Otteluennakko: VPS - AC Oulu | Veikkausliiga

vpsacoulu

Yöttömän yön tapahtumarikas kierros huipentuu Vaasassa jännittävään vastakkainasetteluun, kun VPS kohtaa AC Oulun Lemonsoft Stadionilla. Uuden ilmeen saanut AC Oulu pyrkii nousemaan tuloksellisesta ahdingostaan keskiviikon kierroksella, kun taas VPS pyrkii hyödyntämään mahdollisuuden kiilata jälleen sarjakärkeen.

 

Viime kierroksella IFK Mariehamnin vieraissa kohdannut VPS etenee kohti AC Oulu -ottelua ennakkosuosikkina. Parhaillaan Vepsulla on kasassa 24 pistettä 12 ottelusta, joka oikeuttaa sarjan toiselle sijalle, kun yhtä sijaa Raitaa ylempänä majailee KuPS yhden pisteen erotuksella. Vepsulla on jälleen mahdollisuus kiilata sarjakärjen paikalle, jos joukkue onnistuu voittamaan kotonaan yöttömän yön kierroksella. Jotta Vepsu siirtyisi takaisin sarjakärkeen, HJK:n tulisi voittaa KuPS Bolt Areenalla Helsingissä. Tilanteesta mielenkiintoisen tekee myös se, että Veikkausliigan sarjataulukon kuusi parasta joukkuetta mahtuu viiden pisteen sisään toisistaan, joten on sanomattakin selvää, että jokaisella pisteellä on merkitystä.

 

Monimutkaisessa tilanteessa parhaillaan oleva AC Oulu matkustaa Vaasaan uuden valmennuksen kera. Oulun vaikean tuloksellisen ahdingon seurauksena Rauno Ojanen, Tuomas Silvennoinen ja Mikko Viitsalo joutuivat siirtymään sivuun uuden nosteen tavoittelemisen vuoksi, ja laivastonsinisten Suomen Cupin pelissä väliaikaisen vetovastuun ottivat reservijoukkueen valmennuksesta vastaavat Mikko Isokangas sekä Rafinha. AC Oulun tulevaisuuden suunnitelmia valmennuksen suhteen on toistaiseksi vaikea ennakoida, mutta vetovastuussa keskiviikon kierroksella on todennäköisesti vielä Isokangas ja Rafinha.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela tiedostaa Vepsun etenevän yöttömän yön kierrokselle Oulua vastaan ennakkosuosikkina. Nuorela kuitenkin mainitsee, että Oulun haastavasta tilanteesta johtuen valmistautuminen ottelua varten on ollut huomattavasti vaikeampaa kuin normaalisti.

- Tottakai lähdemme otteluun ennakkosuosikkina. Kun katsoo sarjataulukkoa, huomioi sen, että meillä on kotipeli, sekä tarkastelee sitä, minkälainen tilanne on Oululla on parhaillaan meneillään, niinhän sen pitäisi ollakin. 

- Meidän on ollut haastavaa valmistautua peliä varten, sillä Oululla on uusi valmennus, emmekä tiedä, minkälaisia muutoksia on tulossa. Kaikki on periaatteessa mahdollista, ja sama tilanne oli meillä myös viime vuonna KTP:ta vastaan. Olemme analysoineet Oulun Suomen Cupin peliä, mutta vaikea on silti ollut valmistautua heitä vastaan, ja siksi olemme enemmänkin keskittyneet omaan toimintaamme, Nuorela kertoo.

 

VPS:n maalivahti sekä joukkueen kapteenistoon kuuluva Teppo Marttinen kertoo, että onnistumiset kentällä ovat ruokkineet Vepsun itseluottamusta valtavasti.

- Tällaista menestystä olisi ollut vaikea uskoa vuosi sitten. Koko joukkueella oli viime kaudellakin sellainen tunne, että kelkka kääntyy, ja myös pelin sisältö sekä statistiikka antoi jatkuvasti viitteitä siihen. Pieni lumipalloefektihän tässä on havaittavissa, sillä voitot ja onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamustamme.

- Meillä on parhaillaan sellainen fiilis, että lähdemme voittamaan joka peliä. Mielestämme tässä sarjassa ei ole yhtään joukkuetta, jota emme voisi voittaa, Marttinen toteaa.

 

VPS pelaa yöttömän yön kierroksella kotiottelun AC Oulua vastaan Lemonsoft Stadionilla kello 21:00, mutta päivä sisältää myös paljon muutakin toimintaa kello 16:00 alkaen. Stadionin ulkopuolelle on järjestetty mm. tapahtumatori, ruokaa sekä virvokkeita, ja kentällä nähdään VPS Junioreiden otteluita. Tapahtumaa värittää myös VPS-legendojen hyväntekeväisyysottelu, joka vihelletään käyntiin kello 18:30. Tapahtumatorille ja Legenda-otteluun on vapaa sisäänpääsy. Liput Veikkausliiga-otteluun löydät osoitteesta www.lippu.fi.

 

 

VPS - AC Oulu

 

Veikkausliiga

 

Lemonsoft Stadion, Vaasa

 

19.6.2024 kello 21:00

Otteluraportti: VPS - AC Oulu | Veikkausliiga
VPS ottelee Konferenssiliigan karsintojen 1. kierr...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio