Otteluraportti: Ilves - VPS | Harjoitusottelu

_3qs5YOg

VPS pelasi maaliskuun harjoitusotteluistaan viimeisen vieraspelinsä lauantaina, kun joukkue matkasi uudelle Tammelan Stadionille kohtaamaan Tampereen Ilveksen. Tiukka ottelu piti sisällään runsaasti toimintaa, ja vauhdikkaiden 90 minuutin jälkeen loppulukemiksi ikuistettiin 1-2 vieraille.

 

Ensimmäinen puoliaika alkoi Vepsun puolesta vahvasti. Raidan pelinrakentelu toimi sekä laidalla että keskellä, ja ottelun ensimmäinen maali nähtiinkin jo 8 minuutilla, kun Raidan tuore tanskalaisvahvistus Mads Borchers puski pallon maaliin Martti Haukiojan upeasta keskityksestä. VPS kasvatti johtoaan pian jo 0-2 lukemiin 21 minuutilla, kun loistavasti rakennetun hyökkäyksen jälkeen kymppipaikalla pelannut Joonas Vahtera pääsi laukomaan pallon lähes tyhjään maaliin maittavasta reboundista.

 

Vepsun peli ensimmäisellä jaksolla oli kokonaisuudessaan hyvä, ja pitkälti koko jakso olikin Vepsun hallinnassa, vaikka Ilves saikin luotua myös omat paikkansa Raidan päädyssä. Kotijoukkueen yrityksistä huolimatta VPS piti päätynsä puhtaana, ja tauolle siirryttiin VPS:n 0-2 johdossa.

 

Toinen jakso oli Vepsulle ensimmäistä vaikeampi. Helpot pallonmenetykset sekä harhasyötöt loivat Ilvekselle mahdollisuuksia vaaralliseen pelinrakenteluun, ja kotijoukkue pyrkikin aktiivisesti pääsemään peliin mukaan. Ilveksen luoma paine aiheutti Raidalle selviä haasteita, ja sen seurauksena myös vierasjoukkueen omaa hyökkäyspeliä ei saatu kunnolla toimimaan toisella nelivitosella. 

 

Kotijoukkue loi hyviä paikkoja Vepsun päädyssä, mutta Teppo Marttinen toimi maalillaan vieraille todellisena tukipilarina torjuen vaikeita laukauksia ja vaarallisia tilanteita. Pitkän paineen jälkeen kotijoukkueen maali roikkui jo kuitenkin ilmassa, ja Ilves onnistuikin pian kaventamaan tilanteeksi 1-2, kun Marius Söderbäckin laukaus painui ohi Vepsun matalablokin 67 peliminuutilla. 

 

Ilveksen ote pelistä jatkui pelin loppuun asti, mutta tasoihin keltapaidat eivät onnistuneet nousemaan. Ottelu päättyi lopulta Raidan 1-2 vierasvoittoon.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäisen puoliajan suorituksiin, mutta toisen jakson pelaamisessa VPS-luotsi näki parannettavaa.

- Pelasimme ensimmäisen jakson todella hyvin. Puolustussuuntaan onnistuimme ns. ”tuhoamaan” hyvin Ilveksen hyökkäyspelaamista. Olimme hyviä myös omissa hyökkäyksissämme. Teimme nopeita, laadukkaita hyökkäyksiä, ja pelinrakentamisellamme onnistuimme luomaan hyviä tilanteita. Oli ansaittua, että johdimme peliä tauolla. 

- Toinen jakso oli meille selvästi hankalampi. Ilves pyrki kovaa pääsemään peliin mukaan, ja otti täten pelin hyvin haltuun. Kun jouduimme paineen alle, emme saaneet hyökkäyspelaamistamme kunnolla toimimaan. Meidän olisi pitänyt pystyä olemaan laadukkaampi pallossa. Ilves sai aikaiseksi hyvän paineen, ja pystyi luomaan useampia hyviä paikkoja toisella puoliajalla. Teppo kuitenkin torjui maalillamme muutaman todella tärkeän tilanteen pitäen meidät johdossa, Nuorela kertoo.

 

Nuorelan mukaan joukkue saa voitosta itsevarmuutta tulevaa Veikkausliiga-kautta varten. Nuorela nostaa myös tärkeäksi asiaksi uusien vahvistuksien onnistumiset harjoituskaudella, joka kasvattaa pelaajien itsevarmuutta vielä entisestään

- Kokonaisuutta ajatellen oli hyvä, että kykenimme lopulta voittamaan pelin. Onnistuimme säilyttämään voittoasemamme, ja hyvä tulos oli meille tärkeä tänään, sillä se tuo meille itseluottamusta alkavaa sarjaa varten. Voimme olla todella tyytyväisiä varsinkin ensimmäisen puoliajan pelaamiseemme, jonka päälle on hyvä rakentaa entisestään.

- Näimme tänään hienoja yksilösuorituksia, ja uudet pelaajat pääsivät hienosti peliin mukaan. Etenkin Mads näytti siltä, että hän olisi pelannut joukkueessamme jo aiemminkin. Häneltä ottelu oli todella hyvä ja vahva suoritus, ja tärkeää myös, että hän sai myös maalitilinsä auki, Nuorela tuumaa.

 

VPS pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen varsinaista Veikkausliiga-kauden alkua, kun Raita kohtaa vanhan derbyvastustajansa FF Jaron Lemonsoft Stadionilla. Ottelu pelataan perjantaina 29.3. kello 14:00.

 

 

Ilves - VPS 1-2

 

0-1 Mads Borchers 8’

0-2 Joonas Vahtera 21’

1-2 Marius Söderbäck 67’

 

 

VPS Kokoonpano:

 

1 Teppo Marttinen

5 Mikko Pitkänen

6 Evgeniy Bashkirov

11 Mads Borchers

12 Prosper Ahiabu

16 Teemu Hytönen

19 Martti Haukioja

20 Juho Hyvärinen

29 Pedro Justiniano

30 Joonas Vahtera

31 Alfie Cicale

 

 

Vaihtopelaajat:

 

22 Rasmus Leislahti

7 Samu Alanko

10 Gleofilo Vlijter

14 Peter Eletu

17 Kalle Multanen

23 Miika Niemi

33 Akoon Kuek

VPS-muisto: 26.9.1924
Otteluennakko: Ilves - VPS | Harjoitusottelu
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio