Otteluennakko: VPS – FC Inter | Veikkausliiga

vpsfcinterennakko

VPS palaa lauantaina 1.7. kotinurmelleen, kun joukkue kohtaa Turusta saapuvan FC Interin. VPS pyrkii katkaisemaan viimein tappioputkensa aloittamalla heinäkuun voitokkaasti.

 

VPS kohtasi viime ottelussaan FC Hongan vieraissa. Tiukka ottelu sai jälleen harmillisen ja dramaattisen päätöksen, kun Honka ratkaisi pelin viime hetken maalilla lukemin 1–0. Vepsulla oli kaikki mahdollisuudet voittaa peli, mutta tutuksi kiroukseksi muodostunut tehottomuuden puute koitui jälleen Raidan kohtaloksi. Joukkueen selässä oleva apina on jo gorillan kokoinen, joka kasvaa kasvamistaan, kunnes tappioputken katkaiseva voitto on saavutettu.

 

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää harmittelee Honka-ottelun tulosta, ja tiedostaa joukkueen tarpeen panostaa kovempaa pieniinkin asioihin.

- Viime ottelusta jäi huonot fiilikset. Sama laulu toistaa itseään. Pelaamme hyvin ja välillä olemme kentällä selvästi parempi joukkue, mutta ne pienet asiat ratkaisevat pelien suunnan. Meidän on pystyttävä tekemään asioita vielä paremmin ja koko pelin ajan. Joukkueessa on kuitenkin hyvä fiilis. Tulokset tietenkin ruokkivat hyvää fiilistä, mutta silti olemme pitäneet positiivisen menon treeneissä ja kentän ulkopuolella. Tuloksia lähdemme kuitenkin lauantailta jälleen hakemaan.

 

Joukkue on valmistautunut lauantain ottelua varten analysoimalla vierasjoukkuetta laajasti. Raita on myös samanaikaisesti pyrkinyt palautumaan edellisestä pelistä.

- Meillä oli peli tiistaina, joten välissä ei tietenkään ole montaa päivää aikaa. Tärkein asia on ollut palautuminen kovasta Honka-ottelusta. Olemme käyneet treeneissä läpi FC Interiä, joka on tietysti jälleen erilainen vastustaja. Laadukas joukkue kyseessä, Sillanpää kertoo.

 

Vastaan asettuva FC Inter aloitti kauden vaikeasti, mutta on nyt raivannut tiensä sarjan kuuden parhaan joukkoon pienimmällä pelimäärällä. Inter kohtasi kotonaan viime ottelussaan Tampereen Ilveksen, jonka se kukisti lukemin 2–1. Turkulaisten otteet ovat olleet nousujohteisia, ja joukkue on jopa kuuden ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa. Inter on suoriutunut kaudella varsin hyvin myös kotonaan, ja voitto oli turkulaisille kotikentällä jo neljäs peräkkäinen. Interillä on toistaiseksi kasassa kymmenestä ottelusta 17 pistettä, kun taas Vepsulla on vyöllään kuusi pistettä 12 pelistä.

- Interin vieras- ja kotitulokset ovat olleet aika lailla erilaisia. Kotona joukkue on ollut vahva, mutta vieraskentällä se on kokenut haasteita. Interin vierassaldoa on sinänsä hieman turha vertailla, koska kyseessä oli alkukauden pelit. Inter on ollut kovassa menossa ja pelannut hyviä otteluita tuloksesta riippumatta. Joukkueessa on paljon yksilötaitoa ja työmoraali on kohdillaan, Sillanpää tuumaa.

 

Vepsun tehottomuus on ollut harmittava kolaus joukkueen menetykselle kuluvalla kaudella. Sillanpää kertoo tehokkuuden tulevan vain kovalla työnteolla, ja asioita on valmentajan mukaan tehtävä treeneissä sekä peleissä jatkuvasti paremmin

- Pelaajat kyllä tekevät kaikkensa sen eteen, että pallo menisi verkon perukoille. Siitä ei sinänsä liian isoa asiaa voi tehdä, sillä se tulee vain kovalla työnteolla. Siihen vaaditaan myös tietty rentous, joka on ollut haastavaa saavuttaa, koska pallo ei meinaa mennä maaliin. Tuolla paikkamäärällä pakkohan niitä on tehdä, ja treeneissä se edelleen vaatii sitä, että asiat pitää tehdä taas hieman paremmin.

- Aina kun treeneissäkin paikka tulee, on oltava se asenne, että homma on hoidettava loppuun asti. Se meillä on vähän jäänyt puolitiehen, ja muutenkin tulokset näyttävät, että pelien lopullinen sinetti on meiltä jäänyt saavuttamatta. Teemme sen eteen kovasti töitä ja toivomme, että huomenna maalihanat aukeavat, Sillanpää toteaa.

 

Sillanpää odottaa lauantailta vauhdikasta ottelua kahden laadukkaan joukkueen välillä.

- Turkulaisilla on paljon vauhtia, ja Inter on yksi vaarallisimpia vastahyökkäysjoukkueita tässä sarjassa. Erikoistilanteissa joukkueessa on hyviä jalkoja toteuttamaan niitä, joten uskon, että lauantaina nähdään todella vauhdikas peli. Panoksethan ovat kovat, ja kovasti haluamme voittaa. Inter on hyvin valmennettu ryhmä, ja Jarkko Wiss on tehnyt joukkueessa todella hyvää työtä, Sillanpää ylistää.

 

 

 

VPS kohtaa lauantaina 1.7. turkulaisvieraan FC Interin Lemonsoft Stadionilla kello 17:00. Liput löydät osoitteesta www.lippu.fi ja ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelusta!

 

 

VPS – FC Inter

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

1.7.2023 kello 17:00

 

Raportti: VPS Akatemia - NIK | Akatemian murskavoi...
Ennakko: VPS Akatemia - NIK | Akatemia palaa kotin...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio