Otteluraportti: VPS - FC Inter | Veikkausliiga

N8jvQFrw

VPS:n ilmiömäinen 12 ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen perjantai-illan jalkapallohuumassa, kun Raita joutui tyytymään tasapeliin turkulaista FC Interia vastaan 1-1 lukemin. Vepsu jatkaa kuitenkin Veikkausliigan Mestaruussarjassa edelleen voittamattomana.

Alusta lähtien Vepsulla oli vaikeuksia saada omaa pelinrakenteluaan kuntoon. Vierasjoukkue saapui kentälle erittäin virkeällä jalalla, ja onnistui prässäämään Vepsua aggressiivisesti. Inter puolusti Raidan laitoja voimalla, ja sai täten myös vastahyökkäyksiinsä tukea laitapuolustajien nousemisen kautta. Ensimmäisellä jaksolla vaarallisia maalipaikkoja ei oikeastaan nähty kummankaan joukkueen puolesta, ja tauolle siirryttiin 0-0 tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Interin tiivis puolustus jatkui, joka tuotti VPS:n pelinrakentamiseen haasteita. Vihdoin kuitenkin vaarallisia maalipaikkoja nähtiin molemmin puolin. Inter aloitti puoliajan vahvasti Dimitri Legbon leikatessa boksiin vasemmalta ja jakaen pallon keskelle Boubou Diallolle. Diallo pääsi ampumaan pallon kohti maalia avopaikalta suoraan syötöstä, mutta Vepsu piti kuitenkin tilanteen tasalukemissa Teppo Marttisen venyessä äärimmäisen tärkeään torjuntaan. Lähes heti tilanteen jälkeen Inter pääsi etenemään uudestaan vastahyökkäyksen merkeissä Vepsun alueelle syöttövirheen katkosta. Tilanne oli päättyä jälleen maaliin, kun Petteri Forsellin upea keskitys löysi Timo Stavitskin boksissa, mutta tällä kertaa Inter-hyökkääjän pusku ohjautui yli maalin.

Interin maalipaikkojen jälkeen VPS tuli uudella energialla peliin mukaan hakien laitojen kautta keskityksiä boksiin hyökkäyslinjalle. Toisessa päässä keskityksiä vastaanotti Harry Sawyer, jonka takatolpan kosketuksista ei kuitenkaan vielä syntynyt pelin avausmaalia. Vepsu hyökkäsi vieraiden päätyyn määrätietoisesti pakottaen Interin paineen alle, jonka seurauksena Raita sai viimein aikaan vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelun 63 minuutilla nähtiin erikoinen tilanne, kun FC Interin maalivahti Eetu Huuhtanen aikali pallon kanssa boksissaan epäsuoran vapaapotkun arvoisesti. Boksin sisältä lähtenyt vapaapotku tarjottiin Peter Michaelin jalalle, josta nigerialaishyökkääjä painoi pallon maaliin varmoin ottein. Michaelin maaliputki sai jatkua yhdeksän ottelun mittaiseksi nigerialaisen niitattua kauden neljännentoista osumansa.

1-0 johtomaalin jälkeen kotijoukkueen peli passivoitui jälleen, jonka seurauksena Inter sai jälleen enemmän otetta ottelusta. Vieraat tasoittivat pelin 81 minuutilla, kun Petteri Forsellin täydellinen keskitys lähetti Matias Tammisen läpijuoksuun. Tamminen otti pallon loistavasti haltuun, ja ohitti Marttisen hienolla kosketuksella tasoittaen pelin 1-1 lukemiin.

Pelin loppupuolella VPS haki vimmatusti johtomaalia, kun puolestaan Inter pyrki iskemään syvälle Vepsun päätyyn vastahyökkäyksistä. VPS sai varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla vielä upean tilanteen Peter Michaelin laukoen boksissa maalia kohti avopaikalta, mutta Interin puolustuslinja onnistui juuri ja juuri blokkaamaan pallon etenemisen. Ottelun loppulukemiksi merkattiin lopulta 1-1 päättäen Vepsun hienon 12 ottelun mittaisen voittoputken.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei voinut peitellä pettymystään tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen.

- Tottakai se harmittaa, ja olemme pettyneitä siihen, ettemme voittaneet tänään. Tällainen yleisö, hieno ottelutapahtuma ja hieno fiilis stadionilla. Uskon, että kannattajille peli oli kuitenkin viihdyttävä, ja lopputulos on ehkä reilu. Interillä oli jopa laadukkaammat paikat mitä meillä, vaikka kykenimmekin luomaan hyviä aihioita.

Nuorela myöntää Interin olleen loistava puolustavassa pelissään, mutta myös huomauttaa Vepsun kokeneen haasteita laadukkaissa viimeisissä palloissa sekä viimeistelyssä.

- Inter puolusti tilanteita hyvin, ja heille on annettava siitä tunnustusta. Vaikka pääsimme ensimmäisellä jaksolla hyvin hyökkäämään, emme saaneet oikeita kunnon maalipaikkoja, koska meillä puuttui laatu palloissamme. Etenkin viimeiset pallot olivat meiltä tänään hukassa. Tärkeää on se, ettemme hävinneet peliä. Olemme todella hyvissä asemissa edelleen, ja kaikki on vielä omissa käsissä. Meidän on mentävä eteenpäin, Nuorela summaa.

VPS jatkaa taipalettaan Veikkausliigan Mestaruussarjassa sunnuntaina 8.10. Raidan kohdatessa kauden mestarisuosikin, HJK:n, Lemonsoft Stadionilla kello 16:00. Varmista paikkasi otteluun jo tänään ostamalla liput osoitteesta www.lippu.fi. Ottelu on katsottavissa suorana myös Ruudussa!

VPS - FC Inter 1-1

1-0 Peter Michael 66'

1-1 Matias Tamminen 81'