Otteluennakko: VPS - IFK Mariehamn | Veikkausliiga

mifkennakko

VPS lähtee perjantaina hakemaan kauan odotettua maalihanojen avaamista, kun IFK Mariehamn saapuu vieraaksi Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin! Hietalahdessa nähdään jännitysnäytelmä, jossa molemmat joukkueet tavoittelevat kauden ensimmäistä voittoaan.

 

Viimeisimmän pelinsä VPS pelasi lauantaina 29.4. espoolaista FC Honkaa vastaan ottelussa, joka oli vaasalaisilta vahvaa suorittamista. Joukkue sai viimein luotua myös runsaasti vaarallisia maalipaikkoja molemmilla puoliajoilla. Lopullista ratkaisua kummankaan joukkueen puolesta ei kuitenkaan lopulta nähty pelin päättyessä 0–0 tasalukemiin. Tasapeli erittäin aktiivista ja vaarallista Honkaa vastaan oli kuitenkin joukkueelta hyvä suoritus.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli joukkueensa kanssa erittäin tyytyväinen suoritukseen Honkaa vastaan.

- Otamme paljon hyvää Honka-pelistä myös seuraavaan matsiimme. Pelasimme puolustuspäässä hyvin paineesta huolimatta, ja pystyimme pitämään Hongan vaarallisimmilta maalipaikoilta pois. Saimme myös tilanteenvaihdoista paljon vastahyökkäyksiä, joista kykenimme luomaan paljon hyviä maalipaikkoja. Huonoa on tietysti se, ettemme kyenneet tekemään paikoista maaleja. Siinä meidän pitää parantaa, Nuorela tuumaa.

 

- Nollapeli on aina tärkeä, ja siihen haluamme panostaa. Saimme ottelussa paljon maalipaikkoja ja hallitsimme palloa pitkiä aikoja. Parannettavaa meillä on tietysti maalien teossa. Jos otamme hyvin tekemämme asiat Honka-pelistä, ja tuomme ne IFK Mariehamn-peliin, saamme varmasti aikaan tulosta, joukkueen luottotoppari Juhani Pikkarainen kertoo.

 

VPS on kärsinyt todella ikävistä kokoonpanopuutoksista alkukaudesta lähtien. Poissaolot ovat syntyneet ikävien sairastelukierteiden ja loukkaantumisten merkeissä. Kalle Multanen ja Riku Jääskä siirtyivät vastikään pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle Joonas Vahteran seuraksi, joka on joukkueen hyökkäyslinjalle ikävä kolaus. VPS kuitenkin osoitti hyökkäyspelinkin toimivan varsin hyvin Honka-pelin avauskokoonpanon voimin.

 

IFK Mariehamn on myös kohdannut vaikeuksia alkukaudella. Joukkue on kerännyt neljältä kierrokselta vain yhden pisteen avauskierroksen tasapelistä Ilvestä vastaan. Avausottelun jälkeen maarianhaminalaiset kärsivät kolme tappiota peräkkäin, kun joukkue hävisi FC Lahdelle kotonaan, KTP:lle vieraissa, ja viime kierroksella KuPSille Maarianhaminassa. IFK Mariehamnin kokoonpano on kuitenkin laadukas, vauhdikas ja täynnä syvyyttä, jota ei kannata aliarvioida.

- Mariehamnilla on myös ollut haastava alkukausi tulosten suhteen, mutta joukkue on vaarallinen, jolla on paljon nopeutta ja vahvuutta varsinkin kärjessä. Joukkue on myös fyysinen, joten kamppailusta tulee kova. Olemme aina kuitenkin olleet siihen olleet valmiita, toppari Pikkarainen ennakoi.

 

- Odotan mielenkiintoista peliä. Kyseessä on iso peli kummallekin osapuolelle, sillä molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä. Saa nähdä, tuleeko pelistä ilmi hermostuneisuutta, sillä molemmilla saattaa olla pientä jännitystä ilmassa tulosvaatimusten seurauksena. Mielenkiinnolla odotan myös sitä, miten IFK Mariehamn tulee peliin mukaan. Nähtäväksi jää myös, tuleeko joukkue passiivisesti kyttäämään vastahyökkäyksiä, vai onko luvassa avointa ja aktiivista peliä. Mariehamn on vaarallinen joukkue, jolla on paljon nopeutta ja kaksinkamppailutaitoa, päävalmentaja Nuorela summaa.

 

Vepsulla on toistaiseksi kasassa kaksi pistettä kahdesta tasapelistä. IFK Mariehamn majailee sarjataulukossa sijaa alempana pitäen häntäpaikkaa yhdellä pisteellä. Perjantaina on erittäin tärkeät pisteet jaossa!

 

VPS kohtaa IFK Mariehamnin perjantaina 5.5. Lemonsoft Stadionilla. Ota kaveri mukaan, ja saavu paikan päälle kannustamaan VPS voittoon! Liput löytyvät osoitteesta www.lippu.fi, ja peli on myös nähtävissä Ruutu+ palvelusta. Ottelu alkaa kello 18:00.

 

VPS – IFK Mariehamn

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

5.5.2023 kello 18:00

Stormossenin bussikuljtetus illan otteluun!
VeikkausTV Studiolta ainutlaatuista jalkapallosisä...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio