Otteluraportti: IF Gnistan - VPS | Veikkausliiga

gnistanvps

Toinen tekee paikoistaan, toinen ei. Tämä lause summaa hyvin sunnuntain kierroksen tapahtumia Bolt Arenalla käydyssä ottelussa IF Gnistanin ja Vepsun välillä. Kipinä toimi Raidalle tylynä isäntänä 100-vuotisjuhlaottelussaan nollaamalla vaasalaiset 3-0 lukemin.

Ensimmäisen puoliajan ensimmäinen vartti lupaili Raidan näkökulmasta hyvää, mutta jaksolla nähtiinkin lopulta aivan jotain muuta. Nelivitonen alkoi Vepsun hallitessa palloa, ja ottelun avausmaali olikin varsin lähellä jo 10 minuutin pelin jälkeen. Alfie Cicalen upea läpisyöttö tavoitti boksissa Evgeniy Bashkirovin, jonka lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen kuitenkin peitti Gnistan-vahti Anthony Marcucci pitäen lukemat nollissa. Tilanteen jälkeen Vepsun paine kotijoukkueen päädyssä jatkui, mutta maalia Raita ei saanut aikaan hyvistä tonteista huolimatta.

18 minuutilla Raidalle tarjoiltiin shokkihoitoa sivurajaheiton jälkitilanteesta, kun Vepsun selustaan sujahtaneen Vertti Hännisen laukaus painui lähes nollakulmasta ohi Teppo Marttisen. Maalin jälkeen Gnistan sai enemmän otetta pelistä, ja noin kymmenisen minuuttia edellisen maalin jälkeen pallo osoitettiin Raidan pisteelle Martti Haukiojan rikkoessa Tim Väyrystä rangaistusalueella. Väyrynen pääsi myös kyseistä rangaistuspotkua ampumaan, eikä Gnistanin tuore vahvistus tilanteessa sen suurempia epäröinyt laukoen pallon maalin vasempaan kulmaan. Tauolle siirryttiin Gnistanin 2-0 johdossa.

Toiselle jaksolle Vepsu lähti nälkäisenä, tavoitteenaan kavennusmaali ja vahvan paineen luominen Kipinän päätyyn. Kotijoukkue Gnistan kuitenkin teki runsaasti töitä omalla alueellaan, pitäen Vepsun enimmäkseen pois vaarallisilta paikoilta. Kavennusmaali oli silti lähellä muutamaankin kertaan, mutta Vepsu joutui pettymään Gnistan-vahti Marcuccin torjuessa Raidan laukaukset.

Vepsun kavennusmaali jäi lopulta vain haaveeksi, ja 69 minuutilla palloa saatiin hakea jälleen vaasalaisten verkosta epäonnekkaan tilanteen myötä. VPS-toppari Martti Haukiojan sekä maalivahti Teppo Marttisen kommunikaatio petti omassa boksissa, jonka seurauksena Gnistan-hyökkääjä Jonas Enkerud pääsi puskemaan pallon lähes tyhjään maaliin. Enkerudin osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi, ja Raita joutui kylmäävän 3-0 lopputuloksen myötä poistumaan Bolt Arenalta tyhjin käsin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela antaa Gnistanille tunnustuksensa hyvästä suorituksesta sunnuntain kierroksella. VPS-luotsi toteaa kuitenkin samanaikaisesti, että puolustuspään helpot virheet koituivat tänään Raidalle kalliiksi.

- Ensinnäkin onnittelut Gnistanille. He tekivät asiat tänään paremmin kuin me. Heidän pelaamisessaan on paljon samanlaisia asioita kuin meidänkin pelissämme, ja heillä näytti olevan tänään enemmän tarjottavaa. Aloitimme pelin hyvin hallitsemalla palloa, ja saimme aikaan hyviä maalipaikkoja, mutta kuitenkin kummatkin päästämämme maalit tulivat hyvin alkeellisesti puolustetuista tilanteista. Olemme antaneet viime aikoina aivan liian paljon sivurajaheitoista syntyneitä maalipaikkoja, ja on ihan käsittämätöntä, että miten kaveri voi olla yhtäkkiä yksin boksissa.

- Toisella jaksolla tulimme jälleen hyvin mukaan ja haimme kavennusta. Meillä oli muutama tontti, mutta niistä emme taaskaan saaneet maalia. Sitten vielä sen lisäksi kolmannen kerran lahjoitimme maalin vastustajalle, ja silloin on hyvin vaikea voittaa. En vie mitään pois Gnistanilta, sillä he tekivät todella paljon töitä kentällä, ja sillä työmäärällä he ansaitsivat tämän voiton, Nuorela toteaa.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa vieraissa Raidan matkatessa Seinäjoelle kohtaamaan SJK:n. Ottelu pelataan maanantaina 12.8. ja se on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta.

IF Gnistan - VPS 3-0

1-0 Vertti Hänninen 18’

2-0 Tim Väyrynen 31’

3-0 Jonas Enkerud 69’