Otteluraportti: VPS – JJK | Harjoitusottelu

kups-45-ja-90-1-1

VPS kohtasi lauantaina 11.3. jyväskyläläisen JJK:n kotinurmellaan, kun joukkueet ottelivat harjoitusottelun merkeissä. Lemonsoft Stadionilla pelattu peli oli täynnä lupaavia otteitta Vepsulta tulevaa Veikkausliiga-kautta ajatellen. Ottelu päättyi Vepsun voittoon lukemin 4–0.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli pääosin VPS:n hallintaa. Kuitenkin joukkueet etenivät päästä päähän luoden hyvä tilanteita. Alkupuolella VPS:n palloprässi oli passiivista, jonka seurauksena JJK pääsi etenemään syvemmälle VPS:n päähän. Pelin kuudennella minuutilla VPS:n maalivahti Jonathan Viscosi syötti pallon harhaan suoraan JJK:n kärjelle, joka pääsi laukomaan lähes tyhjään maaliin. Laukaus kuitenkin epäonnistui, jonka seurauksena Tyler Reid pääsi purkamaan pallon pois ennen maaliviivaa.

Tilanteen jälkeen VPS lähti vastahyökkäykseen, josta lopulta syntyi ottelun ensimmäinen maali. Kalle Multanen sai pallon hyökkäysalueella, ja eteni JJK:n laatikon sisään. Multanen laukoi pelin seitsemännellä minuutilla lähietäisyydeltä pallon maalin vasempaan alakulmaan.

JJK sai muutamia hyviä tilanteita aikaan VPS:n hyökkäyskolmanneksella, kun se pelasi maltilla ja pääsi laukomaan laatikon läheisyydestä. Laukaukset kuitenkaan eivät saavuttaneet maalia, vaan ne menivät runsaasti ohi maalin.

VPS siirtyi ottelussa 2–0 johtoon, kun Savio antoi upean puolenvaihdon JJK:n hyökkäysalueen oikeaan laitaan, jossa pallon otti vastaan Tyler Reid. Reid keskitti pallon oikealta kohti laatikkoa, jonka JJK:n maalivahti Ville Viljala torjui eteensä. Kalle Multanen pääsi riistämään pallon alueella ja laukoi pallon JJK:n maaliin 23 minuutilla.

Ensimmäisellä jaksolla VPS:ltä nähtiin monta tilannetta, jossa se pelasi hyökkäyskolmanneksella keskeltä kohti vasenta laitaa. Laidassa palloa otti vastaan VPS:n Jesper Engström. Engström pääsi laukomaan kolmessa eri tilanteessa samasta paikasta. Laukaukset lähtivät vasemmalla jalalla lujina vetoina laatikon sisältä, mutta JJK:n maalivahti Viljala torjui laukaukset hienosti.

Myös JJK sai aikaan hyvän tilanteen 26 minuutilla, kun se eteni vastahyökkäyksen merkeissä. JJK:n Oskar Pihlaja sai läpisyötön, josta hän pääsi puolittaiseen läpiajoon. Päästessään lähietäisyydelle laukaus kuitenkin meni reilusti ohi maalin.

28 minuutilla nähtiin ikävä tilanne, kun VPS:n Savio loukkaantui pallontavoittelutilanteessa. Savio pyrki riistämään pallon liukutaklauksella, mutta loukkasi tilanteessa ikävästi itseään. Savio otettiin vaihtoon, ja hänen tilalleen tuli Steven Morrissey.

Ensimmäisen puoliajan lopulla pallonhallinta oli suurimmaksi osin VPS:llä, joka sai aikaan hyviä tilanteita pelaten maltilla hyökkäyspäässä. VPS:n antaman paineen seurauksena joukkue pääsikin iskemään 3–0 maalin JJK:n verkkoon. Vepsu eteni sulavasti kohti JJK:n laatikkoa, kun Tyler Reid nappasi pallon ja pyrki etenemään oikealta puolelta murtaen puolustuslinjan. Reid rauhoitti pallon laatikossa ja syötti suhteellisen vapaana olevalle Riku Jääskälle, joka laukoi pallon upeasti JJK:n maalin vasempaan takakulmaan. Tauolle siirryttiin 3–0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alkaessa VPS esiintyi vahvasti hyökkäysalueella. 48 minuutilla JJK menetti pallon laatikon edessä, jolloin Riku Jääskä otti pallon, ja syötti vasempaan laitaan Kalle Multaselle. Multanen koitti laukoa kohti maalia, mutta JJK:n puolustuslinja blokkasi pallon ja purki sen pois. Jälkitilanteessa Riku Jääskä riisti pallon takaisin VPS:lle, ja eteni keskeltä lähelle maalialuetta laukoen oikealla jalallaan kohti maalia. Laukaus meni vain hieman ohi.

VPS jatkoi vahvoja suorituksia, kun 61 minuutilla joukkueen puolustuspäästä pelattiin puolenvaihto hyökkäysalueelle. Tilanteesta seurasi kolmella kahta vastaan edennyt hyökkäys, jossa Multanen eteni keskeltä. Multanen jatkoi pallon vasempaan laitaan, josta Steven Morrissey laukoi pallon tolppaan.

JJK sai 67 minuutilla joukkueen vaarallisimman paikan toisella puoliajalla, kun Aatu Manninen lähetti vapaapotkusta korkean keskityksen kohti takatolppaa. Pallo pomppi laatikon sisällä vaarallisen oloisesti, mutta VPS:n Teemu Hytönen sai purettua pallon pois.

Pelin ainoan varoituksen otti JJK:n Juho Luoma rikkoessaan VPS:n Steven Morrisseyta pallontavoittelutilanteessa. Ottelussa esiintyi ensimmäistä kertaa VPS:n uusin vahvistus Evgeniy Bashkirov, joka sai osakseen monia paikkoja pelin toisella puoliskolla. 80 minuutilla Bashkirov sai pallon laatikon ulkopuolella ja laukoi kaukaa matalan laukauksen, joka lopulta osui maalin oikeaan tolppaan. Tilanteen jälkeen syntyi ottelun 4–0 maali, kun Kalle Multanen sai pallon maalialueella haltuunsa ja laukoi vasemmalla jalalla pallon upeasti yläriman kautta verkon yläkulmaan. Osumalla Multanen sinetöi ottelussa hattutempun.

83 minuutilla Bashkirov pääsi jälleen yrittämään maalia hyvästä tilanteesta puskiessaan palloa takatolpalta Teemu Hytösen keskityksestä. Pallo meni hieman ohi maalin. VPS sai loppupelin ajan jatkuvasti potentiaalisia tilanteita, joista ei kuitenkaan syntynyt tarpeeksi vaarallisia paikkoja. Vielä pelin päätteeksi Bashkirov pääsi laukomaan vastahyökkäyksestä, mutta pallo meni yli maalin.

Kokonaisuudessaan peli oli VPS:n hallintaa hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä vaasalaiset olivat ajoittain passiivisia, joiden seurauksena JJK pääsi rakentamaan tilanteita hyökkäysalueella. Ottelu päättyi lopulta VPS:n voittoon ja 4–0 lukemiin.

Päävalmentaja Jussi Nuorela antoi näkemyksensä JJK-ottelusta:

- Pääsimme pelaamaan pienen tauon jälkeen. Vaikka voitimme 4–0, emme pelanneet häikäisevän hyvin. Tekemistä on vielä paljon. Ottelusta löytyi myös runsaasti hyviä asioita. Palloprässipelaamisessa on parannettavaa, ja vaikka saimme sitä parannettua toiselle jaksolle, peli oli käytännössä tuloksellisesti jo ohi. Se, että kokoonpanomme on vaihtunut jatkuvasti, näkyy pelaamisessamme. Joukkueen toiminnassa puuttui ajoittain yhtenäisyys, jota on parannettava. Koimme myös paljon turhia pallonmenetyksiä.

Hattutempun tehnyt Kalle Multanen pohti pelin kulkua seuraavasti:

- Pelistä jäi ihan hyvä fiilis. Onnistuimme varsin usein omassa tekemisessämme. Voitto takana, ja oli hienoa päästä tekemään maaleja. Harjoituspelit ovat tärkeitä pelejä ennen kauden alkua. Pelaamme Ykkösessä pelaavia joukkueita vastaan, joten meidän on kyettävä voittamaan kyseiset pelit. Täten saamme luotua hyvänlaatuista painetta. Valmistautumisessa pyrimme keskittymään perusasioihin.

VPS kohtaa ensi viikolla Kokkolasta saapuvan KPV:n kotikentällään Lemonsoft Stadionilla. Peli pelataan lauantaina 18.2. kello 15:00. Tule kannustamaan VPS voittoon!

Veikkausliiga alkaa pian. Oletko valmis?