Otteluraportti: EIF - VPS | Veikkausliiga

eifvps

VPS otti sarjassa toisen voittonsa peräkkäin, kun joukkue keräsi täydet kolme pistettä EIF:iä vastaan Tammisaaressa. Rikkonainen ottelu sisälsi runsaasti draamaa sekä erikoisia tilanteita, ja loppulukemiksi ikuistettiin lopulta 1-2 vierasjoukkueen hyväksi.

 

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet puolustivat aktiivisesti sekä laadukkaasti. Vaikka tilanteita nähtiin molemmissa päissä, maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty. Myös kotijoukkueen hyvistä maalintekoyrityksistä huolimatta VPS:n maalivahti Rasmus Leislahti oli jälleen mies paikallaan kriittisillä hetkillä pitäen vaasalaisten päädyn puhtaana. VPS-kannattajat pääsivät puolestaan hurraamaan jopa kerran maalia nelivitosen aikana, harmittavasti kuitenkin ennenaikaisesti, kun Teemu Hytösen alakulmaan painunut laukaus vihellettiin paitsioksi. Täten lukemat pysyivät nollissa siirryttäessä tauolle.

 

Toisella puoliajalla kotijoukkue EIF otti ensimmäisen vartin aikana hyvin pelin haltuunsa luoden painetta Vepsun päädyssä. Paine toi myös tulosta Väinö Vehkosen puskiessa pallon maaliin vapaapotkun keskityksestä siirtäen isännät 1-0 johtoon. Tammisaarilaiset eivät kerenneet nauttia maalistaan kauaa pelin saadessa dramaattisen käännöksen. Erikoisten tilanteiden myötä Vepsulle vihellettiin peräti kolme peräkkäistä rangaistuspotkua boksin sisällä tapahtuneista rikkeistä, jonka seurauksena. Kaksi ensimmäistä pilkkua laukoi maalipörssin kärkeen siirtynyt Mads Borchers pomminvarmoilla otteilla, mutta kolmannen rankkarin vetänyt Gleofilo Vlijter joutui pettymään laukoessaan pallon yli maalin. Borchersin kaksi maalia riittivät kuitenkin voittoon asti Raidan poistuen Tammisaaresta kolmen pisteen kera lukemin 1-2. 

 

Ottelussa nähtiin paljon rikkeitä sekä varoituksia, ja keltaisia nähtiin 90 minuutin aikana jopa 10 kappaletta. Ottelussa nähtiin myös yksi ulosajo Abdoulaye Kanten ottaessa toisen keltaisensa rikkoen Samu Alankoa boksissa pilkun arvoisesti. 

 

Maalipörssin kärkinimi ja kaksi rangaistuspotkua EIF:in maaliin upottanut Mads Borchers kertoo ottelun olleen perinteinen taisteluvoitto, ja toteaa joukkueen suuntaavan katseensa heti ensi viikon Ilves-kotiottelua kohti.

- Ensimmäisellä puoliajalla EIF puolusti hyvin, ja koimme haasteita pelinrakentamisessamme. Vastustaja kuitenkin väsyi toisella jaksolla hieman, joka toi meille tilanteita. Saimme kolme pilkkua, joista teimme kaksi. Ei sen kummempaa.

- Emme pelanneet tänään parasta peliämme. Joskus ottelut ovat kuitenkin taisteluvoittoja, ja tänään peli oli meille sellainen. Meidän olisi pitänyt pelata enemmän linjojen välissä, mutta saimme silti tänään täydet kolme pistettä. Nyt matkaamme kotiin ja suuntaamme heti katseen kohti seuraavaa ottelua, Borchers summaa.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näkee runsaasti kehityskohteita Vepsun pelissä, ja toteaa etenkin pallollisen pelin toteuttamisen olleen haastavaa Raidalle Tammisaaressa.

- Tiukka taistelu takana. EIF teki ottelusta niin tiukan kuin osasimme odottaakin. Lähes koko ottelun ajan pelistämme puuttui määrätynlainen laatu varsinkin pallollisessa pelaamisessamme. Mitään hätää meillä ei olisi pitänyt olla, koska kontrolloimme peliä hallitusti pitkiä jaksoja, mutta emme saaneet luotua tarpeeksi hyviä paikkoja. Laatu puuttui myös viimeisissä syötöissä. 

- Kotijoukkue sai todella paljon erikoistilanteita, ja meidän olisi pitänyt puolustaa tilanteita paremmin. Olimme erikoistilanteissa tänään yllättävän isoissa vaikeuksissa, ja muutaman kerran kotijoukkueen maali oli lähellä. EIF:in maali tuli harmittavaan aikaan, sillä meillä oli mielestäni peli hyvin kontrollissa. Koska erikoistilanteita tuli paljon, jossain vaiheessa herpaantuminen oli tuloillaan, ja valitettavasti puolustimme tilanteen erittäin huonosti. Se oli iso miinus, Nuorela toteaa.

 

Haasteista huolimatta Nuorela on tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen. VPS-luotsin mukaan voitto Tammisaaressa ruokkii joukkueen itseluottamusta tulevia pelejä varten.

- Oli tärkeää, että saimme tasoituksen pikaisesti tehtyä, ettei EIF päässyt nauttimaan maalinjälkeisestä hurmoksestaan. Rangaistuspotkuja tuli kolme, ja mielestämme kaikki kolme olivat päivän selviä. Oli harmi, ettemme tehneet kolmannesta maalia, sillä teimme sen seurauksena pelin meille hankalaksi, ja jouduimme jännittämään peliä loppuun asti. 

- Todella tärkeä voitto, itseasiassa jopa super tärkeä. Hankalassa paikassa 1-0 tappioasemasta voittoon nouseminen suhteellisen heikolla pelillä kertoo määrätystä tasostamme, ja pitkässä juoksussa juuri tällaisia otteluita on voitettava. Kolme pistettä antaa meille loistavat lähtökohdat tuleviin peleihin, ja olemme siihen todella tyytyväisiä, Nuorela summaa

 

 

VPS pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 7. kesäkuuta, kun joukkue palaa kotikentälleen kohtaamaan Ilveksen. Liput otteluun löytyvät osoitteesta www.lippu.fi!

 

 

EIF - VPS 1-2

 

1-0 Väinö Vehkonen 64’

1-1 Mads Borchers 70’

1-2 Mads Borchers 74’

 

 

 

VPS Kokoonpano:

 

24 Rasmus Leislahti

5 Mikko Pitkänen

11 Mads Borchers

16 Teemu Hytönen <- 65’

19 Martti Haukioja

20 Juho Hyvärinen <- 79’’

21 Prosper Ahiabu

29 Pedro Justiniano

34 Antti-Ville Räisänen

44 Evgeniy Bashkirov <- 90+1’

77 Samu Alanko

 

 

Vaihtopelaajat:

 

1 Teppo Marttinen

4 Jesper Engström -> 79’ 

10 Gleofilo Vlijter -> 65’

17 Kalle Multanen

23 Miika Niemi 

26 Antonio Almén 

30 Joonas Vahtera -> 90+1’

Raidan kesäkuun ensimmäisen viikon ohjelma
Otteluennakko: EIF - VPS | Veikkausliiga
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio