Otteluraportti: Ilves - VPS | Liigacup

E_l4NmjQ

VPS pelasi toisen ottelunsa Liigacupissa Tampereen Pirkkahallissa, kun se kohtasi vieraskentällä Ilveksen. Uudistunut Ilves oli tällä kertaa Vepsua vahvempi, ja ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-1 voittoon.

 

Ensimmäinen puoliaika alkoi vahvalla Ilveksen hallinnalla. Kotijoukkueen vahva prässipeli osoittautui Vepsulle haastavaksi, ja tamperelaiset katkoivatkin vaasalaisten oman pään syöttöjä kovalla tahdilla. Ilves siirtyi ottelussa jo 1-0 johtoon vain vartin jälkeen, kun suoraviivainen hyökkäys eteni Vepsun selustaan, jonka päätteeksi Roope Riski sai laittaa pallon lähes tyhjään maaliin takatolpalta. Ilves pyrki usein hyödyntämään hyökkäyksissään kentän vasenta laitaa luoden vaarallisia hyökkäyksiä boksin sisälle. Tulostaululle muutettiin 2-0 lukemat vain kuusi minuuttia ensimmäisen osuman jälkeen, kun Vepsun oman pään harhasyöttö kostautui Santeri Haaralan riistäessä pallon ja niittamalla pallon boksin ulkoreunalta maaliin ohi Rasmus Leislahden. 

 

Mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä paremmin Vepsu pääsi kuitenkin takaisin peliin mukaan. Raidan ensimmäisen puoliajan parhaista paikoista vastasi testijaksolla Vepsussa oleva Amadou Camara, joka pääsi ensin yrittämään vapaasti maalintekoa loistavan Juho Hyvärisen hyökkäyspään katkon seurauksena. Seuraavasta paikastaan Camara ei epäonnistunut, kun Antonio Almenin keskialueen pallonriisto ohjautui boksin ulkoreunalle malilaishyökkääjän jalkaan ja pian verkon perukoille. Tauolle siirryttiin Ilveksen 2-1 johdossa.

 

Toinen puoliaika alkoi jälleen Ilveksen hallinnalla, ja 52 minuutilla Ilves siirtyikin ottelussa jo 3-1 johtoon Santeri Haaralan salamamaalilla. Maalin jälkeen kentällä edettiin päästä päähän, ja peli ei näyttänyt kovinkaan kontrolloidulta kummankaan joukkueen puolesta. Haasteista huolimatta VPS sai luotua hyviä maalipaikkoja, ja maalintekoa pääsi yrittämään lähietäisyydeltä mm. Amadou Camara sekä Antonio Almen. Ilveksen Otso Virtanen oli kuitenkin mies paikallaan torjuen Vepsun yritykset upeilla venytyksillä.

 

Vepsu piti toisella jaksolla palloa hallussaan enemmän mitä ensimmäisellä, ja joukkue pääsikin hyville paikoille yrittämään maalintekoa. Haaralan maali jäi lopulta kuitenkin toisen puoliajan ainoaksi osumaksi. Yrityksistään huolimatta VPS ei kyennyt nousemaan isäntien rinnalle, ja ottelu päättyi lopulta Ilveksen voittoon 3-1 lukemin.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näki ottelussa paljon positiivista tuloksesta huolimatta.

- Vauhdikas ja fyysisesti raskas ottelu takana. Ilves hallitsi jonkin verran peliä, ja pystyi pitämään palloa paremmin kuin me. Ilves sai meidät myös vaikeuksiin puolustamisessa, mutta pidin siitä silti, että uskalsimme puolustaa rohkeasti. 

- Puolustimme aika suoraan mies miestä vastaan koko kentällä useita kertoja pelissä. Se on haastavaa ja fyysisesti raskasta, mutta silti uskalsimme puolustaa niin. Alun jälkeen saimme sen ihan hyvinkin toimimaan, ja saimme aikaiseksi riistoja sekä vaikeutimme Ilveksen pelinrakentelua, Nuorela kertoo.

 

Nuorela näki pelissä selkeitä parannuskohteita, vaikka rohkeaan puolustamiseen hän olikin suhteellisen tyytyväinen.

- Tänään olimme huonoja omassa pallollisessa pelaamisessamme. Liian usein menetimme pallon liian helposti, ja sen seurauksena Ilves pääsi hyökkäämään liian tehokkaasti. Peli oli intensiivinen, ja tämä oli hyvä testi tässä vaiheessa pelaajillemme. Vaikka Ilves hallitsi peliä, kykenimme luomaan heille ongelmia.

- Meidän maalipaikkamme ei välttämättä olleet yhtä laadukkaita mitä Ilveksellä, mutta numerollisesti peli olisi voinut olla enemmänkin tasainen. Kaikki Ilveksen kolme maalia olivat meiltä huonosti puolustettuja tilanteita. Päästimme liian helppoja maaleja, mutta tosin meilläkin oli mahdollisuus tasaiseen tulokseen. Tällä kertaa emme siinä kuitenkaan onnistuneet. Tärkeää oli, että saimme monille pelaajillemme peliaikaa, ja tästä meillä on mahdollisuus kehittää toimintaamme vielä paremmaksi, Nuorela summaa.

 

VPS pelaa seuraavan ottelunsa jälleen vieraissa, kun joukkue matkaa kohti Kuopiota kohtaamaan KuPSin Lippumäen hallissa. Ottelu pelataan torstaina 8.2. kello 15:00, ja voit katsoa pelin suorana Ruutu+ palvelusta!

 

 

Ilves - VPS 2-1

 

1-0 Roope Riski 15’

2-0 Santeri Haarala 21’

2-1 Amadou Camara 38’

3-1 Santeri Haarala 52’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

24 Rasmus Leislahti

2 Josep Nuorela <- 75’

4 Jesper Engström <- 75’

5 Mikko Pitkänen

6 Evgeniy Bashkirov <- 64’

12 Prosper Ahiabu

14 Amadou Camara

20 Juho Hyvärinen <- 64’

23 Miika Niemi

26 Antonio Almen <- 64’

28 Roni Hudd <- 64’

 

 

Vaihtopelaajat:

 

1 Teppo Marttinen

3 Deng Madut -> 75’

7 Samu Alanko -> 64’

9 Riku Jääskä

32 Antti-Ville Räisänen -> 64’

16 Teemu Hytönen -> 64’

33 Akoon Kuek -> 64’

36 Felix Friberg -> 75’

Huomenna taas pelataan!
Otteluennakko: Ilves - VPS | Liigacup
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio