Otteluennakko: VPS - IF Gnistan | Veikkausliiga

vpsgnistan

VPS jatkaa Veikkausliiga-taipalettaan kotonaan lauantaina, kun vastaan asettuu nousukiidossa etenevä IF Gnistan. 100-vuotiaat seurat ottavat yhteen talvisissa olosuhteissa, kun joukkueet ottelevat mahdollisen lumisateen alla Hietalahdessa.

 

Viime kierroksella Lemonsoftilla taisteltiin Pohjanmaan herruudesta, kun VPS sai vieraakseen energisen SJK:n. Tiukka ottelu tarjosi suuria tunteita ja vauhtia, oikeuttaen pisteiden tasajaon molemmille osapuolille lukemin 1-1. VPS etenee kohti Gnistan-ottelua neljän pisteen voimin kahdesta ottelusta, joka on huomattavasti parempi kauden aloitus joukkueelle verrattuna viime kauteen.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo joukkueen treeniviikon sujuneen hyvin, ja toteaa odottavansa lauantain kohtaamista todella innokkaasti. Gnistanin loistava kauden aloitus ei ole kuitenkaan Nuorelaa sinänsä sen suuremmin yllättänyt.

- Viikkomme on mennyt ihan kivasti. Olemme vetäneet täyden treeniviikon, kun taas esim. Gnistan pelasi tiistaina Cupin matsin, joten olemme saaneet keskittyä lauantain otteluun täysillä. Uskon, että todella hauska ottelu tulossa, ja itse odotan kovasti Gnistania Lemonsoft Stadionille. Heidän pelaamisessaan on paljon samoja asioita kuin meilläkin, joka tarkoittaa sitä, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita varmasti nähdään aika paljon lauantaina.

- Gnistanin alkukauden loistava startti ei ole yllättänyt meitä sen enempää. Joukkueessa on valtavasti hyviä pelaajia, ja nousijajoukkueella kovasta näytönhalusta peli ei koskaan jää kiinni, Nuorela ennakoi.

 

Nuorela mainitsee joukkueen kohdanneen haasteita puolustuspään poissaolojen seurauksena. VPS-luotsin mukaan luvassa on kokoonpanomuutoksia 

- Meillä on ollut jopa hieman isojakin ongelmia puolustuspään suhteen poissaolojen merkeissä, ja sitä joudumme miettimään myös lauantain ottelua varten. Saamme kuitenkin hyvän joukkueen kentälle huomista varten, Nuorela tuumaa.

 

Kovassa lennossa oleva Gnistan johtaa toistaiseksi Veikkausliigan sarjataulukkoa kuudella pisteellä kahdesta ottelusta. Avauskierroksella se kukisti kotonaan FC Interin lukemin 2-1, ja viime kierroksella oulunkyläläiset ryöstivät Tampereelta täydet kolme pistettä kauden toistaiseksi viihdyttävimmässä ottelussa lukemin 4-6. Muun muassa Gnistanin laitahyökkääjät Joakim Latonen sekä Benjamin Tatar ovat laukoneet kahdessa ottelussa maalia kohti kuusi kertaa, joista on syntynyt yhteensä kuusi osumaa. Tämä jääkylmä tilasto kertoo myös paljon nousijajoukkueen vaarallisuudesta sekä viimeistelytaidosta.

 

VPS-toppari Martti Haukioja kertoo joukkueen hitsautuneen hyvin yhteen, ja näkee avoimen keskustelun olleen valttia ryhmän sisäisesti tapahtuvan kehityksen suhteen. Vepsun puolustuslinjassa viime ottelussakin valtavasti laukauksia blokannut Haukioja toteaa myös pilke silmäkulmassa, ettei halua Gnistanin saavan ainuttakaan laukausta kohti Vepsun maalia.

- Yhteistyömme joukkueen sisäisesti on lähtenyt käyntiin kentällä oikein mukavasti. Olemme saaneet paljon toistoja allemme, ja pikkuhiljaa alkaa hahmottua vahvasti myös se, minkälaisia pelaajia joukkueessamme on. Aina on asioita, mitä voimme parantaa, ja olemme hyvin avoimia keskustellessamme niistä. Haluan henkilökohtaisesti tuoda joukkueeseen lisää johtajuutta, minkä näen itselläni selvänä kehityskohteena. 

- Toivottavasti Gnistan ei pääse laukomaan meitä vastaan kertaakaan, jos heidän laitahyökkääjät ovat tehneet toistaiseksi sadan prosentin tehokkuudella laukauksistaan maaleja. Heitä ei saa päästä laukomaan, ja olemme toistaiseksi olemme olleet todella hyviä laukausten blokkaamisessa. Toivottavasti saamme laukojien tehokkuusprosentteja alaspäin, Haukioja naurahtaa.

 

VPS pelaa lauantaina 20.4. IF Gnistania vastaan kotikentällään kello 18:30. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi!

 

 

VPS - IF Gnistan

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

20.4.2024 kello 18:30

Otteluraportti: VPS - IF Gnistan | Veikkausliiga
Stormossenin matsibussi kulkee myös Gnistan-matsii...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio