Image

Otteluraportti: VPS - HJK | Veikkausliiga

V7f77IYw

HJK toimi Vepsulle tylynä vieraana, kun töölöläiset tykittivät peräti kolme osumaa mustavalkoisten verkkoon runkosarjan päätöskierroksella Hietalahdessa. Vepsun yksi tehty maali ei tällä kertaa riittänyt haastamaan Klubia, ja ottelun loppulukemiksi ikuistettiin lopulta 1-3 vieraille. Tappiosta huolimatta ottelun jälkeen katsomoissa havaittiin myös iloa Vepsun varmistaessa paikkansa Veikkausliigan mestaruussarjassa. Tähän toki tarvittiin myös apua muualta.

Ottelun ensimmäiset 10 minuuttia olivat Vepsulta loistavat. Korkeaa ja aggressiivista prässiä painottanut Raita onnistui riistämään lukuisia palloja hyökkäysalueella, ja lopulta kova työ HJK:n päädyssä tuotti tulosta. Katsomo räjähti äänekkäisiin karkeloihin jo 5 minuutilla, kun Jesper Engströmin kova laukaus eteni kuin laserina HJK-maalin vasempaan yläkulmaan. Maalin jälkeen kentällä näytti vielä Vepsun puolesta hyvältä, kunnes Kai Mariluoto hiljensi vaasalaiskatsomon upealla maalillaan tasoittaen lukemiksi 1-1.

Klubi sai maalistaan virtaa, kun taas VPS näytti väsyvän. Tämän seurauksena myös paine siirtyi Vepsun päätyyn, ja etenkin tärkeitä torjuntoja ottanut Lauri-Eemil Vetri sekä VPS-maalin raudat onnistuivat pitämään Raidan pelissä haasteista huolimatta. Ensimmäisen puoliajan lopulla VPS sai vielä luotua omia tilanteita HJK:n päädyssä, mutta maalia niistä ei kuitenkaan syntynyt. Tauolle siirryttiin tasalukemissa.

Toisella jaksolla VPS:n ongelmat jatkuivat. Vepsu koki pian toisen nelivitosen alkuvihellyksen jälkeen katastrofialun, kun puolustuspään helposta virheestä syntyi lopulta Kai Meriluodon illan toinen maali. Tämän jälkeen Klubi jatkoi painettaan Vepsun päässä, ja vaarallisilta maalintekopaikoilta ei voitu välttyä. Myös Vepsu sai omat paikkansa Klubin päädyssä, mutta kehno viimeistely sekä Klubin matalablokki ja aggressiivinen puolustaminen pitivät töölöläiset johdossa.

Illan loppulukemat viimeisteli lopulta kovan maalijyvän löytänyt Lee Erwin VPS:n käsivirheestä syntyneestä pilkusta , ja täten vaasalaiset joutuivat nollille kotonaan runkosarjan viimeisellä kierroksella. VPS:n uhattuna olevaa mestaruussarjan paikkaa saatiin jännittää loppuun asti, mutta katsomo huokasi viimein helpotuksesta IF Gnistanin ja Ilveksen välisen ottelun päättyen pistejakoon. Täten myös VPS sai ansaittua paikkansa kuuden parhaan joukossa 32 pisteen voimin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela tunnustaa Klubin selkeästi paremmaksi joukkueeksi sunnuntain kierroksella. Nuorelan mukana kuitenkin HJK:n tekemät maalit olivat estettävissä.

- Annoimme Klubille tänään hyvän vastuksen, mutta kyllähän tietysti tasoero näkyi tänään. Laadullinen ero näkyi tänään etenkin pallollisessa pelaamisessa. Saimme hyvän startin, mutta aika nopeasti ja liian helposti päästimme Klubin taas peliin mukaan. HJK:lla oli paljon maalipaikkoja, mutta lopulta kaikki heidän kolme maaliaan oli kyllä estettävissä. Liian helpolla annoimme maalit Klubin tasoiselle joukkueelle. Ensimmäisen puolituntisen suurin ongelma oli meidän pallollisessa pelaamisessamme, ja lähes kaikki Klubin hyökkäykset johtuivat siitä, että hukkasimme itse pallon. Se oli sekavaa, mutta pikkuhiljaa saimme sitä paremmaksi.

- Toisen puoliajan ensimmäinen maali oli sen kaltainen, jota ei koskaan saisi tapahtua. Se kuitenkin tapahtui, ja sen jälkeen olimme perässä. Jätkät kuitenkin antoivat kaikkensa. He taistelivat ja tekivät, minkä voivat kentällä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riitä Klubin tasoista jengiä vastaan, Nuorela kertoo.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa Veikkausliigan Mestaruussarjassa. Ottelun ajankohta ei ole vielä selvillä. Seuraa Vepsun sosiaalisen median kanavia sekä kotisivuja, ja lisää seuraava pelimme kalenteriisi julkistuksen jälkeen!