Otteluraportti: VPS - Ilves | Veikkausliiga

vpsilves

Lemonsoft Stadionilla nähtiin tanskalaisen jätin ihmetekoja, upeita maaleja ja vielä parempaa tunnelmaa, kun VPS ja Ilves kohtasivat aurinkoisessa Hietalahdessa. Erittäin tasainen ja viihdyttävä ottelu päättyi lopulta pistejakoon 1-1 tasapelin jälkeen.

Ottelun ensimmäisellä nelivitosella molemmat joukkueet puolustivat omia päätyjään aktiivisesti, ja huippupaikoilla ei herkuteltu. VPS onnistui kuitenkin usein aggressiivisessa prässissään keskialueella, ja eteni kohti Ilveksen boksia suoraviivaisesti luoden vaaraa keltapaitojen päätyyn. Hyvistä tilanteista huolimatta Raita ei onnistunut viimeistelemään paikoistaan riittävän laadukkaasti, jonka seurauksena lukemat pysyivät pitkään nollissa.

41 minuutilla kaiken muutti kuitenkin Veikkausliigan kuumin hyökkääjä, tanskalaisjätti Mads Borchers, jonka ilmasta takayläkulmaan sijoitettu laukaus tulee taistelemaan kuukauden maalin valinnasta. Teemu Hytösen loistava pelinluku nopean sivurajaheiton merkeissä avasi Borchersille avoimen tontin läpiajoon, josta tanskalainen on tiedettävästi kuolettavan vaarallinen. Tauolle siirryttiin VPS:n 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Vepsun aggressiivinen prässi jatkui, ja kotijoukkue saikin luotua hyvän paineen Ilveksen päätyyn aktiivisella hyökkäyspelillään. Loistavista paikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille asti, ja vaasalaisyleisö joutui haukkomaan henkeään useaan kertaan pettyneesti. Vepsun paikkojen jälkeen Ilves otti pelistä otteen aiheuttaen Vepsulle vaikeuksia omalla alueellaan. Pitkä paine kotijoukkueen päädyssä päättyi lopulta vaasalaisten puolesta harmittavasti maaliin, kun boksin ulkoreunalla majaillut Doni Arifi laukoi pallon oikeaan yläkulmaan rakettimaisella vedolla.

Vierasjoukkueen paine jatkui vielä pelin loppuminuuteille asti, ja vierasjoukkueen johtomaali olikin lähellä vaarallisen lähellä, mutta Rasmus Leislahden loistavat otteet pelastivat Raidan jälleen pitäen lukemat tasoissa. Enempää maaleja ei pelissä nähty, ja ottelu päättyi lopulta 1-1 tasapeliin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo ottelun olleen kaksijakoinen. Päävalmentajan mukaan Raidan olisi tullut onnistua toisen maalin tekemisessä.

- Kyllähän ottelusta on kaksijakoiset fiilikset. Mielestäni pelasimme 65-70 minuuttia ottelusta todella hyvin, ja kun otetaan huomioon se, kuinka laadukas jengi Ilves on, on todettava, että suoriuduimme mukavuusalueemme ulkopuolella hyvin. Sanoin kuitenkin pelaajille kopissa, että kyllä meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli paikoistamme. Ainakin toinen maali olisi pitänyt tehdä, Nuorela toteaa.

Nuorela näkee selvän parannuskohteen ottelun jälkeisessä analyysissä. VPS-luotsille kolme pistettä olisi maistunut, vaikkei pidä tasapeliä huonona tuloksena.

- Emme pystyneet pitämään yllä aggressiivisuutta puolustuspelaamisessamme loppuun asti, ja sen seurauksena Ilves pääsi pelaamaan omaa pallollista peliään vapaammin luoden painetta päähämme. Yksi hieno laukaus riitti tasoitukseen, ja lopulta olisimme rehellisesti voineet hävitä myös pelin Ilveksen vahvan paineen seurauksena pelin loppupuolella. Harmittaa, ettemme saaneet voittoa tänään, mutta siihen oli selvä syy, sillä hukkaamme liikaa palloja todella helposti.

- Meidän on tyydyttävä tänään pisteeseen, eikä se missään nimessä ole tästä ottelusta huono tulos. Oltaisiin kuitenkin mielellään otettu tänään kolme pistettä, Nuorela summaa.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 12. kesäkuuta, kun joukkue kohtaa IFK Mariehamnin vieraissa. Voit katsoa ottelun suorana Ruutu+ palvelusta!

VPS - Ilves 1-1

1-0 Mads Borchers 41’

1-1 Doni Arifi 73’