Otteluraportti: VPS - Ilves | Liigacup

ilves-45-ja-90-1

VPS kohtasi Tampereen Ilveksen kotinurmellaan Fennia Areenalla. Joukkueet ottelivat aiemmin tänä vuonna tammikuussa harjoitusottelussa, joka päättyi VPS:n 2–1 voittoon. Lauantain peli oli viihdyttävä, vaikka ottelu päättyikin lopulta 0–0 lukemiin.

Pelin ensimmäiset 10 minuuttia olivat joukkueiden etenemistä päästä päähän. VPS:n pallollinen peli ja maltti oli kuitenkin ottelun alkupuolella hukassa, joten Ilves sai Vepsun päähän muutaman vaarallisen tilanteen. Pelin 16 minuutilla Ilves pelasi maltillisesti, ja sai rakennettua hyvän tilanteen VPS:n puolustuspäähän, jossa puolustuslinja esti hienosti laukausyritykset kohti maalia. Molemmat joukkueet saivat ensimmäisellä puoliskolla satunnaisia erikoistilanteita, mutta niistä ei syntynyt riittävän vaarallisia tilanteita.

Pelin ensimmäisellä puoliajalla mielenkiintoa VPS:n hyökkäyspäähän toi joukkueen nuorimmasta päästä oleva Roni Hudd, joka haastoi vastustajan linjaa hyökkäyspään vasemmalla laidalla, ja toi palloa lähelle laatikkoa. Ilveksen puolustuslinja kuitenkin esti laukaukset hyvin, ja katkoi VPS:n hyökkäyspään syöttöjä. VPS:n puolustus oli vahva ensimmäisellä puoliskolla, ja sai pidettyä oman pään laukauksista suhteellisen puhtaana.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös kaksi keltaista korttia. Ilveksen Noel Hasa rikkoi ronskisti Josep Nuorelaa pallontavoittelutilanteessa ottelun 39 minuutilla, ja VPS:n Baba Mensah rikkoi Santeri Haaralaa selän puolelta tultuaan myöhässä pallontavoittelutilanteeseen. Tauolle siirryttiin tasatilanteessa 0–0.

Toinen puoliaika oli suurimmalta osin Ilveksen painostusta, ja se sai heti luotua 50 minuutilla kaksi peräkkäistä ja vaarallista tilannetta VPS:n päähän. Oman puolustuslinjan huono kosketus palloon sai aikaiseksi Ilveksen hyökkäyksen laatikon sisään. Ilveksen James pääsi laukomaan noin 11 metristä, mutta laukauksen esti VPS:n Baba Mensah upeasti heittäytymällä pallon eteen. Tilannetta seurasi vierasjoukkueen hyökkäyspään kulma, jonka jälkitilanteesta Oiva Jukkola pääsi yrittämään laukausta vasemmalla jalallaan oikealta laidalta, mutta laukaus meni VPS:n onneksi hieman yli maalin.

56 minuutilla VPS sai luotua upean tilanteen pelaten maltillisesti palloa hyökkäysalueella ja etenemällä lyhyillä, nopeilla syötöillä eteenpäin. VPS pelasi vasemmalta laidalta ja rakensi kuvion, jossa Roni Hudd tavoitteli Justus Lehtoa syöttämällä pallon hänelle läpijuoksuun. Ilveksen maalivahti Otso Virtanen kuitenkin katkaisi syötön tulemalla palloa vastaan.

57 minuutilla VPS:n Miika Niemi loukkasi reitensä kuljettaessaan palloa puolustuspäässä. Hän pystyi jatkamaan peliä vielä 10 minuuttia, kunnes hänet otettiin vaihtoon. Hänen tilalleen kentälle tuli Antonio Almen.

Molemmat joukkueet saivat aikaan hyviä tilanteita toisella puoliajalla, mutta yrityksistä huolimatta maaleja ei nähty. VPS sai aikaan hyviä tilanteita kuljettamalla palloa keskiviivalta hyökkäysalueelle pitkillä juoksuilla. Kuitenkaan hyviä laukauksia ei saatu aikaan. Joukkueet etenivät viimeisen 15 minuutin aikana vastahyökkäyksillä, ja pelin rytmitys oli nopeatempoista. 82 minuutilla nähtiin pelin kolmas varoitus, kun Ilveksen Felipe Aspegren taklasi Samu Alankoa pallonkuljetustilanteessa.

Pelin viihdyttävimmät hetket nähtiin loppupuolella. Molemmat joukkueet saivat pelin vaarallisimmat paikat viime hetkillä, kun kentällä edettiin päästä päähän. 85 minuutilla Ilves rakensi hyökkäyksen, jossa Djair Parfitt-Williams keskitti pallon VPS:n maalialueelle. Santeri Haaralan pusku meni VPS:n onneksi hieman yli maalin. VPS sai edettyä hyökkäyspäähän nopealla puolenvaihdolla, jonka jälkeen Alanko keskitti pallon maalin takatolpalle, mutta Steven Morrisseyn pusku palloon epäonnistui. VPS sai vielä riistettyä Ilvekseltä pallon pelin loppuhetkillä, jolloin Steven Morrissey pääsi puolittaiseen läpiajoon. Laukausta Morrissey ei kuitenkaan saanut aikaiseksi Aapo Mäenpään tullen takaa estämään pallon etenemisen. Dramaattisen lisäajan jälkeen ottelu päättyi lukemiin 0–0.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi peliä seuraavasti:

- Tiukka peli takana. Oma pallollinen pelimme oli ottelun alkupuolella hukassa, mutta saatuamme sen korjattua, suoriuduimme hyvin. Olimme vahvoja tänään omassa päädyssämme, mutta voittaaksemme olisimme tarvinneet enemmän maalipaikkoja. Saimme aikaiseksi muutaman hyvän tilanteen, joista olisi ollut mahdollisuus ratkaista peli. Sinänsä tasapeli oli oikeutettu, sillä molemmat joukkueet suorittivat samankaltaisesti.

Ilves-peliin haasteita toi pelaajien sairastelu, joten suunniteltua kokoonpanoa oli muutettava.

- Pelaajien sairastuminen oli joukkueellemme iso haaste tällä viikolla, joten emme saaneet suunniteltua kokoonpanoamme otteluun. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Ensi viikolla kohtaamme Kuopiossa KuPSin, ja se antaa meille mahdollisuuden kehittää toimintaamme oppien viime peleistämme. Ottelusta tulee varmasti todella mielenkiintoinen, Nuorela toteaa.

VPS pelaa seuraavan Liigacup pelinsä lauantaina 25.2. klo 15:00, kun se kohtaa KuPSin vieraskentällä. Ottelun voit katsoa Ruutu+ palvelusta!

VPS – ILVES 0-0