Otteluraportti: VPS – FC Inter | Veikkausliiga

vpsfcinterraportti

VPS:n pitkä tappioputki tuli viimein päätökseen, kun Raita kukisti FC Interin kotinurmellaan suvereenilla ja ansaitulla voitolla. Vepsun maalitehtailu saatiin viimein kuntoon joukkueen nakuttaen tulostaululle lukemat 3–0.

 

VPS aloitti pelin vahvasti, ja ensimmäinen maali nähtiin jo 8 minuutilla. Roni Huddin antama hyökkäyskulma löysi etutolpalla vapaana olleen Samu Alangon, joka ohjasi taidokkaasti pallon verkon perukoille. Vepsun loistava alku antoi joukkueelle itseluottamusta, joka näkyi määrätietoisena tekemisenä hyökkäyskolmanneksella.

 

Vepsu sai jatkuvasti aikaan hyviä tilanteita, ja maalinteko oli monta kertaa lähellä. Raidan avainpelaajaksi osoittautui Roni Hudd, joka haastoi hyökkäysalueella taitavasti Interin puolustuslinjaa, sekä jakoi palloa laadukkaasti huippupaikoille. Myös Huddin antamat erikoistilanteet aiheuttivat Interille päänvaivaa.

 

23 minuutilla lukemat olivat jo 2–0, kun Jesper Engstöm antoi upean pystysyötön Peter Michaelille juoksuun. Kahdella yhtä vastaan edenneessä hyökkäyksessä vasemmalla oleva Michael haastoi Interin Noah Nurmea kaksinkamppailussa, jolloin nigerialaishyökkääjälle avautui tila oikealle jalalle. Michaelin tarkka kuti tavoitti Interin maalin oikean takakulman, ja ”Dirlandaa” pärähti soimaan jo toistamiseen ensimmäisellä puoliajalla.

 

FC Inter ei onnistunut oikeastaan missään vaiheessa murtautumaan Vepsun boksiin ensimmäisellä puoliskolla, ja Raidan puolustuslinja hoiti tilanteet varsin laadukkaasti omalla alueellaan. Interin ainoa vaarallinen paikka ensimmäisellä jaksolla syntyi 42 minuutilla Baba Mensahin menetyksestä omalla alueella. Interin Iiro Järvinen pääsi riiston kautta etenemään Vepsun rangaistusalueelle, mutta keskikenttäpelaajan laukaus epäonnistui ja vieri Juhani Pikkaraisen hyvän blokin kautta päätyrajasta yli. Jälkitilanteen hyökkäyskulman hoiti laadukkaasti pois jälleen Pikkarainen, joka esitti ottelussa erittäin vahvoja otteita.

 

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös yksi varoitus. Vepsun Prosper Ahiabu tuli huolimattomasti vastustajan jaloille pallontavoittelutilanteessa, jolloin ghanalaispelaaja sai katsella keltaista korttia 30 minuutilla. Tauolle siirryttiin 2–0 lukemissa.

 

Toinen puoliaika alkoi aktiivisemmalla Interin hallinnalla, kun vierasjoukkue pääsi liikuttelemaan palloa Vepsun boksin ulkoreunalla. Inter pyrki hakemaan laukauksia lähietäisyydeltä, mutta Vepsu onnistui blokkaamaan ja purkamaan pallot pois rangaistusalueelta. Mitään sen laadukkaampaa maalipaikkaa ei nähty Vepsun kärsivällisen ja taitavan puolustuspelaamisen ansiosta. Harmittavasti kuitenkin Baba Mensah joutui ottamaan pelin toisen varoituksen tullessaan pää edellä pallontavoittelutilanteeseen Iiro Järvistä vastaan.

 

Peli sai dramaattisen käänteen, kun Interin Juho Hyvärinen lähetettiin pukukoppiin suoralla ulosajolla. Hyvärinen rikkoi läpijuoksussa ollutta Roni Huddia tahallisesti, jolloin Inter-puolustaja sai katsella punaista korttia oikeutetusti. Inter joutui pelaamaan loppupelin vajaalla miehityksellä, jonka seurauksena joukkue ei kyennyt enää haastamaan kotijoukkuetta hyökkäysalueella.

 

Hyvärisen punaisesta myönnettiin vapaapotku, josta syntyi pelin kolmas maali. Roni Huddin antama laadukas vapaapotku löysi täysin vapaana boksissa juoksevan Mikko Pitkäsen, joka pääsi ohjaamaan suoraan ilmasta palloa maalille. Inter-maalivahti Eetu Huuhtanen onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta eteen torjuttu pallo tarjoiltiin Pitkäselle kuin tarjottimella. VPS-puolustaja pääsi täten niittamaan pallon vastustamattomasti verkkoon laukoen kauden ensimmäisen maalinsa.

 

Vepsu rakensi lähes jokaisesta hyökkäyksestään hyviä tilanteita, ja pallonhallinta oli laadukasta hyökkäysalueella. 4–0 lukemat olivat lähellä vielä 71 minuutilla, kun Roni Huddin antama hyökkäyskulma osoittautui jälleen vaaralliseksi. Huddin kulma saavutti boksissa Peter Michaelin, joka koitti taidokasta saksipotkua 11 metristä. Blokattu laukaus pomppi lopulta Juhani Pikkaraisen jalkaan, joka pommitti pallon Inter-maalin ylärimaan.

 

VPS sai aikaan vielä huippupaikkoja, mutta enempää maaleja ottelussa ei nähty. Vepsu oli selvästi vahvempi joukkue lauantain ottelussa, ja otti kotikentältään kauan kaivatut kolme pistettä 3–0 lukemin.

 

Vepsu oli alusta asti ottelussa niskan päällä, eikä Inter kyennyt nousemaan ahdingostaan 90 minuutin aikana. VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli todella tyytyväinen Vepsun peliin ja maalihanojen aukeamiseen.

- Todella tärkeä voitto meille henkisesti ja pisteiden suhteen. Vihdoin pelaajat saivat sen palkinnon, mitä tässä useassa pelissä olisimme jo ansainneet. Kyllähän se helpotta aika paljon, kun saadaan ensimmäinen maali. Se tuo tietynlaista rentoutta peliin.

- Olimme vahvoja alusta lähtien. Tulimme sisään todella hyvällä jalalla, eikä peli ollut missään vaiheessa puolestamme puristusta. Pelasimme todella vahvan ensimmäisen jakson ja toisen jakson alussa Inter taas tuli vahvasti mukaan peliin. Peli oikeastaan ratkesi Interin punaiseen korttiin, josta teimme saman tien 3–0 maalin, Nuorela tuumaa.

 

Nuorela iloitsee joukkueen ja etenkin valtavasti töitä tehneen Peter Michaelin puolesta.

- Olen todella iloinen siitä, että Peter Michael teki maalin. Hän on pelannut koko ajan todella hyvin. Tietysti maalit ovat hieman uupuneet tähän asti. Hän sai nyt palkinnon suorituksistaan, ja toivottavasti tämä tuo hänelle itseluottamusta jatkoon. Tärkeä asia oli myös se, että teimme kaksi erikoistilannemaalia. Meidän on oltava niissä vahvoja ja hyviä, ja tänään onnistuimme niissä laadukkaasti pitkästä aikaa.

 

Vaikka lauantain voitto maistuu joukkueelle, katse on silti visusti tulevassa.

- Kaikki nyt tietävät sen, että tarvitsemme pisteitä lisää. Tämä voitto antaa kuitenkin uskoa tekemiseemme ja voimme sanoa olevamme oikeilla jäljillä, Nuorela summaa.

 

VPS pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 8.7. joukkueen matkustaessa Kuopioon KuPSin vieraaksi Väre Areenalle. Kello 17:00 alkava ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!

 

 

VPS – FC Inter 3–0

 

1–0 Samu Alanko 8’

2–0 Peter Michael 23’

3–0 Mikko Pitkänen 63’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

1 Teppo Marttinen

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström <- 75’

5 Mikko Pitkänen

13 Baba Mensah <- 59’

14 Peter Michael

21 Prosper Ahiabu

28 Roni Hudd <- 87’

34 Antti-Ville Räisänen

44 Evgeniy Bashkirov <- 87’

77 Samu Alanko <- 75’

 

 

Vaihtopelaajat:

 

12 Lauri-Eemil Vetri

2 Josep Nuorela

8 Sebastian Strandvall -> 75’

11 Savio -> 87’

16 Teemu Hytönen -> 87’

20 Tyler Reid -> 59’

23 Miika Niemi -> 75’

VPS:n viikko-ohjelma | Viikko 27
Raportti: VPS Akatemia - NIK | Akatemian murskavoi...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio