Otteluraportti: VPS – KTP | Veikkausliiga

CVtq9rzA

VPS:n hurja voittoputki sai jälleen jatkoa, kun Raita kukisti KTP:n kotonaan lukemin 2–1. Hermoja riipivä ottelu osoittautui todelliseksi trilleriksi, jossa molemmat joukkueet taistelivat viimeiseen asti.

 

Ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa vääntöä. Vepsu aloitti pelin heti pirteästi Peter Michaelin laukoessa jo 30 sekunnin peliajan jälkeen vaarallisesti kohti maalia boksin sisältä. Tilanne päättyi kuitenkin KTP-maalivahdin Matias Niemelän torjuntaan ja purkuun. Aktiivisesti prässännyt KTP tuli uuden päävalmentajan antamalla energialla kovaa VPS:n päälle, joka vaikeutti kotijoukkueen etenemistä. Molemmat joukkueet saivat loistavia paikkoja ensimmäisellä jaksolla, mutta vain toinen joukkueista onnistui maalinteossa.

 

VPS:n maalivahti Teppo Marttinen oli mies paikallaan torjuen äärimmäisen tärkeitä tilanteita kotijoukkueen päädyssä. Muun muassa Joni Mäkelä sekä Mika pääsivät yrittämään onneaan huippupaikoilta, mutta maalilla vartioinut Marttinen ei antanut KTP:lle ensimmäisellä jaksolla siimaa.

 

Vepsun avausmaalin metsästys tuli päätökseen 33 minuutilla Harry Sawyerin toimesta. Vepsu jakoi pallon vastahyökkäyksestä vasemmalle laidalle, josta Jesper Engström lähetti pallon vaarallisesti maalille. Maalin edessä majaillut Sawyer pääsi ohjaamaan lopulta pallon verkkoon, ja tuuletti täten jo kauden kolmatta maaliaan. Tauolle siirryttiin Vepsun 1–0 johdossa.

 

VPS aloitti toisen puoliajan aktiivisesti, ja pyrki kasvattamaan johtoaan määrätietoisesti. Kannattajien rukouksiin tuli viimein vastaus, kun Peter Michael kaadettiin KTP:n rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Vepsu pääsi niittaamaan 2–0 johdon kauden ensimmäisestä rangaistuspotkusta, kun Peter Michael sijoitti pallon maalin alakulmaan kylmänviileästi.

 

Vepsun 2–0 johdon jälkeen rytmi kuitenkin muuttui. Aktiivinen KTP haki kavennusmaalia vimmatusti, ja eteni laidoilta kohti boksia vaarallisesti. Tunteet kuumenivat ottelun sykkeessä myös huomattavasti, ja pelissä jaettiin myös paljon keltaisia kortteja. KTP:n kavennusmaali tapahtui lopulta 66 minuutilla kyseenalaisen tilanteen aikana. Tyler Reid blokkasi jalallaan vedon boksin läheisyydessä, ja selkeästi loukkasi jalkansa tilanteessa. Peliä ei kuitenkaan vihelletty poikki, vaan KTP:n annettiin viedä pallo hyökkäyskolmannekselle. Lopulta pallo löysi tiensä oikealta laidalta alimiehitettyyn boksiin, josta Mika pääsi tälläämään pallon verkkoon ohi Marttisen. Reid jouduttiin lopulta vaihtaa pois kentältä, ja englantilaispelaajan tilalle otettiin Samu Alanko.

 

Lopputulosta jouduttiin jännittämään viimeiseen asti, ja KTP:n luoma paine osoittautui erittäin vaaralliseksi. Vepsun aiempana vahvuutena nähty boksipelaaminen oli ottelussa selkeästi aikaisempaa heikompaa, ja etäisyydet puolustaessa venyivät tarpeettoman pitkiksi. KTP ei kuitenkaan onnistunut nousemaan Vepsun rinnalle, ja ottelu päättyi lopulta VPS:n 2–1 kotivoittoon. Harmittavasti ottelussa täyttyi myös australialaisvahvistuksen Harry Sawyerin korttikiintiö, jonka seurauksena hyökkääjä joutuu istuman seuraavan ottelun sivussa. Sawyer otti varoituksensa tahallisena käsivirheenä luetusta tilanteesta, jossa pallo livahti lopulta maaliin.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen suoritukseen voitosta huolimatta.

- Voitto ei helpolla tullut. KTP antoi täyden vastuksen, ja tässä liigassa mikään ei tulekaan helpolla. Tässä vaiheessa jokaiseen voittoon on oltava pirun tyytyväinen.

- Meidän pitää kiittää Teppoa tärkeistä torjunnoista. Olimme tänään vähän heikkoja puolustamisessa. Viikolla kohtaamamme ongelmat näkyivät pelissämme. Jätkiä on pudonnut pois, ja osa joukkueesta olivat puolikuntoisia. Emme olleet ihan parhaimmillamme. Meidän on skarpattava, jotta voimme vetää koko loppukauden vielä hyvin. Jokapäiväinen duunimme on saatava kohdalleen. Voitto on kuitenkin aina voitto, ja se oli meille todella iso voitto meille tänään, Nuorela summaa.

 

VPS pelaa seuraavan ottelunsa vieraskentällä, kun joukkue matkaa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi runkosarjan viimeisessä ottelussa. Ottelu pelataan sunnuntaina 3.9. Maarianhaminassa Veikkausliigan ja SOS-Lapsikylän järjestämän Unelmien Kierros-hyväntekeväisyystapahtuman yhteydessä. Ottelu vihelletään käyntiin kello 16:00, ja peli on katsottavissa suorana Ruudusta!

 

 

VPS – KTP 2-1

 

1–0 Harry Sawyer 33’

2–0 Peter Michael 51’

2–1 Mika 64’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

1 Teppo Marttinen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

13 Baba Mensah

14 Peter Michael

18 Harry Sawyer

20 Tyler Reid <- 76’

21 Prosper Ahiabu

23 Miika Niemi

34 Antti-Ville Räisänen <- 77’

44 Evgeniy Bashkirov

 

 

Vaihtopelaajat:

 

15 Jonathan Viscosi

8 Sebastian Strandvall

11 Savio

28 Roni Hudd -> 77’

33 Akon Kuek

36 Felix Friberg

77 Samu Alanko -> 76’

VPS:n viikko-ohjelma | Viikko 35
Otteluennakko: VPS – KTP | Veikkausliiga
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio