Otteluraportti: VPS - FC Haka | Liigacup

1920x1080-7

VPS:n Liigacup-taipale tuli päätökseensä lauantaina Raidan kohdatessa FC Hakan kotikentällään VEO Areenalla. VPS:n ongelmat pallollisen pelin suhteen jatkuivat myös lohkovaiheen viimeisellä kierroksella, ja kotijoukkue taipui lopulta valkeakoskilaisille lukemin 1-0.

 

Ottelu alkoi tasaisesti, ja molemmat joukkueet liikkuivat vauhdikkaasti päästä päähän. Vauhdista huolimatta maalipaikkoja ensimmäisellä nelivitosella ei niinkään nähty, ja molemmat joukkueet puolustivat omaa päätään aggressiivisesti. Kummankaan joukkueen pelinrakentelu ei johtanut maaleihin, ja tauolle siirryttiin 0-0 tasalukemissa.

 

Toinen puoliaika oli Vepsulta heikompi mitä ensimmäinen, ja kotijoukkue koki haasteita varsinkin toisen nelivitosen alkupuolella. Vepsun heikon pallollisen pelaamisen seurauksena Haka sai luotua painetta Vepsun päätyyn, ja täten Raita joutui puolustamaan pidempiä jaksoja. Haka oli Vepsua parempi pallonhallinnassaan, ja ottelun avausmaalin iskikin lopulta Hakan Evangelos Patoulidis 74 minuutilla, kun pallo ohjattiin pisteelle Martti Haukiojan epäonnekkaan käsivirheen seurauksena. 

 

VPS:n tekemät vaihdot antoivat kuitenkin kotijoukkueelle virtaa hyökkäysalueella, ja täten myös pallollinen pelaaminen parani loppua kohti. Kentällä nähtiin myös pitkästä aikaa VPS:n kannattajien suosikkeihin kuuluva Joonas Vahtera, jonka taiturimainen pelaaminen toi joukkueen pelaamiseen lisää vaarallisuutta. Vepsun loppukiri ei kuitenkaan johtanut tasoitusmaaliin, ja ottelu päättyikin lopulta Hakan 0-1 voittoon. 

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorelan mukaan joukkueen pallollinen pelaaminen koitui jälleen Raidan kohtaloksi.

- Ottelu oli tasainen vääntö, jossa ei hirveästi hienouksia ollut. Ottelussa nähtiin todella vähän maalipaikkoja, ja peli ratkesi lopulta rangaistuslaukaukseen. Puolustussuuntaan peli oli meiltä hyvä, mutta pallollisessa pelissämme olemme huonoja, ja se on meidän isoin ja selkein ongelma. Meidän on pystyttävä parempaan, ja tarvitsemme pallolliseen peliimme laatua.

 

Vaikka VPS:n Liigacup-menestys ei ollutkaan toivotun kaltaista, Nuorela ei lähde tekemään tuloksien perusteella toistaiseksi sen suurempia johtopäätöksiä.

- Toiveissamme on, että saamme enemmän kuin 2-3 uutta pelaajaa joukkueen vahvuuteen mahdollisimman pian. Se on aika paljon tietysti, ja siksi en lähtisi tekemään Liigacupin tuloksista sen suurempia johtopäätöksiä. Liigacup-matkamme on ollut yleisilmeeltään hyvää, mutta pallollisessa pelaamisessamme meillä on paljon parannettava

 

VPS pelaa muutamia harjoituspelejä ennen varsinaista Veikkausliiga-kauden alkua. Harjoitusotteluiden otteluohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin!

 

 

VPS - FC Haka 0-1

 

0-1 Evangelos Patoulidis 74’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

22 Rasmus Leislahti

2 Josep Nuorela

4 Jesper Engström <- 80’

9 Riku Jääskä <- 63’

12 Prosper Ahiabu

17 Kalle Multanen <- 63’

19 Martti Haukioja

20 Juho Hyvärinen

23 Miika Niemi

32 Antti-Ville Räisänen

33 Akoon Kuek <- 46’

 

 

Vaihtopelaajat:

 

24 Lauri-Eemil Vetri

3 Deng Madut

6 Evgeniy Bashkirov -> 46’

16 Teemu Hytönen -> 63’

26 Antonio Almen

28 Roni Hudd

30 Joonas Vahtera -> 63’

31 Felix Friberg -> 80’

Urheilujohtajan päiväkirja osa 2 on nyt ulkona!
Otteluennakko: VPS - FC Haka | Liigacup
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio