Otteluennakko: VPS – JJK | Harjoitusottelu

gameday-preseason-www-1-1

VPS lähestyy alkukauden loppua, kun joukkue pelaa kolme harjoituspeliä ennen Veikkausliigan kauden alkua. Ensimmäinen harjoituspeli pelataan tulevana lauantaina 11.3., kun VPS kohtaa kotonaan Lemonsoft Stadionilla Jyväskyläläisen JJK:n.

 

JJK pelaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Miesten Ykkösessä, kun taas VPS pelaa korkeimmalla tasolla Veikkausliigassa. JJK pelasi Veikkausliigaa viimeksi vuonna 2017. JJK nousi menestyksekkään viime kauden päätteeksi Kakkosesta Ykköseen tullessaan C-lohkon jatkosarjan ensimmäiseksi.

 

VPS on toistaiseksi alkukaudella pelannut viisi Liigacup-ottelua, joista vyölle on kertynyt yksi voitto, kolme tasapeliä ja yksi tappio. VPS pelasi Liigacupissa B-lohkon viimeisen ottelunsa vieraissa KuPSia vastaan. Peli päättyi 1–1 tasapeliin, ja tuloksen myötä Liigacupin välieriin VPS ei edennyt. Alkukauden harjoitusottelut ovat hyvää valmistautumista tulevalle Veikkausliiga-kaudelle.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela pohti viime pelin haasteita ja suorituksia.

- Pari viikkoa sitten pelasimme vieraspelin Kuopiossa KuPSia vastaan, johon en itse päässyt osallistumaan. Ensimmäisellä jaksolla koimme hankaluuksia pallollisessa pelissämme ja avauksissamme. Olimme hieman hitaita pallon liikuttamisessa, mutta jaksoimme jatkuvasti parantaa tekemistämme. Peli rauhoittuikin mitä pidemmälle se eteni. Toinen jakso toimi puolestamme jo hyvin. Emme kokeneet isompia ongelmia puolustuspelaamisessa, mikä onkin toiminut varsin hyvin viime peleissämme. Perustekeminen on siis hyvällä tasolla. Tulimme tasoihin tappioasemasta, joten vaikea vieraspeli takana. Harmi on se, ettemme päässeet Liigacupissa jatkoon.

 

Veikkausliigan lähestyessä kalenteriin on merkitty aiemmin mainitsemat kolme harjoituspeliä. Nuorela kertoi odotuksistaan alkukauden lopulle.

- Kyseiset harjoituspelit ovat todella tärkeitä pelejä joukkueelle. Liigacup-matkamme tullessa päätökseen saamme vielä harjoitusta ennen tulevaa kautta. Joukkueemme piti otella FC Interiä vastaan lauantaina 18.3., mutta heidän Liigacup-pelinsä jatkuivat välieriin. Siksi jouduimmekin perua Inter-ottelun. Saimme onneksi KPV:n Kokkolasta ottelemaan meitä vastaan kyseiselle päivälle. Sinänsä harmi, ettemme pääse ottelemaan Veikkausliiga-joukkueita vastaan. Ottelemme harjoitusottelut JJK:ta, KPV:tä, sekä FC Jaroa vastaan, joista jokainen pelaa Ykkösessä. Kyseessä on siis varsin erityyppiset pelit, mitä Liiga-joukkueita vastaan, Nuorela pohtii.

 

Nuorela näkee divisioonajoukkueita vastaan pelattavissa harjoitusotteluissa paljon hyviä asioita.

- Toisaalta se on hyvä juttu, sillä pystymme harjoittamaan todennäköisesti enemmän hyökkäyspelaamista. Oletuksena on se, että hallitsemme palloa enemmän. Tietysti divisioonajoukkueita vastaan pelattavien pelien kautta tulee myös erilainen henkinen paine, koska meidän on voitettava kyseiset pelit. Saamme siis harjoittaa myös mentaalista puolta, vaikkei harjoitusottelun tuloksella sinänsä niin isoa merkitystä olekaan.

 

Valmistavat harjoitukset ovat sujuneet hyvin, ja joukkue on valmiina ottamaan Jyväskylästä tulevan JJK:n vastaan.

- Saamme harjoituksien kautta hyvän fiiliksen päälle. Olemme tarkastelleet JJK:ta videoiden kautta, jotta näemme heidän peruspelaamistaan, johon voimme valmistautua etukäteen, Nuorela summaa.

 

Harjoitusottelu pelataan lauantaina 11.3. Lemonsoft Stadionilla kello 14:00. Ottelu ei ole striimattavissa, mutta peliin on ilmainen pääsy, joten tule kannustamaan VPS voittoon! Jo maksetun kausikortin voi noutaa lauantain pelin aikana aitiosta numero 8.

 

Katso ennakko täältä!

 

VPS – JJK

 

Harjoitusottelu

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

11.3.2023. klo 14:00

Otteluraportti: VPS – JJK | Harjoitusottelu
Tervetuloa Vaasan Palloseuraan Evgeniy Bashkirov!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio