Otteluraportti: IFK Mariehamn - VPS | Veikkausliiga

ifkm-1920x1080

Maarianhaminassa nähtiin keskiviikkona tiukka ottelu VPS:n ja IFK Mariehamnin välillä, kun Jalkapallopäivää vietettiin koko Suomen laajuisesti kirkkaassa kesäkelissä. Wiklöf Holding Arenalla pelatussa matsissa ei kuitenkaan valitettavasti maaleja nähty ottelun päättyen 0-0 tasalukemiin.

Ottelu alkoi tunnustelevasti ja tasaisissa merkeissä, kunnes VPS alkoi ottamaan otetta pelistä. Pallo liikkui Vepsun jaloissa vauhdikkaasti, mutta heikkolaatuiset keskitykset laidoilla sekä pomppivat irtopallot toivat Raidalle haasteita hyökkäysalueella viimeistelyn suhteen. Kotijoukkue IFK Mariehamn pyrki puolustamaan omassa päässään aktiivisesti, jonka seurauksena verkko ei myöskään heilunut Grönvittin maalilla. Sen lisäksi maarianhaminalaiset saivat omat mahdollisuutensa Vepsun päässä, mutta kuitenkaan varsinaisia huippupaikkoja ei vieraiden päädyssä nähty. Tauolle siirryttiin 0-0 tasalukemissa.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Vahvan hallinnan pelistä otti jälleen VPS vierasjoukkueen luoden painetta Grönvittin päätyyn nopein ja suoraviivaisin hyökkäyksin. Myös Raidan aggressiivinen ja aktiivinen prässi näytti tuottavan Mariehamnille vaikeuksia, kotijoukkueen menettäen pallon lukuisia kertoja keskialueella. Edes IFK:n pallonriistot eivät auttaneet asiaa Vepsun prässätessä pallon nopeasti takaisin. Jälleen kuitenkin sama vaiva piinasi Raitaa toisella jaksolla, eivätkä keskitykset löytäneet pelaajia boksissa. Raidan vahva paine jatkui ottelun loppuun asti, mutta maalia vaasalaiset eivät päässeet juhlimaan ottelun päättyessä 0-0 tasalukemiin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee ottelun olleen juuri odotetunlainen tiukka vääntö, ja kertoo varsinkin toisen jakson olleen vahvasti Vepsun hallinnassa.
- Se oli tiukka matsi. Ensimmäinen jakso oli aika tasainen. Kummallakin joukkueella oli tilanteensa, mutta varsinaisia hyviä maalipaikkoja ei ollut kummallakaan.
- Toinen jakso oli taas puolestaan aika selkeästi meidän, ja pelasimme sen lähes kokonaan hyökkäysalueella. IFK puolusti hyvin, ja jopa yllättävänkin passiivisesti todella monella pelaajalla. Tietysti ymmärrämme miksi, sillä vastustajan on saatava myös pisteitä sarjassa, Nuorela toteaa.

Nuorela havaitsi ottelussa kehityskohteita, joista olennaisena osa-alueena nousee esiin keskitysten laatu.
- Pystyimme pitämään palloa hyvin ja kontrolloidusti, enkä oikein tiedä, mitä meidän olisi pitänyt tehdä toisin, jotta olisimme saaneet aikaiseksi enemmän tilanteita. Saimme ehkä yhden aidosti hyvän paikan.
- Saimme keskitettyä palloa paljon, ja meiltä puuttuikin laatu tänään. Olimme huonoja laittamaan hyviä palloja boksiin. Meidän on tyydyttävä tasuriin ja ottaa yksi piste mukaamme. Emme pystyneet luomaan tämän enempää paikkoja, ja ehkä emme ansainneetkaan tänään maalia. Tyydytään pisteeseen ja mennään eteenpäin, Nuorela summaa

VPS pelaa seuraavan ottelunsa Suomen Cupin merkeissä lauantaina 15. kesäkuuta, kun se kohtaa Cupin viidennellä kierroksella FC Inter 2:n kello 19:00. Ottelu pelataan Turun Veritas Stadionilla, ja on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta!

Veikkausliigan pariin VPS palaa yöttömän yön kierroksella keskiviikkona 19. kesäkuuta, kun se kohtaa AC Oulun Vaasan Lemonsoft Stadionilla kello 21:00. Yöttömän yön kierros on täynnä toimintaa kello 16:00 alkaen, ja Stadionin ulkopuolelle on järjestetty mm. tapahtumatori, ruokaa ja virvokkeita. Tapahtumaa värittää myös VPS-legendojen hyväntekeväisyys ottelu, joka vihelletään käyntiin kello 18:30. Tapahtumatorille on vapaa sisäänpääsy, ja Veikkausliiga-otteluun liput löytyvät osoitteesta www.lippu.fi!

IFK Mariehamn - VPS 0-0