Otteluennakko: IFK Mariehamn - VPS | Veikkausliiga

ifkmvps

Jalkapallopäivänä 12.6. saadaan nauttia myös Vepsun jalkapallosta, kun joukkue matkaa vieraskentälle Ahvenanmaalle kohtaamaan IFK Mariehamnin. Jokaisella sarjassa saavutetulla pisteellä on merkitystä Vepsun taistellen parhaillaan sarjan kärkisijoista.

 

Viime kierroksen tuloksella VPS majailee parhaillaan sarjataulukossa toisella sijalla. 1-1 tasapeli Ilvestä vastaan Hietalahdessa oikeutti pistejakoon, jonka seurauksena Raita on kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta ja toistaiseksi voittamattomasta KuPSista. Ilves-ottelussa Vepsulta nähtiin paljon hyviä otteita, mutta Ilveksen laadukas joukkueen organisointi ja pallonhallinta osoittivat, että lopulta yksi piste pelistä oli oikeutettu tulos. Seuraavana Raitaa vastassa on viime kaudella vaikeuksissa ollut IFK Mariehamn, jonka suorittaminen on ollut kaudella 2024 tasaista. Kymmenen kierroksen jälkeen joukkueella on kasassa 12 pistettä kolmen voiton ja kolmen tasapelin turvin. Voitolla IFK Mariehamnista Vepsu vahventaisi asemiaan sarjan kärjessä. Veikkausliigan joukkueista IFK Marienhamn on ainoa, jota VPS ei ole tällä kaudella vielä kohdannut.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee IFK Mariehamnin olevan vahva joukkue, ja odottaa keskiviikon ottelusta tiukkaa vääntöä. 

- IFK Mariehamn on hyvin organisoitu joukkue, joka on pelannut viime pelinsä viiden linjalla takana, joka on hyvin samanlainen ryhmitys kuin meilläkin. Jos he jatkavat samalla tavalla meitä vastaan, kentälle muodostuu suorat vastakkain asetetut parit, joka tarkoittaa silloin paljon kaksinkamppailuja.

- Joukkueessa on hyviä yksilöitä ja kokemusta, vaikkei jengi olekaan mikään levein mahdollinen. Silti joukkue on raapinut pisteitä tasaiseen tahtiin, ja aina kun menemme Maarianhaminaan pelaamaan, meillä ei ole koskaan helppoa. Kenttä on myös pienempi, mitä meillä täällä kotona, joten tiukka vääntö tulossa, Nuorela kertoo.

 

VPS on viime kauden menestyksen jälkeen yllättänyt jälleen kaikki jalkapallon seuraajat Suomessa taistellen koko alkukauden sarjan kärkisijoista. Nuorelan projekti on kestänyt toistaiseksi neljän kauden ajan, eikä VPS-luotsi omien sanojensa mukaan olisi neljä vuotta sitten uskonut siihen, minkälaista menestystä VPS ja Vaasa ovat kokeneet projektin aikana.

- Lähtökohtaisesti en olisi uskonut neljä vuotta sitten, että olisimme tässä tilanteessa tällä hetkellä. Viime kauden ylisuoritimme selvästi odotuksiin nähden, ja tottakai tänä vuonna edelleen myös teemme sitä. Menestyksemme kertoo siitä, että olemme onnistuneet toiminnassamme hyvin. Se on mahtavaa, ja tottakai nautimme tästä joka päivä.

- On makeaa tehdä hommia tämän joukkueen kanssa, kun kaikilla on kova luotto omaan tekemiseen. Jokapäiväinen duunimme on nautinnollista, sillä meillä on selkeä suunta sille, mitä haluamme saavuttaa ja tehdä. Olemme myös toistaiseksi osoittaneet sen, että se toimii. Tällä hetkellä voimme mennä suhteellisen paineettomasti, eikä se ole itsestäänselvyys, Nuorela huomauttaa.

 

Vepsun topparilinjan keskellä pelaava Pedro Justiniano on pelannut Veikkausliigassa seitsemän peliä, joiden aikana kolmen maajoukkueen edustama puolustaja on esittänyt vahvoja otteita. Justiniano kokee Veikkausliigan tasokkaaksi sarjaksi, ja mainitsee jokaisen pisteen olevan merkityksellinen. Toppari huomauttaa myös, että yhteistyö topparilinjan kanssa on alkanut hyvin, ja nostaa kommunikaation olennaiseksi osaksi laadukasta tekemistä.

- Mielestäni sarja on todella laadukas ja kilpailullinen. Meidän on oltava jokaisessa pelissä tarkkana ja vahvoilla, jotta voimme ottaa pisteitä kotiin. Taso on korkea Veikkausliigassa, ja odotamme vahvaa vastustajaa keskiviikon peliin. Meidän on suoriuduttava hyvin, sillä jokainen piste tässä sarjassa on tärkeä. 

- Yhteistyöni puolustuslinjan kanssa on alkanut hyvin. Me ymmärrämme toisiamme hyvin, ja keskustelemme paljon kentällä ja sen ulkopuolella. Topparilinjan keskellä olen aika paljon äänessä, ja minun tuleekin pitää puhetta jatkuvasti yllä linjan kanssa. Toivottavasti hyvä suorittamisemme jatkuu, Justiniano toteaa.

 

 

VPS kohtaa Jalkapallopäivänä 12.6. vieraskentällä IFK Mariehamnin kello 18:00. Wiklöf Holding Arenalla pelattava ottelu on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta!

 

 

IFK Mariehamn - VPS

 

Veikkausliiga

 

Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina

 

12.6.2024 kello 18:00

Otteluraportti: IFK Mariehamn - VPS | Veikkausliig...
Jalkapallopäivä on jälleen täällä! Maailman rakkai...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio