Otteluennakko: Ilves - VPS | Veikkausliiga

wrtd1EjX

VPS matkaa perjantaina Tampereelle äärimmäisen upean voittoputken siivittämänä, kun vastaan asettuu vaikeaa jaksoa läpikäyvä Ilves. Vepsulla on mahdollisuus voiton myötä paketoida heinäkuu voittamattomana, kun taas Ilveksellä on mielessään kuluvan kuukauden ensimmäinen voitto.

 

VPS pidensi ilmiömäistä voittoputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi, kun FC Haka kaatui selvin 4–1 lukemin kotinurmella sunnuntai-illan kohtaamisessa. Alavireinen Haka ei kyennyt haastamaan Vepsua omista paikoistaan, ja europelien tuoma väsymys näkyi myös valkeakoskelaisten puolustusvirheissä sekä hyökkäyskolmanneksen päätöksissä. VPS oli puolestaan tehokas omista paikoistaan, ja maalinteossa onnistuivat Tyler Reid kauden ensimmäisellä osumallaan, Peter Michael toistamiseen, sekä tuorein Vepsu-vahvistus Harry Sawyer ensimmäisellä maalillaan Raidassa.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli hyvästä tuloksesta erittäin tyytyväinen, mutta toteaa myös, ettei voitto tullut helpolla.

- Voitosta jäi hyvät fiilikset. Ottelu oli tärkeä ja iso voitto meille, ja kaikin puolin lopulta myös ansaittu. Ei se helpolla kuitenkaan tullut, sillä teimme pelin itsellemme niin sanotusti vaikeaksi. Johdimme 2–0 ensimmäisen puoliajan lopulla ja kaikki näytti hyvältä, kunnes päästimme Hakan kavennusmaalin puoliajan loppuun, joka oli meille todella huono juttu.

- Aloitimme toisen puoliajan kuitenkin pirun hyvin, ja saimme muutamia hyviä maalipaikkoja sekä loimme hyvää painetta. Kun emme saaneet paikoistamme maalia, peli jäi yhden maalin erotukseen, milloin Haka sai myös pari saumaa. Kun on kyseessä maalin ottelu, peli on aina tiukkaa ja jännittävää. Onneksi helpottavat seuraavat osumamme varmistivat makean voiton meille, Nuorela toteaa.

 

Vaikka kyseessä on jälleen yhden pelin viikko, sunnuntain ottelu vaatii myös veronsa, jonka seurauksena viikon ensimmäiset arkipäivät ovat menneet joukkueelta palauttavan ohjelman merkeissä. Kuluneen viikon VPS on viettänyt luonnonnurmella valmistautuessaan Ratinan Stadionin perinteiseen nurmikenttään, ja Nuorela kertookin Vepsun pelitavan sopivan luonnonnurmelle hyvin.

- Pelasimme sunnuntaina ja nyt pelaamme jo perjantaina, joten vähän lyhyempi viikko kyseessä, eikä ns. kokonaista treeniviikkoa tällä kertaa ole mahdollista pitää. Ensimmäiset päivät menivät palautuessa sunnuntain pelistä ja keskiviikon treenit olivat meille vihdoin kunnon treenipäivä.

- Luonnonnurmi ei ole meille ongelma, sillä olemme sopeutuneet hyvin niihin olosuhteisiin. Olemme läpikäyneet Ilvestä ja valmistautuneet sen mukaan, joten etenemme kohti matsia hyvin mielin, Nuorela kertoo.

 

Vastaan asettuva Ilves on ollut voitollinen viimeksi toukokuun puolella, kun se kukisti VPS:n Lemonsoft Stadionilla. Tamperelaisten vaikeaa jaksoa varjostaa maalinteko-ongelmat sekä harmilliset pistemenetykset tärkeistä otteluista. Viime ottelunsa Ilves pelasi lauantaina 22.7. taipuessaan HJK:lle vieraissa lukemin 1–0.

- Ilves on tällä hetkellä aika erilainen joukkue, mitä keväällä. Joukkueessa on muutamia ratkaisevia pelaajia pois kokoonpanosta, ja tietenkin Petteri Pennasen siirtyminen ulkomaille on muuttanut joukkueen pelityyliä.

 

Nuorela odottaa perjantain ottelusta tiukkaa taistelua.

- Ottelusta tulee varmasti meillekin iso haaste. Ilves pelaa parhaillaan suoraviivaista jalkapalloa. Heidän hyökkäämisensä oli todella nopeaa, jota vastaan pitää olla koko ajan todella hereillä. Uskon, että he jatkavat ensi otteluun samalla tyylillä, ja meidän on oltava heidän nopeiden hyökkäystensä kanssa todella valppaana.

- Odotan tiukkaa ottelua ilman muuta. Ottelusta tulee taistelupeli, ja mielestäni Ilves ei ole enää sama joukkue, joka silloin halusi pitää paljon palloa, vaan enemmänkin aggressiivinen ja suoraviivainen jengi. Emme mekään ole sen vähempää aggressiivisia ja suoraviivaisia kuin Ilves. Matsi tulee olemaan varmasti vauhdikas, täynnä kamppailua ja totta kai mielenkiintoinen, Nuorela ennakoi.

 

 

VPS kohtaa Tampereen Ilveksen vieraissa, kun joukkue matkaa Ratinan Stadionille perjantaina 28. heinäkuuta. Kello 18:00 alkava ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelusta!

 

 

Ilves – VPS

 

Veikkausliiga

 

Ratina Stadion, Tampere

 

28.7.2023 kello 18:00

Otteluraportti: Ilves – VPS | Veikkausliiga
Raportti: FF Jaro/U23 – VPS Akatemia | Riipivä tap...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio