Otteluraportti: FC Lahti - VPS | Veikkausliiga

fclahtivps

Sunnuntain Veikkausliigakierroksella taisteltiin äärimmäisen tärkeistä pisteistä, kun VPS ja FC Lahti ottivat toisistaan mittaa Lahden Stadionilla. Toisella jaksolla alivoimaiseksi joutunut Raita sai taistelua ottelusta itselleen tärkeän pisteen pitäen loppulukemat nollissa.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin erittäin vahva Vepsu. Välittömästi alkuvihellyksen jälkeen kuskin paikan ottanut Raita pyrki pitämään palloa hyökkäyskolmanneksella pidempiä jaksoja, ja luoden maalipaikkoja terävillä hyökkäyksillä. Myös vaasalaisten prässi sekä riistot onnistuivat erinomaisesti, ja vaikeuksissa ollut kotijoukkue joutui paineen alla tekemään syöttövirheitä sekä hätiköityjä siirtoja omalla alueellaan. Ensimmäisen nelivitosen lopulla kuitenkin pelin valtasi sekava vaihe, jossa kumpikaan osapuoli ei kyennyt etenemään vastustajansa päätyyn organisoidusti, vaan irtopalloista taisteltiin pitkälti keskikentällä pitkiä jaksoja. Ensimmäisellä jaksolla maaleja ei nähty, ja tauolle siirryttiin 0-0 tasalukemissa.

Toisella puoliajalla FC Lahti tuli selkeästi paremmin peliin mukaan verrattuna ensimmäiseen jaksoon, ja kotijoukkueen pelissä oli havaittavissa pieniä muutoksia, etenkin pelinavaamisessa. Peli oli tasaista vääntöä 61 minuutille asti, kunnes ottelu sai vaasalaisten harmiksi dramaattisen käännöksen Vepsun tuoreen vahvistuksen Emmanuel Oguden siirtyessä suihkun puolelle kahden nopean keltaisen kortin merkeissä. Oguden kentältäpoiston jälkeen alkoi Vepsun selviytymistaistelu, ja täten myös omassa päädyssä tehtiin raivokkaasti töitä alivoimaisena 35 minuutin ajan. VPS:n maalivahti Teppo Marttinen oli mies paikallaan tärkeinä hetkinä torjuen FC Lahden yritykset boksissa, ja myös jokaiselta kentällä olleelta Vepsu-pelaajalta vaadittiin paljon laukausten eteen heittäytymistä sekä aggressiivista puolustamista. VPS:n kova työ palkittiin lopulta pisteellä, kun loppuvihellyksen jälkeen ottelun loppulukemiksi ikuistettiin 0-0 lukemat.

Sunnuntain kierroksella sadannen Veikkausliigaottelunsa pelannut Martti Haukioja kertoi Ruudun haastattelussa pisteen maistuneen joukkueelle. Haukiojan mukaan terävämpi hyökkääminen ensimmäisellä puoliajalla olisi jopa voinut avittaa joukkueen maalin kautta voittoon, mutta lopputulokseen Raita on silti tyytyväinen.

- Piste maistui todella hyvältä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, ja kykenimme luomaan vaaratilanteita Lahden päässä, vaikka ajoittain hieroimme liian hitaasti palloa hyökkäyskolmanneksella. Saimme kuitenkin pidettyä palloa siellä, ja ehkä terävämmällä liikkeellä olisimme voineet saada aikaan enemmänkin maalipaikkoja ja jopa maaleja.

- Toisella puoliajalla punainen kortti muutti todella paljon asioita, ja jouduimme täten taistelemaan pelin loppuun asti pisteestä. Tänään saimme sen, ja se oli todella tärkeää.

Viime aikoina harmittavan paljon maaleja päästänyt Vepsu onnistui pitämään Lahdessa oman päänsä puhtaana alivoimaisena, johon Haukiojan mukaan joukkue on myös varsin tyytyväinen.

- Nollapeli lämmittää myös. Tiedostamme sen, että yleisesti, kun pelaamme nollapelin, voitamme, mutta toisaalta tänään 0-0 lukemat tuntuvat myös hyvältä olosuhteisiin nähden. Olemme päästäneet viime aikoina paljon maaleja, mutta tänään oma pää pysyi puhtaana, ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Runkosarjaa on jäljellä enää vain yksi ottelu, johon Raita etenee Haukiojan mukaan innokkaalla jalalla. Loppukaudelle Haukiojalla sekä Vepsulla on korkeat tavoitteet, mutta ensin joukkueen on varmistettava paikkansa mestaruussarjassa.

- Etenemme kohti seuraavaa ottelua hyvin miettein. Pääsemme pelaamaan kotonamme kotiyleisön edessä, ja jos saamme ottelusta loistavan tuloksen, se siivittää meidät mestaruussarjaan.

- Loppukauteen on turha lähteä, jos ei halua taistella europaikasta. Sitä kohti menemme, Haukioja summaa.

VPS pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa kotikentällään Lemonsoft Stadionilla, kun sen vieraaksi saapuu HJK sunnuntaina 1.9. kello 16:00. Osta liput otteluun osoitteesta www.lippu.fi!

FC Lahti - VPS 0-0