Otteluraportti: FC Inter – VPS | Veikkausliiga

HBQ1OcUA

Raita jatkoi voittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi, kun FC Inter kaatui Turun Veritas Stadionilla keskiviikkoillan huumassa. Vauhtia sisältänyt ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen voittoon lukemin 0–2.

VPS aloitti ensimmäisen puoliajan vahvasti, ja pyrki murtautumaan Interin rangaistusalueelle määrätietoisesti. Vepsu pääsi hyville maalipaikoille laadukkaan pelinrakentelun toimesta, ja maali roikkui ilmassa lukuisten maalintekoyritysten jälkeen. Pelin ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin vasta 28 minuutilla, kun Mikko Pitkäsen pitkä avaus tavoitti Peter Michaelin, joka voitti kaksinkamppailussaan FC Interin Noah Nurmen. Nigerialaishyökkääjä eteni läpiajossa boksin sisälle, ja viimeisteli ottelun avausmaalin pomminvarmalla laukauksellaan etukulmaan. 10 minuuttia myöhemmin Michael sai vielä koittaa onneaan toistamiseen täysin samanlaisesta tilanteesta, mutta maalin esti Inter-maalin tolppa.

Myös Inter sai ensimmäisellä jaksolla oman aikansa hyökkäysalueella, mutta tuhannen taalan paikkoja turkulaiset eivät saaneet aikaiseksi Vepsun peittäessä pääsyn parhaille tonteille. Kokonaisuudessaan Vepsu oli vahvempi ensimmäisellä puoliajalla, ja Raita olisikin voinut tehdä paikoistaan myös enemmän maaleja.

Ensimmäisen nelivitosen aikana nähtiin myös kolme kappaletta varoituksia, joista kaikki tulivat ensimmäisen 20 minuutin aikana. Juhani Pikkarainen ja Mikael Almen ottivat varoitukset mieheen Interin maalialueella aggressiivisuudesta, sekä myös Evgeniy Bashkirov sai katsella keltaista korttia hämmentävästä tilanteesta, jossa syöttöyrityksen ohessa Inter-pelaajaa osui jaloille. Tauolle siirryttiin Vepsun 0–1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen Vepsun tiukassa otteessa, ja maalinteko oli jo erittäin lähellä 48 minuutilla. Hyökkäyskulman oikealta antanut Roni Hudd keskitti pallon Inter-maalin takatolpalle, josta Juhani Pikkarainen pääsi vapaana ohjaamaan päällään pallon maalille. Pusku kuitenkin ohjautui liian lähelle Inter-maalivahti Eetu Huuhtasta, eikä pallo löytänyt tietään verkon perukoille. Vepsun maalinteko onnistui viimein kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun vierasjoukkue siirtyi ottelussa 0–2 johtoon Roni Huddin pommittamasta vapaapotkusta. Vasemmalta laidalta upealla kaarella lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti maalin takakulmaan Vepsu-pelaajien peittäessä maalivahdin näkyvyyden.

Inter sai kuitenkin enemmän otetta pelistä ottelun loppupuolella, ja kotijoukkue onnistuikin pääsemään muutamille hyville maalipaikoille. 64 minuutilla Interin paineen jälkeen Petteri Forsell pääsi laukomaan kohti maalia hyvältä tontilta boksissa, mutta laukauksen pysäytti Vepsun Teppo Marttinen hienolla venytyksellä. VPS pyrki peittämään Interin laukaukset rangaistusalueella, eikä kotijoukkue onnistunut löytämään maalia paikoistaan. Interin maalia kohti lähteneet laukaukset lähtivät boksin ulkopuolelta, eikä terävänä maalillaan toiminut Teppo Marttinen kokenut tilanteissa sen suurempia haasteita.

Pelin lopulla nähtiin dramatiikkaa varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla, kun Inter sai vielä mahdollisuutensa maalintekoon rangaistuspotkun merkeissä pallon osuessa Steven Morrisseyta käteen boksissa. Interin Arlind Sejdiu kuitenkin jäi pudistelemaan päätään Teppo Marttisen pitäessä nollat pomminvarmalla torjunnallaan. Peli päättyi lopulta Vepsun 0–2 vierasvoittoon. Toisella jaksolla nähtiin myös jopa kuusi varoitusta. Noah Nurmi, Daniel Rökman sekä Petteri Forsell ottivat Interin puolelta keltaiset mieheen, kun taas Vepsulta varoitettujen listalle päätyivät Mikko Pitkänen, Miika Niemi sekä päävalmentaja Jussi Nuorela.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei peitellyt tyytyväisyyttään ottelun jälkeen.

- Onnelliset mietteet pelistä. Pelasimme todella hyvän vierasmatsin ja voitimme ansaitusti tänään. Olimme vaarallisia hyökkäysalueella, ja olisimme myös voineet tehdä enemmänkin maaleja. Olimme erikoistilanteissa tänään todella vaarallisia, ja maali roikkui koko ajan ilmassa.

- Puolustimme myös todella maltillisesti. Kolmas nollapeli putkeen antaa isot mahdollisuudet voittaa pelejä. Kärkiparimme oli tänään myös todella hyvä ja aktiivinen. Ottelu oli koko joukkueelta loistava suoritus. Olemme luottaneet peliimme koko ajan, ja nyt tuntuu siltä, että vihdoin ottelut kääntyvät meille, Nuorela summaa.

VPS palaa tositoimiin lauantaina 15.7. AC Oulua vastaan Lemonsoft Stadionilla. Ottelu alkaa kello 17:00, ja liput peliin löydät osoitteesta www.lippu.fi. Ottelu on nähtävissä suorana myös Ruutu+ palvelusta!

FC Inter - VPS 0-2

0-1 Peter Michael 28'

0-2 Roni Hudd 51'