Otteluennakko: SJK - VPS | Veikkausliiga

BFaP-nyg

Veikkausliigan Mestaruussarja tulee tiensä päähän, kun SJK ja VPS ratkaisevat Pohjanmaan herruuden kolmannen kerran kuluvalla kaudella. VPS valmistautuu samanaikaisesti vastaanottamaan pronssimitalit Seinäjoella, ja suuntaa ottelun myötä katseensa eurolopputurnauksen finaalia kohti, jossa Raidalla on suora varmistettu paikka. Kotijoukkue SJK pyrkii myös ottelun myötä valmistautumaan omia eurolopputurnauksen otteluitaan varten.

 

VPS varmisti viime kierroksella pronssimitalin Peter Michaelin laukoessa vaasalaiset 3-2 kotivoittoon HJK:ta vastaan viime hetken upealla maalilla. Päätökseen tuli samalla myös kymmenen vuoden mittainen mitalin odottelu, josta koko Vaasa on saanut nauttia viimeiset kaksi viikkoa.

 

Veikkausliigan Mestaruussarjan viimeisen kierroksen ottelun lähtökohdat ovat SJK:lle ja Vepsulle suhteellisen paineettomat. Molemmat joukkueet ovat varmistaneet jo sijoittumisensa sarjataulukossa VPS:n seisoen kolmantena ja SJK sijaa alempana. Taistelu Pohjanmaan herruudesta on kuitenkin aina latautunut ottelutapahtuma, joka jokaisen on koettava.

 

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää odottaa joukkueensa kanssa innolla lauantain kohtaamista. Sillanpään mukaan Raidalla on takanaan laadukas treeniviikko, jonka myötä joukkue lähtee itsevarmana taistelemaan Pohjanmaan herruudesta.

- Viikko on mennyt lauantain peliä odotellessa. Takana on pieni maajoukkuetauko, jonka aikana olemme valmistautuneet tulevaa peliä varten. Meillä on hyvä treeniviikko takana.

- Harjoituksemme ovat sujuneet hyvin. Viime viikko oli massiiviinen. Varmistimme pronssimitalit HJK-kotivoiton kautta, ja pienesti jopa juhlistimme saavutustamme. Viime viikko meni palautuessa kaikesta huumasta, ja tämä viikko on mennyt valmistautuessa Mestaruussarjan viimeiseen huipennukseen.

 

Vaikkei panokset ole SJK-kohtaamisessa kovin suuret, Vepsulla on silti halu näyttää osaamisensa Seinäjoella. Sillanpää kertoo, että Raidalla on edelleen haavoja joukkueiden viime kohtaamisesta Seinäjoella, ja toteaa joukkueen olevan valmis voittamaan tällä kertaa myös vieraskentällä.

- Lähdemme Seinäjoelle tietysti hyvillä fiiliksillä. Toivottavasti yleisöä on paljon paikalla, vaikka panokset eivät pelissä ole kovin suuret. Jos HJK-ottelu olisi päättynyt eri tavalla, SJK-pelissä olisi voinut olla todella kovat panokset. 

- Ainahan kuitenkin SJK:ta vastaan meillä on halua näyttää, ja viime vierasottelustamme Seinäjoella on vieläkin jäänyt vähän hampaankoloon. Pelasimme siellä yhden kauden parhaimmista peleistämme, mutta suorituksestamme ei jäänyt mitään käteen. Haluamme voittaa myös OmaSp:lla ja tottakai on mukavampi juhlistaa mitaleita, kun olemme pelanneet hyvän pelin. Se antaa myös itseluottamusta tuleviin eurofinaaleihin, Sillanpää toteaa.

 

Ottelun jälkeen Vepsun katse suuntaa kohti eurolopputurnauksen finaalia. SJK-ottelu toimii tärkeänä pohjustuksena eurofinaalia varten, johon Vepsun vastustajaa ei ole vielä ratkaistu.

- Eurolopputurnauksen vastustajaksi on neljä eri vaihtoehtoa, mikä selviää vasta viikon päästä. Pyrimme harjoittelemaan ja vahvistamaan peliämme, ja kun tiedämme kuka on vastassamme, alamme suunnittelemaan pelisuunnitelmaamme. Tiedämme kuitenkin jokaisen joukkueen hyvin, joten sen isompia yllätyksiä ei ole tulossa. Olosuhteilla on kuitenkin aina oma vaikutuksensa, ja meidän on turha lähteä spekuloimaan sitä sen enempää, Sillanpää ennakoi.

 

Sillanpää uskoo, että SJK haluaa näyttää parastaan kotikentällään, eikä päästä Vepsua helpolla.

- Uskomme, että SJK tulee peliin hyvällä jalalla. Emme usko, että SJK haluaa hävitä kotikentällään meille, joten näemme varmasti kentällä motivoituneen joukkueen. SJK on mennyt pitkälti pelistä toiseen lähes samalla materiaalilla, emmekä usko, että he haluavat sitä muuttaa. He luottavat omaan tekemiseensä, ja me omaamme. Viihdyttävä peli tulossa, Sillanpää summaa.

 

 

VPS kohtaa Veikkausliigan Mestaruussarjan viimeisellä kierroksella derbyvastustajansa SJK:n vieraissa. Lauantaina 21.10. pelattava ottelu vihelletään käyntiin kello 17:00. Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun suorana Ruutu+ palvelusta!

 

 

SJK - VPS

 

Veikkausliiga

 

OmaSp Stadion, Seinäjoki

 

21.10.2023 kello 17:00 

Otteluraportti: SJK - VPS | Veikkausliiga
Yleisön suosikki: Peter Michael on Veikkausliigan ...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio