Otteluraportti: VPS - EIF | Veikkausliiga

vpseif

Hietalahdessa todistettiin todellista draamaa, kun VPS ja EIF ottivat yhteen lauantai-illan Veikkausliigakierroksella. VPS:n vaikea jakso sai jatkoa sarjanousija EIF:n ottaessa täydet kolme pistettä mukaansa dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 2-3.

 

Peli alkoi VPS:n puolesta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun 20 minuutilla Raidan toppari Mikko Pitkänen otti boksin reunalla itselleen suoran punaisen selvän maalipaikan estämisestä. Rikkeestä oikeutettiin myös vapaapotku vaaralliselta tontilta, josta vieraiden Väinö Vehkonen laukoi vihreäpaitaiset johtoon. VPS joutui pelaamaan loppupelinsä vajaalla muuttaen muotoaan 4-4-1 ryhmitykseen.

 

VPS pyrki pääsemään nälkäisesti peliin mukaan, ja pitkän pallonhallintajakson jälkeen se myös onnistui tavoitteessaan hieman onnekkaastikin Mads Borchersin niitaten pallon verkkoon EIF-maalivahti Ramilson Almeidan lahjasta. Enempää maaleja ensimmäisellä nelivitosella ei nähty, ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

 

Toisella puoliajalla Vepsu jatkoi pallonhallintaansa pyrkien EIF-puolustuslinjan selustaan maalintekotonteille, ja kotijoukkue saikin aikaan hyvän momentumin vieraiden päädyssä. Ilahduttavaa oli myös nähdä Vepsun englantilaistähden Alfie Cicalen paluu kentälle laiturin tullessa kentälle vaihdosta 59 minuutilla. Cicale toi peliin heti paljon kaivattua taituruutta ja energiaa, joka toi paljon vaaraa hyökkäyskolmannekselle. Laukaukset ja maalintekopaikat eivät kuitenkaan johtaneet pitkälle EIFin tukkiessa boksinsa runsaalla miehityksellä.

 

Vajaamiehityksestä huolimatta pelitapahtumia kentällä hallitsi suurimmilta osin VPS, mutta tammisaarilaiset vieraat olivat paikoistaan Vepsua vahvempia. EIF pyrki pelaamaan omassa päässään hyvin matalalla sekä hyödyntämään nopeita ja virtaviivaisia vastahyökkäyksiä, jotka osoittautuivat Vepsulle myös haasteellisiksi. 68 minuutilla EIF onnistui siirtymään johtoon Tiemoko Fofanan osumalla, ja seuraavan johto-osuman iski lopulta Nasiru Mohammed kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Vajaamiehinen Vepsu koki selviä ongelmia EIFin vastahyökkäyksissä, ja vaasalaisyleisön harmiksi kahta maalintekotilannetta VPS ei onnistunut tänään estämään.

 

Lisäajalla EIFin boksissa tapahtui vielä käsivirhe, jonka seurauksena pallo osoitettiin oikeutetusti pisteelle. Martti Haukioja laukoi tuttuun tapaansa painavan laukauksen pilkusta sisään, mutta sen pidemmälle Vepsu ei tällä kertaa päässyt. Ottelu päättyi lopulta vieraiden 2-3 voittoon.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo, että Raidan peliä vaivasi tänään etenkin epäonnekkaat kenttätapahtumat. Vajaamiheityksellä suurimman osan ottelusta pelannut Vepsu ei kuitenkaan Nuorelan mukaan luovuttanut pelin suhteen missään vaiheessa.

- Tuntuu vähän siltä, että kaikki menee meitä vastaan. Olimme epäonnekkaita tänään monessakin asiassa. Aloitimme pelin todella hyvin, mutta punainen kortti ja maali oli meille hankala lähtökohta. Jätkät reagoivat siihen kuitenkin todella hyvin, ja ensimmäisellä puoliajallakin olimme aktiivisempi joukkue koko ajan halliten palloa. Meillä kävi tuuri myös siinä, että pääsimme peliin mukaan maalimme myötä. 

- Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen päättyi. Olimme aktiivisempi osapuoli, ja teimmekin päätöksen siitä, että pyrimme voittamaan pelin vajaalla. Meillä oli hyvä momentum ennen EIFin 1-2 maalia, ja ottelussa kävi kaikenlaista. Madsin rike oli metrin sisällä boksin rajasta, eli selvä rangaistuspotku jäi meille viheltämättä. Teimme sivuvaparista paitsiomaalin, ja nukahdimme heti perään omassa päässä. Se oli henkisesti meille raskas kolaus, mutta yritimme loppuun asti, Nuorela analysoi.

 

Nuorela kertoo olevansa tyytyväinen joukkueen asenteeseen vajaalla pelatessa, mutta huomauttaa muutaman nukahduksen omassa päässä sinetöineen pelin tänään vierailijoiden hyväksi.

- Emme luovuttaneet missään vaiheessa, mutta tietenkin, kun pelaamme 75 minuuttia vajaalla, on selvää, että jalka alkaa painamaan jossain vaiheessa. EIFin kolmas maali oli selkeä nukahdus jälleen omassa päässämme, joka ikään kuin tappoi pelin. Siinä olisi ollut tärkeää vain pysyä pelissä mukana. Kolmas maali oli liikaa.

- Täydet pisteet kuitenkin jätkille siitä, kuinka kovan duunin teimme vajaalla. Pienet hetket menivät meitä vastaan tänään, ja välillä jalkapallo on tällaista, Nuorela summaa.

 

 

VPS pelaa seuraavan ottelunsa torstaina 11.7. UEFA:n Konferenssiliigan karsinnoissa, kun liettualainen FK Žalgiris saapuu Raidan vieraaksi Hietalahteen. Liput otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi. Ottelu vihelletään käyntiin kello 20:00.

 

VPS - EIF 1-3

 

0-1 Väinö Vehkonen 22’

1-1 Mads Borchers 36’

1-2 Tiemoko Fofana 68’

1-3 Nasiru Mohammed 87’

2-3 Martti Haukioja 90+8’

 

 

VPS Kokoonpano: 

 

1 Teppo Marttinen

4 Jesper Engström <- 68’

5 Mikko Pitkänen <- 21’ (punainen kortti)

10 Gleofilo Vlijter <- 83’

11 Mads Borchers <- 60’

19 Martti Haukioja

21 Prosper Ahiabu

29 Pedro Justiniano

34 Antti-Ville Räisänen <- 59’

44 Evgeniy Bashkirov

77 Samu Alanko

 

 

Vaihtopelaajat:

 

12 Lauri-Eemil Vetri

7 Alfie Cicale -> 60’

17 Kalle Multanen

20 Juho Hyvärinen

23 Miika Niemi -> 68’

28 Roni Hudd -> 83’

30 Joonas Vahtera -> 59’

Osoittautuuko Vepsun viikko 28 kauden jännittävimm...
Otteluennakko: VPS - EIF | Veikkausliiga
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio