Otteluraportti: AC Oulu - VPS | Veikkausliiga

acouluvps

VPS jatkoi ilmiömäistä tappiotonta putkeaan, kun lauantain muodollinen kotijoukkue AC Oulu kaatui Vaasan Hietalahdessa lukemin 1-2. Tiukka ottelu sisälsi kuumia tunteita, Vepsu-kannattajien raikuvaa laulua sekä mm. Raidan oman pojan Liiga-Miika Niemen upean maalin, jos on mainittava vain muutama asia!

Ensimmäinen puoliaika oli kovaa vääntöä molempien joukkueiden puolesta. Vepsu kuitenkin piti peliä enemmän hallussaan, ja Raita saikin luotua vaarallisia maalipaikkoja Oulun päädyssä. Myös Oulu sai oman aikansa hyökkäysalueella, mutta molemmin puolin kova avausmaalin jahtaaminen jäi ensimmäisellä jaksolla tuloksettomaksi. Tunteet kuumenivat huomattavasti ensimmäisen nelivitosen loppua kohden, ja tauko tuli myös rauhoittelunkin suhteen tarpeeseen joukkueiden siirtyessä koppiin 0-0 tasatilanteessa.

Toisella jaksolla nälkäinen VPS tuli sisään hyvällä energialla, ja 0-1 johtolukemat nähtiin viimein 60 minuutilla, kun Vepsun oma Liiga-Miika Niemi puski pallon vastustamattomasti kulmasta verkon perukoille. Pitkään näytti siltä, että VPS saa pidettyä nollat omassa päädyssään, kunnes keskialueen pallonmenetys koitui kohtalokkaaksi Dimitris Metaxasin laukoessa pallon maaliin nopeasta vastahyökkäyksestä. Oulu sai maalistaan virtaa, ja pian myös Rasmus Leislahti joutui venyä huikeaan torjuntaan Vepsun päädyssä, pitäen tilanteen edelleen tasoissa.

VPS lamaantui hieman Oulun tasoituksesta, mutta joukkue sai kuitenkin kerättyä voimansa takaisin viimeistä kymppiä varten. Ottelun ratkaisumaali nähtiin 82 minuutilla, kun jälleen kentällä loistanut Alfie Cicale laukoi sisäsyrjällä kierrepallon tolpan kautta maaliin. Cicalen osuman jälkeen VPS ei enää suostunut antamaan AC Oululle siimaa, ja voittajaksi julistettiin lopulta Vepsu 1-2 lukemin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo ottelun olleen Vepsulta hyvä suoritus, vaikka Oulun tasoitusmaali lamaannuttikin Raidan hetkellisesti.

- Se oli hyvä futismatsi. Tiesimme, että Oulu pelaa hyvää pallollista peliä, ja siksi emme halunneet antaa heille pallonhallintaa selkeästi. Mielestäni onnistuimme siinä ok. Saimme meidän vahvuutemme esiin, ja tauolla kopissa oli harmittava fiilis siitä, ettemme päässeet vielä johtoon.

- Toinen jakso oli meiltä ehkä jopa vielä parempi. Päästessämme johtoon peli oli aikalailla meidän, eikä meillä ollut hätää. Täytyy sanoa, että Oulu sai harmittavan maalin meidän pallonmenetyksestä suhteellisen turhasta tilanteesta. Heidän maali tuli puskista, ja se lamaannutti meidät hetkellisesti pahasti. Oulu sai maalin kautta hyvän vaiheensa, mutta reagoimme joukkueena tilanteeseen loistavasti, ja pääsimme pikkuhiljaa taas peliin mukaan. Otimme lopulta kontrollin, ja saimme voittomaalin ansaitusti, Nuorela summaa.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa kotikentällään perjantaina 3.5. kello 18:00, kun vastaan asettuu FC Lahti. Liput ovat ostettavissa osoitteesta www.lippu.fi!

AC Oulu - VPS 1-2

0-1 Miika Niemi 60’

1-1 Dimitris Metaxas 71’

1-2 Alfie Cicale 82’