Otteluraportti: SJK - VPS | Harjoitusottelu

9-xUf5gA

VPS matkasi lauantaina Seinäjoelle kohtaamaan SJK:n harjoitusottelun merkeissä ennen varsinaista Veikkausliiga-kauden alkua. Paljon tilanteita ja tunnelmaa sisältänyt peli oli lopulta hyvinkin kaksijakoinen, ja 90 minuutin jälkeen loppulukemiksi ikuistettiin 2-2 tasapeli.

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lähes täysin SJK:n hallintaa. Vepsun heikko pallollinen pelaaminen, sekä aggressiivisuuden puuttuminen aiheutti Raidalle ongelmia kentän molemmissa päissä. SJK sai luotua Vepsun heikon pelaamisen seurauksena paljon hyvä tilanteita, mutta vaasalaisten boksin puolustaminen onnistui torjumaan maalintekoyritykset. 

 

Pelin 24 minuutilla lopulta Vepsun oman pään blokki murtui, kun Jaime Moreno pääsi niittaamaan lukemat yhteen nollaan. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun Moreno iski nopeasta hyökkäyksestä 2-0 lukemat vain minuutti edellisen jälkeen. Morenon maalit olivat Vepsulle kuin kylmä suihku heikon aloituksen jälkeen.

 

Vepsu pyrki vielä pääsemään peliin mukaan ennen taukoa, ja onnistuikin kaventamaan pelin 2-1 lukemiin 37 minuutilla, kun pallo osoitettiin pisteelle rikkeen seurauksena boksissa. Viialan pommittaja Kalle Multanen onnistui tuomaan vaasalaiset maalin päähän ennen tauolle siirtymistä hänen rangaistuspotkunsa painuessa takuuvarmasti maalin perukoille. 

 

Toisella jaksolla pelin ilme muuttui täysin, ja jälkimmäiset 45 minuuttia olivat puolestaan lähes täysin Vepsun. Kentällä nähtiin jälleen VPS:n pelin ominaisina tunnusmerkkeinä tunnettua aggressiivisuutta, rohkeutta sekä suoraviivaisuutta, jonka seurauksena vieraat onnistuivat ottamaan selkeän otteen pelistä. 

 

Maali roikkui ilmassa pitkään, kunnes vaihdosta sisään tullut Joonas Vahtera vapautti VPS-kannattajat viimein jännityksestä pommittamalla pallon maaliin 75 minuutilla. Vepsulla oli vielä tasoitusmaalinkin jälkeen muutama paikka niitata johtolukemat taululle, mutta joukkueen viimeistely boksissa ontui ratkaisevilla hetkillä. 2-0 tappioasemasta tasoihin noussut Vepsu joutui lopulta tyytymään tasapeliin vieraissa 90 minuutin jälkeen.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela koki pelin olleen täysin kaksijakoinen suoritusten merkeissä.

- Peli oli lopulta todella kaksijakoinen. Ensimmäinen jakso oli lähes täysin SJK:n, ja se johtui suurimmilta osin siitä, että olimme todella huonoja. Emme olleet kovin aggressiivisia, mikä poikkeaa normaalista pelaamisestamme. Pallollinen pelaamisemme oli todella hidasta, ja syöttömme olivat huonolaatuisia. Isoin heikkoutemme ensimmäisellä nelivitosella oli puolustuspelaamisemme, ja prässäämisemme onnistuminen oli vain ajoittaista. Emme olleet omia itseämme. Taistelutahtomme tuntui puuttuvan kokonaan, ja ilman sitä on todella vaikea pelata hyvin. 

- Toisella jaksolla pelaajat tulivat puolestaan hyvin peliin sisään. Pelimme oli täysin erinäköistä, ja olimme viimein aggressiivisia ja rohkeita. Saimme pelinhallintamme kontrolliin, ja toinen puoliaika oli selvästi meidän. Ei ollut vääryys, että tasoitimme pelin. Meillä oli myös paikkamme voittaa peli, mutta tällä kertaa sitä ei tapahtunut. 

 

Nuorela kokee, että joukkueella oli ottelun heikosta alusta huolimatta jopa eväät voittaa peli toisen jakson momentumin siivittämänä. 

- Positiivista oli se, että pelaajat, jotka tulivat vaihdosta sisään, toivat paljon kaivattua muutosta, terävyyttä ja lisää virtaa kentälle. Jäi jopa hieman harmittamaan, ettemme lopulta kyenneet voittaneet peliä. Mainittakoon samalla tietysti myös se, että ensimmäisen jakson näytöillä olisimme ottelun hävinneet, ja SJK olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja. Opimme pelistä paljon, ja tästä on hyvä jatkaa, Nuorela tuumaa.

 

VPS kohtaa seuraavassa harjoitusottelussaan Umeå FC:n. Ottelu pelataan Uumajassa perjantaina 15.3. kello 14:30.

 

 

SJK - VPS 2-2

 

1-0 Jaime Moreno 24’

2-0 Jaime Moreno 25’

2-1 Kalle Multanen 37’

2-2 Joonas Vahtera 75’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

1 Teppo Marttinen

3 Deng Madut

6 Evgeniy Bashkirov

7 Samu Alanko

12 Prosper Ahiabu

17 Kalle Multanen

19 Martti Haukioja

23 Miika Niemi

28 Roni Hudd

31 Alfie Cicale

32 Antti-Ville Räisänen

 

 

Vaihtopelaajat:

 

22 Rasmus Leislahti

9 Riku Jääskä

16 Teemu Hytönen

26 Antonio Almen

29 Niklas Hirvensalo

30 Joonas Vahtera

33 Akoon Kuek

Tervetuloa Vaasan Palloseuraan Pedro Justiniano!
Otteluennakko: SJK - VPS | Harjoitusottelu
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio