Otteluennakko: SJK-j Apollo – VPS | Suomen Cup

apolloennakko

Suomen Cupin neljäs kierros käynnistyy VPS:n osalta tulevana tiistaina, kun joukkue matkaa Seinäjoelle kohtaamaan SJK-j Apollon. VPS pyrkii palaamaan Suomen Cup-pelin kautta voiton tielle vaikean AC Oulu-vieraspelin jälkeen.

 

VPS etenee kohti Suomen Cupin neljättä kierrosta harmillisen AC Oulu-tappion jälkeen. Ottelussa VPS siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 0–1 johtoon Roni Huddin osumalla, mutta toinen jakso osoittautui kohtalokkaaksi puolustuslinjan loukkaantumisien seurauksena. Baba Mensah ja Mikko Pitkänen saivat molemmat samankaltaisen ikävän osuman pään alueelle pallontavoittelutilanteissa, eivätkä topparit kyenneet jatkamaan peliä harmittavien tapahtumien jälkeen. Oulu sai niitattua kaksi liiankin helppoa maalia VPS:n verkkoon, eivätkä vaasalaiset kyenneet nousemaan kotijoukkueen rinnalle tappioasemasta.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela harmitteli Oulu-pelin tulosta.

- Pelistä oli enemmänkin saatavissa. Meidän ei olisi tarvinnut hävitä Oulu-peliä. Johdimme vielä tauolla, mutta puolustimme toisella puoliajalla kaksi tilannetta selkeästi heikosti, joista päästimme kaksi maalia. Emme myöskään kyenneet rankaisemaan vastustajaa omista saumoistamme. 

 

Vepsulla on toistaiseksi kasassa viisi pistettä, ja joukkue majailee Veikkausliigan sarjataulukossa 10. sijalla, takanaan IFK Mariehamn ja FC Inter. VPS on kokenut kauden alkupuolella erittäin vahvaa epäonnea loukkaantumisien merkeissä, jonka seurauksena kokoonpanon kierrättämistä on jouduttu tekemään. Jopa pitkäaikaisloukkaantumisia on todettu, jotka ovat olleet valitettavia uutisia joukkueen hyökkäyslinjaan. Viime pelissä loukkaantunut toppariduo on toipunut kolhuista, eivätkä haastavat olosuhteet ole lamaannuttanut vaasalaisia.

 - Mensah ja Pitkänen ovat normaalisti mukana harjoituksissa, joten näyttää siltä, ettei onneksi mitään vakavampaa kyseessä. Tästä jatketaan eteenpäin määrätietoisesti, Nuorela toteaa.

 

Vastassa oleva SJK-j Apollo pelaa Kutosessa, mutta on silti erittäin mielenkiintoinen joukkue pelaajarosterinsa perusteella. Joukkuetta värittävät entiset Veikkausliiga-pelaajat, kuten Mehmet ”Mehu” Hetemaj, Joona Lautamaja, Tero Mäntylä, sekä Mika Ojala. SJK-j Apollo otti viime kierroksella suvereenin 7–1 voiton Kolmosessa pelaavaa PonPaa vastaan, ja astuu tiistaina kentälle voitokkaassa nousukiidossa. Luvassa on jälleen viihdyttävä taistelu jatkopaikasta Suomen Cup-kisassa.

-  Kutosen joukkueesta ei sinänsä oikeastaan voi puhua, sillä heidän kokoonpanonsa on täynnä laadukkaita entisiä liigapelaajia. Kyse on siitä, kuinka sitkeästi he ovat pelissä mukana. Laatua heillä on, se on selvä. Selvää on myös, että meidän on voitettava tiistain peli.

- Meidän on pidettävä yllä vauhtia, jotta saamme väsytettyä vastustajan. Täten myös saamme yhä enemmän tilaa kentällä. Jos peli menee ns. "asemasodaksi", vastustaja on pelitapansa mukaan siinä vahvoilla. Uskon, että SJK-j Apollo tulee puolustamaan tiiviisti ja fiksusti, joten peli ei ainakaan alkuun tule olemaan helppo meillekään, Nuorela ennakoi.

 

VPS kohtaa tiistaina 16.5. SJK-j Apollon vieraskentällä Suomen Cupin neljännellä kierroksella. Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!

 

SJK-j Apollo – VPS

 

Suomen Cup

 

WallSport Areena TN, Seinäjoki

 

16.5.2023 kello 19:00

Otteluraportti: SJK-j Apollo – VPS
Otteluraportti: AC Oulu - VPS | Veikkausliiga
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio