Otteluennakko: FC Lahti – VPS

VPS ja FC Lahti kohtaavat tänä perjantaina Elisa Stadionilla Veikkausliigan toisella kierroksella. Vepsun oli tarkoitus matkata Lahteen tulevana perjantaina, mutta Lahden Stadionin huonosta kunnosta johtuen ottelu siirrettiin Hietalahteen.


Molemmat joukkueet nappasivat kauden ensimmäisestä Veikkausliigaottelusta pisteet. VPS pelasi Elisa Stadionilla 2–2 tasapelin AC Oulun kanssa, kun taas FC Lahti päätyi maalittomaan tasapeliin Maarianhaminassa. Liigacupissa molemmat joukkueet saivat haalittua lohkovaiheessa 3 pistettä, mutta kumpikin joukkue jäi kuitenkin ulos jatkokierroksilta.


Viime viikolla nähtiin Hietalahdessa tiukka kamppailu VPS:n ja AC Oulun välillä. Vepsu onnistui ottamaan kaksi kertaa johdon, mutta Oulu tuli molemmilla kerroilla tasoihin. 2–2 päättyneessä ottelussa Vepsun maalit viimeisteli Steven Morrissey ja Aleksi Pahkasalo, jolle osuma oli ensimmäinen Veikkausliigakentillä. Vepsun riveihin on myös saatu viime viikkoisen ottelun jälkeen vahvistusta hyökkäyspäähän, kun Tete Yengi siiryi Vaasan Palloseuraan lainasopimuksella brittiseura Ipswich Townista.


–Tässä kun ollaan katsottu koko kuvaa, niin voi ehkä sanoa, että oli oikeudenmukainen lopputulos. Mutta tietenkin harmittaa miten se sitten tuli, kaikki oli omissa käsissä. Hyvin kuitenkin taisteltiin. Tuli sitten vähän helppo maali ja tasoitus, että siinä oli enemmänkin otettavissa. Oulu oli vahva siinä alussa ja me ei ehkä oltu ihan valmiita siihen. Sitten kun päästiin peliin ja rytmiin mukaan niin sitten oli ihan ok. Tosiaan sarja-avaus kotona ja kumminkin aika paljon ensikertalaisia Veikkausliigassa, niin siinä oli semmoinen pieni alkujännitys. Se on nyt ohi, niin päästään sitten huomenna kokeilemaan uudestaan, kertoo VPS valmentaja Henri Sillanpää viimeviikkoisesta ottelusta AC Oulua vastaan.


FC Lahti aloitti viime kautensa erittäin vahvasti, mutta loppukausi ei sujunut yhtä mallikkaasti, ja seurauksena oli Veikkausliigan seitsemäs sija. Tänä vuonna Ilir Zenelin luotsaamasta joukkueesta on lähtenyt pois paljon kokemusta, ja esimerkiksi koko puolustuslinja on mennyt uusiksi. Uutta puolustuslinjaa muodostamaan on hankittu esimerkiksi KuPSista siirtynyt suurikokoinen toppari Juho Pirttijoki, koko uransa Kyproksella pelannut suomalais-kyproslainen Martinos Christofi, sekä KPV:sta tuttu laitapuolustaja Hysen Memolla. Hyökkäyksessä luotetaan tuttuihin nimiin, kuten Chinedu Geoffreyhin, joukkueen kapteeniin Macoumba Kandjiin, sekä 21-vuotiaaseen suurlupaukseen Altin Zeqiriin.


–Lahdella on tullut jonkin verran muutoksia. Tietenkin jonkun verran on nähty tuota heidän peliään Maarianhaminaa vastaan. Siellä oli aika vauhdikas 0–0 peli. Lahdessa on hyviä yksilöitä, ja me tiedämme mihin se joukkue kykenee. Olemme valmistautuneet siihen hyvin. Tulee varmaan aika samanlainen ottelu kuin sarja-avauksestakin, eli vauhtia varmaan on. Meidän pitää pystyä vähän parantaa omaa pallollista pelaamista, niin me saadaan ehkä parempi kontrolli ottelusta. Pitää pystyä luomaan vähän enemmän maalipaikkoja, niin uskon että ihan hyvä tulee, ennakoi Sillanpää perjantain ottelua.


Tervetuloa Hietalahteen kannustamaan Vepsu voittoon!


FC Lahti – VPS

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

8.4.2022. klo 18.00

Liput: www.lippu.fi/artist/vps/ 

VPS hakee vieraspisteet Lahdelta
Radio Hietalahti haastatteli Miika Niemeä

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio