tilaa hyökkäysalueella. Vepsu kuitenkin kykeni pitämään SJK:n pois huippupaikoilta, ja iski vaarallisesti sekä suoraviivaisesti vastaan useaan otteeseen. Hyviä tilanteita nähtiin molemmissa päissä ja tolpatkin kolisivat molempien joukkueiden toimesta Peter Michaelin ja Jake Dunwoodyn yrityksistä.

Peter Michael sai myös huippupaikan 37 minuutilla, kun nigerialaishyökkääjä pääsi murtautumaan SJK:n puolustuslinjan läpi juoksuun. Seinäjokelaisten Ville Tikkanen antoi kuitenkin ilkeän tönäisyn Michaelin selkään, jonka seurauksena Vepsu-hyökkääjä menetti tasapainonsa laukoessa. Rike jäi viheltämättä ja tilannetta seurasi maalipotku.

Vepsu päätti kuitenkin ensimmäisen puoliajan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäajan viimeisellä minuutilla Antti-Ville Räisäsen lähettämä hyökkäyskulma kaarsi vaarallisesti boksiin, jonka jälkitilanteesta Peter Michael pääsi niittaamaan pallon takuuvarmasti verkon perukoille takatolpalta. Tauolle siirryttiin 1–0 lukemissa.

Vepsu sai myös toisen puoliajan alkuun unelmastartin Tyler Reidin iskiessä lukemiksi 2–0. Miika Niemen pitkä avaus saavutti Reidin boksin läheisyydessä, josta Reid eteni etutolpalle pommittaen pallon takayläkulmaan pienestä kulmasta.

Maalin jälkeen kuitenkin Vepsu menetti otettaan pelistä. Kotijoukkue ei saanut pallollista peliään toimimaan, jonka seurauksena eteneminen kentällä oli hyvinkin vaivalloista. SJK otti pelin haltuunsa, ja haki vimmatusti kavennusmaalia, jossa vierasjoukkue onnistuikin 60 minuutilla. Loistavan kuvion pelannut SJK eteni vasemmalla laidalla boksiin Murilon lähettäen laadukkaan keskityksen maalin edessä liikkuneelle Jaime Morenolle. Nicaragualaisen ohjaus painui oikeaan alanurkkaan ohi Teppo Marttisen puolustuslinjan ollessa tilanteessa varsin voimaton.

Edellisestä maalista ehti kulua vain 7 minuuttia, kun SJK toi pelin tasoihin. Murilon antama hyökkäyskulma tavoitti boksissa merkkausvirheen seurauksena vapaana olleen Jake Dunwoodyn, jonka voimakas pusku painui vastustamattomasti verkon perukoille. SJK:n vahva ja aktiivinen painostus jatkui tasoituksen jälkeen, mutta Vepsun puolustus pystyi pitämään pelin tasalukemissa. Vepsu myös sai aikaan vastahyökkäyksiä, joissa joukkue eteni suoraviivaisesti kohti SJK-päätyä.

Ottelu sai lopulta spektaakkelimaisen lopun vaasalaisten kannustuksen raikuessa kilometrien päähän. Roni Huddin hyökkäyskulma tavoitti etutolpalla joukkueen uusimman vahvistuksen Harry Sawyerin 89 minuutilla, joka ohjasi päällään pallon etukulmasta sisään. Sawyer tuuletti maaliaan juosten Lemonsoft Stadionin pääkatsomon edessä raikuvien aplodien ja kannatushuutojen saattamana. SJK haki vielä loppuminuuteilla tasoitusta, mutta sitä ei lopulta syntynyt. Ottelu päättyi lopulta VPS:n 3–2 voittoon, ja täten voittoputki venyi jo 7 ottelun mittaiseksi

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela antoi kiitoksensa täydelle tuvalle upeasta ottelutapahtumasta. Nuorelan taktiset muutokset kokoonpanon suhteen osoittautuivat keskiviikkona toimiviksi, ja mm. ensimmäistä kertaa avauksessa pelannut Harry Sawyer oli Vepsulle tärkeä palanen Pohjanmaan derbyssä.

- Mahtava tapahtuma, mahtava tunnelma. Meille tämä oli pirun iso voitto, mielestäni kyllä ansaitusti. Muutimme taktisesti peliä ja menimme suhteellisen suoraviivaisesti. Topparikalustomme vaihtui pakon sanelemana, ja se vaikutti lähestymiseemme aika radikaalisti.

- Tarvitsimme Harryn kärkeen ja se toimi niin kuin halusimmekin. Jopa paremmin kuin ajattelimme. Kaksi ensimmäistä maaliamme olivat ajoituksiltaan meille täydellisiä, mutta täytyy sanoa, että kahdesta parhaasta paikastamme emme tehneet ensimmäisellä puoliajalla maalia. Ei ollut vääryys, että johdimme peliä, Nuorela toteaa.

SJK:n laadukas pallonhallinta ja hyvin rakennetut hyökkäykset aiheuttivat Vepsulle päänvaivaa, vaikka Pohjanmaan derby päättyikin lopulta vaasalaisten näkökulmasta hienosti.

- SJK tuli kavennusmaalin kautta hyvin peliin, ja 2–2 tasoitus oli todella harmillinen meidän merkkausvirheestämme. Ala-arvoinen maali meille, mikä ei ole ollut tyypillistä. Sellaista sattuu.

- Saimme hyviä vastahyökkäyksiä loppuun, ja tietysti olimme erikoistilanteissa tänään hyviä, josta syntyi myös mahtava ratkaiseva maali. Makeaa, että pystyimme ottamaan vihdoin voiton paikallismatsista tällaisena iltana, Nuorela iloitsee.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa 18.8. vieraskentällä, kun vaasalaiset matkaavat Lahteen kohtaamaan FC Lahden. Ottelu on nähtävissä suorana kello 18:00 Ruutu+ palvelusta!