Otteluraportti: VPS - SJK | Liigacup

8ta6W9gA

Vuoden ensimmäinen taistelu Pohjanmaan herruudesta käytiin Vaasan VEO Areenalla, kun VPS ja SJK kohtasivat Liigacupin avauskierroksella. Vauhdikas ja tunnerikas peli päättyi vaasalaisten onneksi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikas, ja peli eteni intensiivisesti päästä päähän. Molemmat joukkueet prässäsivät aktiivisesti, ja peli pysyi pitkään tasalukemissa. Lukemat muutettiin tulostaululle vasta ensimmäisen nelivitosen jälkeisellä lisäajalla, kun Josep Nuorela pääsi niittaamaan boksissa pomppineen pallon SJK:n verkkoon vieden Raidan 1-0 johtoon juuri ennen taukoa.

Toisella puoliajalla SJK sai otetta pelistä, ja vieraat onnistuivat luomaan vaarallisia hyökkäyksiä VPS:n päätyyn. Ottelun seuraavan maalin iski kuitenkin VPS, kun Samu Alangon laukaus painui SJK-maalin oikeaan alanurkkaan Juho Hyvärisen tarjoilusta. Kotijoukkueen hymy hyytyi kuitenkin juhlinnan jälkeen hyvinkin nopeasti, kun pallo painui pian omaan maaliin Valentin Roman Gascin upean viimeistelyn seurauksena vain minuutti Raidan 2-0 johtomaalin jälkeen.

Toisella jaksolla myös tunteet kiristyivät kentällä entisestään. Vauhdikkaassa ottelussa nähtiin Pohjanmaan derbyihin kuuluvaa klassista tunnerikkautta, ja molemmat joukkueet ottivatkin kaksi keltaista korttia mieheen intensiivisten kaksinkamppailuiden seurauksena. Vepsulta varoituksen saivat Prosper Ahiabu sekä Mikko Pitkänen, kun taas vieraiden puolelta keltaista korttia saivat katsella Denis Cukici sekä Jaime Moreno.

SJK pyrki ottelun loppuun asti nousemaan Vepsun rinnalle tasalukemiin, mutta tuloksetta. VPS puolusti omassa päässään aggressiivisesti tehden maalinteon vierasjoukkueelle vaikeaksi, ja ottelu päättyi lopulta Vepsun voittoon lukemin 2-1.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen Liigacupin avauskierroksella. Nuorelan mukaan ottelun intensiivisyys oli jo etukäteen odotettavissa.

- Hyvä fiilis voitosta. Saimme hyvän startin kilpailukauteen, ja samalla hyvät lähtökohdat seuraavaa ottelua varten. Ottelu oli vauhdikas ja pelissä oli hyvä intensiteetti.

- Osasimme odottaa, että paikallismatsissa ja sisätiloissa pelattavassa ottelussa tunnelma on tiiviimpää. Se todella myös näkyi pelissä, Nuorela kertoo.

Nuorela oli erityisen tyytyväinen joukkueensa prässipeliin sekä aggressiiviseen puolustamiseen. VPS-luotsi kuitenkin toteaa, että toisella puoliajalla tehdyt vaihdot muuttivat pelin rytmiä.

- Tykkäsin siitä, että prässäsimme hyvin lähes koko pelin ajan. Toisella jaksolla se alkoi hieman rakoilemaan. Kummatkin joukkueet tekivät toisella jaksolla paljon vaihtoja, mikä tottakai kuuluu näihin alkukauden peleihin. Peli meni vaihtojen myötä osittain kaaokseksi.

- Pyrimme tänään kuitenkin olemaan täydet 90 minuuttia aggressiivisia puolustamisessamme, ja siitä pidin erityisen paljon, Nuorela summaa.

Liigacup jatkuu Vepsun osalta lauantaina 3. helmikuuta, kun joukkue matkaa Tampereelle kohtaamaan Ilveksen. Ottelu vihelletään käyntiin kello 14:45, ja voit katsoa pelin suorana Ruutu+ palvelusta!