Otteluennakko: KuPS - VPS | Liigacup

5MJoUzOQ

VPS:n Liigacup-taipale jatkuu jälleen tulevana torstaina, kun Raita matkaa Kuopioon kohtaamaan KuPSin. VPS pyrkii palaamaan KuPS-ottelun kautta takaisin voittojen tielle viime kierroksen tappion jälkeen.

 

Liigacupin viime kierros oli VPS:lle haastava. Raita kohtasi vieraskentällä Ilveksen, jonka kova prässipeli sekä laadukas pelinrakentelu tuotti Vepsulle vaikeuksia. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-1 voittoon Tampereen Pirkkahallissa.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela näki Ilves-ottelussa hyviä asioita, vaikka tuloksellisesti peli oli Raidalle vaikea. Selkeitä pelin kehityskohteita Nuorelan mukaan myös löytyy.

- Ilves hallitsi palloa, ja teki meidän puolustamisemme hankalaksi. Olin silti tyytyväinen siihen, kuinka rohkeasti puolustimme. Toppariosastomme pärjäsi suhteellisen hyvin, vaikka he pelasivat isollakin alueella. Vaikka onkin hankalaa, emme vetäydy ,vaan uskomme tekemiseemme. Siitä pidän erityisesti.

- Olimme heikkoja pallollisessa pelaamisessamme, ja annoimme pallon liian helposti pois useaan kertaan. Kykenimme kuitenkin rakentamaan hyviä maalipaikkoja, joista olisimme voineet tehdä maaleja. Siinä mielessä tulos olisi voinut olla toisenlainenkin, Nuorela huomauttaa.

 

Joukkueen treeniviikko on ollut tällä kertaa normaalia lyhyempi, ja poikkeuksellisesti VPS pelaa pelinsä jo torstaina. Harjoituksissa on käyty kuitenkin joukkueen perusasioita ja toimintaa läpi normikaavan mukaisesti.

- Poikkeuksellisesti pelaamme jo torstaina, joten meillä on ollut normaalia pienempi valmistautumisaika tulevaan peliin. Olemme käyneet läpi toimintaamme normikaavan mukaan, vaikka kahdet harjoitukset meillä on ikään kuin jääneet pois normaalista treeniviikostamme nopean aikataulun vuoksi, Nuorela kertoo.

 

KuPS on jälleen yksi joukkue, jonka rakenne on muuttunut viime kaudesta. Nuorelan mukaan KuPS pelaa aktiivista jalkapalloa, jota vastaan puolustaminen voi olla haastavaa.

- KuPS on pelaajien osalta muuttunut huomattavasti, ja ehkä myös pelaamistyylinsäkin osalta. SJK, Ilves ja KuPS ovat kaikki aika samantyylisiä joukkueita, jotka pelaavat parhaillaan ns. pelipaikatonta jalkapalloa. Määrätty muoto säilyy, mutta pelaajat vaihtelevat pelipaikkoja aktiivisesti, minkä seurauksena puolustus on haastavampaa. 

- Tappioistaan huolimatta KuPS on molemmissa otteluissaan hallinnut palloa. KuPS on laadukas joukkue, joka hakee tasapainoa pelaamisessaan. Joukkueella on uusi ilme tulevaa kautta varten, Nuorela pohtii.

 

Nuorela näkee KuPS ottelussa tärkeänä jälleen kokoonpanon kierrättämisen, jotta kaikille pelaajille saadaan tarjottua peliaikaa kentällä.

- Tulemme varmasti vaihtamaan taas pelaajia paljon, joten siinä mielessä rasitus pysyy pienempänä. Kaikkia emme voi kuitenkaan vaihtaa tietenkään. Lähdemme haastamaan KuPSin, ja hakemaan hyvää peliämme. Tässä vaiheessa kokeilemme asioita aika paljon, ja mm. avauskokoonpanossa muutama uusi pelaaja saa mahdollisuuden aloittaa, Nuorela summaa.

 

Liigacupin kolmas kierros pyörähtää käyntiin, kun VPS kohtaa tulevana torstaina 8.2. KuPSin vieraskentällä. Ottelu on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta!

 

 

 

KuPS - VPS

 

Liigacup

 

Lippumäen halli, Kuopio

 

8.2.2024 kello 15:00

Otteluraportti: KuPS - VPS | Liigacup
100 vuotta Vepsua - Liitythän mukaan juhliimme?
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio