Otteluraportti: VPS – KuPS | Veikkausliiga

vpskupsraportti

VPS koki karvaan tappion kotikentällään, kun Raidan vieraaksi saapui sarjan kärkipaikoilla majaileva KuPS. Jalkapallopäivän huumassa pelatussa ottelussa kuopiolaiset olivat tehokkaita omista paikoistaan, ja jättivät Vepsun pisteittä sunnuntai-illan kohtaamisessa.

Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa taistelua. Molemmat joukkueet pääsivät hyville maalipaikolle omista saumoistaan, mutta tarpeeksi vaarallisia laukauksia ei saatu suurimmilta osin aikaan. VPS ja KuPS puolustivat myös kärsivällisesti omissa bokseissaan, jonka seurauksena puolustuslinjojen murtaminen osoittautui ajoittain haastavaksi.

25 minuutilla syntynyt KuPSin 0–1 maali vaati vain yhden heikommin pelatun tilanteen Vepsun puolustuslinjalta. Saku Savolainen onnistui lähettämään pallon kovaa maalille, jonka Jonathan Viscosi torjui eteensä. Maaliputkessa oleva Urho Nissilä onnistui niittaamaan pallon Vepsun verkkoon avopaikkaan pompanneesta riparista, eikä VPS.n puolustus kyennyt syöksymään pallon eteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin KuPS oli lähellä 0–2 maalia, kun joukkue pelasi loistavan kuvion Vepsun hyökkäyskolmanneksella. Pallo päätyi lopulta Jasse Tuomiselle boksin ulkoreunalle, joka pyrki laukomaan pallon vasempaan alanurkkaan tilavasta paikasta. Pallo kuitenkin meni ohi maalin.

VPS sai ensimmäisen puoliajan parhaan paikkansa 41 minuutilla. Jesper Engström antoi kaukaa upean pystysyötön, joka tavoitti läpijuoksussa olleen Peter Michaelin. Michael laukoi läpiajosta vasurillaan tavoitellen vasenta alakulmaa, mutta KuPSin Johannes Kreidl onnistui torjumaan nigerialaishyökkääjän yrityksen upealla venytyksellä.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös yksi varoitus, kun KuPSin Collins Shichenje sai katsella keltaista korttia tullessaan Roni Huddia ikävästi jaloille pallontavoittelutilanteessa. Tauolle siirryttiin 0–1 lukemissa.

Vepsu koki shokkialun toisella puoliajalla, kun KuPS siirtyi ottelussa jo 0–2 johtoon 47 minuutilla. Sulavasti rangaistusalueen tuntumaan siirtynyt Joona Veteli jakoi pallon boksin oikeaan laitaan, josta Seth Saarinen pääsi kokeilemaan onneaan. Saarisen ensimmäisen laukausyrityksen blokkasi Jesper Engström, mutta VPS-puolustaja ei kyennyt pelastamaan Saarisen toista laukausta, joka painui etukulmasta sisään ohi Jonathan Viscosin.

49 minuutilla VPS:n maali oli lähellä, kun Savion lähettämä vapaapotku tavoitti Tyler Reidin maalialueella. Reid pyrki ohjaamaan pallon päällään maaliin, mutta ohjauksen blokkasi kuitenkin KuPSin puolustuslinja. Hetken päästä Vepsu sai toisen mahdollisuuden, kun Evgeniy Bashkirov riisti pallon KuPSilta keskialueella, ja lähetti Peter Michaelin läpijuoksuun upealla murtavalla syötöllä. Michael jakoi pallon Saviolle keskelle, jonka laukaus blokattiin boksin ulkorajalla. Pallo löysi tiensä takaisin Michaelille, joka laukoi pallon reilusti ohi maalin päättäen Vepsun hyökkäyksen tehottomasti.

VPS koki myös kentällä jälleen oikeusmurhan, kun Roni Hudd kaadettiin selkeästi KuPSin rangaistusalueella. Tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua, ja kaiken kukkuraksi Huddille nostettiin tilanteessa keltainen kortti filmaamisesta. Kyseenalainen tilanne jäi kummittelemaan sekä joukkuetta että kannattajia.

KuPS pääsi taas pian hyville maalipaikoille 63 minuutilla, kun joukkue eteni onnenkantamoisten kautta VPS:n boksiin. Oikealla laidalla pelannut Saku Savolainen lähetti hyvän keskityksen boksiin, johon Gabriel Bispo onnistui saamaan päänsä väliin. Bispon pusku meni kuitenkin VPS:n onneksi ohi maalin. VPS oli kaventaa ottelun 72 minuutilla, kun KuPSin maalivahti Johannes Kreidl syötti pallon suoraan Samu Alangon jalkaan 20 metrin tuntumaan. Alanko koitti sijoittaa palloa tyhjään maaliin kaarevalla nostollaan, mutta kierteellä edennyt pallo kiersi juuri maalin ohi.

VPS ei lopulta saanut luotua tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja pelin loppupuolella, ja täten joukkueen loppukiri jäi tehottomaksi. Toisella puoliajalla nähtiin myös vielä kaksi varoitusta, jotka ottivat Vepsun Evgeniy Bashkirov sekä Baba Mensah. Keltaiset kortit nousivat pelaajien repiessä vastustajaa kaksinkamppailutilanteissa. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 0–2.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela tiedosti ottelun alla piilevien olosuhteiden olleen haastavia joukkueelle.

- Tiesimme, että vaikea peli tulee. Miellä on tiukka SJK-peli takana ja kaksi päivää vain otteluiden välissä. Tiedämme kaikki, kuinka laadukas joukkue KuPS on, etenkin pallollisen pelaamisen saralla. Meillä oli hankaluuksia puolustamisen kanssa KuPSin pallonliikuttelun ja pelaajien paikanvaihdosten seurauksena.

Vaikka KuPS oli tehokas omista paikoistaan, VPS ei kyennyt laukomaan palloa verkkoon omista saumoistaan. Peliä väritti myös viheltämättä jäänyt rangaistuspotku, joka olisi voinut tuoda ottelulle uuden ilmeen.

- Kaikesta huolimatta meillä oli jälleen taas omat paikkamme. Emme vain saa maaleja aikaiseksi, ja silloin emme voi myöskään voittaa pelejä. Olisimme tänään voineet saada jotain suorituksestamme, ja etenkin se harmittaa, ettemme saaneet selvää rangaistuspotkuamme. Sekin kismittää siksi, että meillä olisi ollut tilanteen ansiosta mahdollisuus päästä taas peliin mukaan, Nuorela kertoo.

Nuorela myöntää KuPSin maalien tulleen heikosti puolustetuista tilanteista. Tehokas KuPS kykeni kuitenkin rankaisemaan Vepsua virheistä kovalla prosentilla.

- Täytyy sanoa myös, että molemmat KuPSin maalit olivat meiltä heikkoa puolustamista. Meillä on aivan tarpeeksi pelaajia pallon alla puolustamassa kyseisiä tilanteita, ja silti päästämme vastustajan tekemään maalin. Tottakai on myös annettava myös tunnustusta vastustajalle, että he pystyvät tekemään tilanteista laadukkaasti maaleja. Me emme siihen tällä hetkellä pysty, vaikka saumoja saammekin, Nuorela myöntää.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa torstaina 22.6. Suomen Cupin merkeissä, kun joukkue kohtaa vieraskentällä AC Oulun. Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelusta.

VPS – KuPS 0-2

0–1 Urho Nissilä 25’

0–2 Seth Saarinen 47’