Otteluraportti: VPS – AC Oulu | Veikkausliiga

150723_vps-ac_oulu_raportti_1920x1080

VPS:n voittoputki venyi jo neljän ottelun pituiseksi kannattajaryhmä Geezers Hietalahden 25-vuotisjuhlaottelussa. Aurinkoisella Lemonsoft Stadionilla nähtiin hyvin organisoitu VPS, joka iski tehokkaasti 3-0 lukemat taululle AC Oulua vastaan.

VPS:n ja AC Oulun välinen ottelu alkoi vierasjoukkueen hallitessa palloa. Oulun selkeästä pallonhallinnasta huolimatta Vepsun hyvin organisoitu matalablokki piti Oulun ensimmäisellä puoliajalla pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Riistäessään pallon Vepsu hyökkäsi vastaan tuttuun tapaan suoraviivaisesti pidemmillä palloilla kohti juoksuvoimaista Peter Michaelia.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 17. peliminuutilla sivuvapaapotkun jälkitilanteesta. Oulun purkupallon jälkeen pallo pelattiin laitaan Samuel Lindemanille, jonka tarkka vasemman jalan keskitys tavoitti Prosper Ahiabun. Keskikenttäpelaajan syöksypusku ohitti Oulun maalivahti Calum Wardin. Maali oli Ahiabun ensimmäinen Veikkausliigassa.

Peter Michaelilla oli erinomainen tilaisuus viedä VPS 2-0 johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla. Savio riisti pallon Oulun puolustuksen sekoillessa ja vapautti Michaelin, jonka laukaus osui kuitenkin lähietäisyydeltä ylärimaan.

Joukkueet menivät tauolle VPS:n 1-0 johdossa.

Toisen jakson alussa Oulu piti palloa muutamaan otteeseen pitkiäkin jaksoja, mutta joukkue ei pystynyt murtamaan Vepsun puolustusta yhtä Luquinhasin yritystä lukuun ottamatta.

VPS siirtyi 67. minuutilla 2-0 johtoon kun Antti-Ville Räisäsen hyvin ajoitettu linjan murtava syöttö tavoitti Jesper Engströmin, jonka keskitys lipui etukulmasta sisään Wardin käsien kautta. Jos maali merkataan Engströmille, niin maali on Jepen ensimmäinen tällä kaudella.

Kirsikan Geezersien juhlakakun päälle laittoi Sebastian Strandvall tekemällä 3-0 maalin 90. minuutilla. 19-vuotias VPS junioreiden kasvatti Akon Kuek laukoi boksin ulkopuolelta tolppaan, ja VPS ikoni Strandvall viimeisteli ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan varmasti paluupallon verkkoon ja heitti samalla Geezerseille pelipaitansa juhliessaan 3-0 maalia.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte onnitteli Vepsua voitosta ja harmitteli ensimmäistä maalia, joka syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta.

-Olemme harjoittelleet erikoistilanteita, ja pelaajia on muistutettu pelaamaan ne loppuun asti ennen kuin palaavat omille pelipaikoilleen.

Duarten pohdiskellessa syitä vaikeaan peliin hän totesi otteluruuhkan aiheuttamien poissaolojen vaikeuttaneen Oulun peliä.

VPS:n päävalmentajan Jussi Nuorelan mukaan voitto ei tullut tänään helpolla.

-Oulu teki pelistä meille vaikean, he pitivät paljon palloa mikä tiedettiin etukäteen. Oulu on siinä liigan parhaista joukkueista, ja se on yksi syy Oulun korkeaan sarjasijoitukseen.

Nuorela kehui joukkueen kurinalaista puolustusta.

- Me pidettiin käytännössä Oulu ilman yhtään maalipaikkaa.

Nuorela nosti joukkueen työmoraalin päällimmäisenä avaimena voittoon, ja erikoismaininnat sai Ahiabu ja Räisänen huikeilla juoksumäärillä joukkueen keskikentällä.

Nuorela kiitti runsaslukuista yleisöä (2415) kannustuksesta, joka antoi voimia joukkueen väsyneille jaloille otteluruuhkan keskellä.

- Nyt on ’’flow’’ päällä ja voittoja alla!

VPS:n ottelut jatkuvat seuraavaksi FC Hakaa vastaan Lemonsoft Stadionilla 23.7 klo 18:30. Viikon päästä sunnuntaina tervetuloa Hietalahteen kannustamaan Vepsu viidenteen peräkkäiseen voittoon!

VPS - AC Oulu 3-0

1-0 Ahiabu 17’

2-0 Engström 67’

3-0 Strandvall 90’