Otteluennakko: VPS - FC Honka | Veikkausliiga

290423_vps-honka_uudet_ennakko_1920x1080

https://youtu.be/cxrozbKqSzMVPS pyrkii avaamaan voittotilinsä tulevana lauantaina, kun se kohtaa kotonaan viime kauden yllättäjän, FC Hongan. Vepsu tavoittelee kauden ensimmäistä voittoa tulevassa ottelussa Veikkausliigan kärkikastiin kuuluvaa joukkuetta vastaan.

 

VPS on aloittanut kautensa toimivalla puolustuspelillä, mutta hyökkäyspäädyn tehokkuus on jäänyt varsin vaisuksi. Vepsua vastaan tehdyt maalit ovat syntyneet kriittisten puolustuspään virheiden seurauksena, mutta muuten oman pään pelaaminen on ollut aktiivista. Ensimmäisestä kolmesta ottelusta Vepsu on ottanut yhden pisteen tasapelistä FC Lahtea vastaan. Joukkue kohtasi HJK:n kaksi kertaa peräkkäin Lahti-pelin jälkeen, jolle se kärsi kaksi tappiota. VPS odottaa maalihanojen avaamista tämänhetkisen maalieron ollessa pysäyttävä -5.

 

Vepsu kärsii edelleen poissaolevien pelaajien tarpeesta kokoonpanossa. Joukkue on kuitenkin myös saanut sairastuvalta takaisin tärkeitä avainpelaajia kokoonpanonsa, kuten englantilaisen Tyler Reidin, joka tuo valtavaa lisäarvoa kentälle molempiin päihin. Reidin paluu kentälle tuo myös hyökkäyspäähän lisää tehoa.

 

FC Honka on aloittanut kautensa energisesti. Joukkue majailee sarjataulukossa paraikaa 5. sijalla, ja pelatuista otteluista saldona on yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Honka pelasi viime maanantaina Tehtaan kentällä FC Hakaa vastaan tasaisessa ottelussa, joka päättyi lopulta tasapeliin viime minuuteilla tapahtuneen Hongan tasoitusmaalin ansiosta. Hongan hollantilainen keskikentän konkari Kevin Jansen pääsi laukomaan pallon pilkulta ohi Aatu Hakalan 90 minuutilla. Honka on todistanut, kuinka hyvin joukkue voi pelata paineen alla tiukoissakin otteluissa.

 

Honka oli viime kaudella Veikkausliigan yllättäjäjoukkue sijoittuessaan sarjassa kolmannelle sijalle pronssimitalistina. Kaudella 2021 Honka sijoittui 9. sijalle, joten kuusi sijaa korkeampi sijoitus oli odotuksia ylittävä saavutus. Odotukset Honkaa kohtaan tällä kaudella ovat myös korkeat, ja joukkueen on ennakoitu sijoittuvan parhaan neljän joukkueen joukkoon. 

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela valmistautuu joukkueen kanssa aktiiviseen Honkaan kotikentällään.

- Alkuviikosta asti olemme pitäneet Hongan mielessämme harjoitusten ja valmistautumisen suhteen. Hongalla on todella laadukas joukkue, mutta tuloksellisesti se on aloittanut kauden hieman heikommin mitä ennustettiin. Honka on vauhdikas joukkue, joka pelaa puolustuspäässä aggressiivisesti ja koko kentällä aktiivisesti.

 

Honka on kohdannut samankaltaisia haasteita hyökkäystehokkuudessa kuin Vepsukin. Molemmat joukkueet pyrkivät avaamaan maalihanojaan tulevassa ottelussa.

- Hongan maalinteko on tökkinyt hieman, mutta pelillisesti joukkue on pelannut hyvin samankaltaisesti mitä viime vuonna. Hongan viime kauden kovat onnistujat lähtivät ulkomaille, joten heidän roolejaan ei ole vielä ihan saatu täytettyä. Pelistä tulee kova taistelu. Uskon, että joudumme puolustamaan paljon, ja odottamaan meidän hetkiämme. Niitä varmasti meille myös tulee. Pystymme haastamaan Hongan kotikentällämme, ja odotamme hieman samankaltaista peliä, mitä HJK-kotipelimme. Meidän on oltava varovainen Hongan nopeiden hyökkäysten kanssa. Pirun hyvä futismatsi tulossa, Nuorela summaa.

 

VPS – FC Honka ottelu pelataan lauantaina 29.4. kello 17:00. Tule paikalle kannustamaan VPS voittoon! Liput löytyvät osoitteesta www.lippu.fi. Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelusta!

 

Ruudun suorien ottelulähetysten pariin pääset kampanjahintaan vielä 30.4. saakka. Katso kampanjasta tarkemmin täältä: https://www.ruutu.fi/suomifutis

 

 

VPS – FC Honka

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

29.4.2023 kello 17:00

Mikromossen!
Otteluraportti: Tervarit-j - VPS | Suomen Cup
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio