Otteluraportti: SJK - VPS | Suomen Cup

sjkvpssc

VPS:n Suomen Cup -taival päättyi rumasti, kun SJK teki Raidasta hakkelusta Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Oman pään helpot virheet koituivat vaasalaisille kohtalokkaaksi SJK:n iskiessä peräti viisi osumaa vierasjoukkueen verkkoon. Ottelu päättyi lukemiin 5-1.

Pelin ensimmäinen maali nähtiin jo 16 minuutilla, kun Pyry Hannolan antama kulmapotku tavoitti Vepsun etutolpalla Kelvin Piresin, jonka voimakas pusku painui verkon perukoille ohi Teppo Marttisen. Pian maalin jälkeen Vepsu sai mahdollisuuden ottelun tasoittamiseen omasta kulmastaan, mutta Mikko Pitkäsen yritys leijui rimaa hipoen yli SJK-maalin.

28 minuutilla Vepsun loistavan kombinaatiopelaamisen seurauksena Jesper Engström pääsi murtautumaan puolittaiseen läpiajoon SJK:n boksiin, mutta kyseenalainen kampitus pysäytti VPS-ikonin aikeet juuri ennen laukausta. Tilanteesta ei kuitenkaan vihelletty rangaistuspotkua. Viitisen minuuttia myöhemmin samankaltainen tilanne nähtiin jälleen kotijoukkueen rangaistusalueella, kun VPS:n keskikentän maestro Evgeniy Bashkirov kaadettiin maalintekopaikassa. Tästä tilanteesta rangaistuspotku myönnettiin, ja Martti Haukiojan laukoma voimakas kanuuna ohitti Roope Paunion hyvästä torjuntayrityksestä huolimatta.

Tauolle ei kuitenkaan ehditty siirtyä tasatilanteessa, kun SJK lisäsi johtoaan erikoistilanteesta 43 minuutilla. Tuntui, kuin ottelun ensimmäisestä maalista olisi katsottu uusintaa, kun jälleen Pyry Hannolan antama kulmapotku tavoitti samalla etutolpalla tutun miehen Kelvin Piresin. Pires oli jälleen kärppänä paikalla voittamassa kaksinkamppailutilanteen, kun kapverdeläisen pusku painui ensimmäisen maalin tapaan Vepsun verkkoon.

Toisella puoliajalla Vepsun ongelmat lisääntyivät. 51 minuutilla oman pään huolimaton syöttö johti SJK:n katkoon, jota seurasi nopeasti Jaime Morenon maali. Vepsu pyrki nopeasti pääsemään peliin mukaan, kun Samu Alangon vasemman laidan keskitys tavoitti takatolpalla Mads Borchersin pään. VPS-kannattajat olivat nostamassa jo käsiään pystyyn maalin merkiksi, mutta tanskalaiskärjen pusku ravisteli tällä kertaa ainoastaan SJK-maalin ylärimaa Raidan epäonneksi.

VPS ei lopulta enää kyennyt pääsemään peliin mukaan, kun jälleen oman pään harhasyöttö johti Jaime Morenon nopeaan maaliin. Pian maalin jälkeen vaihdosta sisään tullut VPS-puolustaja Josep Nuorela otti toisen keltaisen korttinsa seitsemän minuutin sisään, joka oikeutti miehen siirtymiseen suihkun puolelle punaisen kortin merkeissä. Kentältäpoiston jälkeen SJK lisäsi vielä johtoaan yhdellä maalilla Rasmus Karjalaisen toimesta, päättäen ottelun murskaaviin 5-1 lukemiin. Kotijoukkueen voitolla SJK etenee Suomen Cupin seitsemännelle kierrokselle, kun taas VPS:n matka turnauksessa tulee päätökseen.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei koe ottelun lopputuloksen heijastavan täysin pelin kulkua. Nuorela kuitenkin toteaa joukkueen olevan varsin pettynyt rumaan lopputulokseen.

- Tulos on todella ruma. Olemme todella pettyneitä, mutta on todettava, että lopputulos ei kerro tänään kaikkea pelistä. Ensimmäinen jakso oli harmillinen, sillä pelasimme mielestäni hyvän puoliajan ja pääsimme hyviin vastahyökkäyksiin, mutta saimme vain yhden maalin. Peli oli tasatilanteessa hyvin kontrollissamme, mutta juuri ennen taukoa tullut identtinen erikoistilannemaali oli todella harmillinen ja hieman vastoin pelin kulkua.

- Toisella jaksolla teimme liian isoja virheitä, joita meille ei normaalisti tapahdu. Tottakai meilläkin oli mahdollisuuksia nousta peliin mukaan, mutta ylärimaa pidemmälle emme päässeet. Virheet kostautuivat toden teolla, ja lopussa SJK:n johto kasvoi liian suureksi, jonka seurauksena kotijoukkue sai pelata paineettomasti, ja jouduimme täten juosta perässä, Nuorela kertoo.

Nuorela huomauttaa, että usein tämänkaltaisia tuloksia osuu eteen jopa hyvien menestysputkien jälkeen. Nuorela ja VPS siirtyvät eteenpäin, ja kääntävät katseensa kohti perjantain Inter-vierasottelua.

- Kaikki tietävät, että näitä otteluita tulee eteen jokaiselle joukkueelle. Meillä ei tällaista matsia ole tullut eteen yli kolmeenkymmeneen peliin, ja tottakai se oli jossain vaiheessa sieltä tulossa. Harmittavasti tällä kertaa se tuli Suomen Cupissa juuri SJK:ta vastaan. Siirrymme tästä eteenpäin, sillä perjantain matsi tulee erittäin nopeasti. Matkaamme kotiin ja keskitymme siihen, Nuorela summaa.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa ensi perjantaina 28. kesäkuuta, kun Raita jatkaa Veikkausliigataipalettaan vieraskentällä FC Interiä vastaan. Turun Veritas Stadionilla pelattava ottelu on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta kello 18:00!