Otteluennakko: FC Honka - VPS | Veikkausliiga

mvw1AO32

VPS jatkaa vieraskiertuettaan Veikkausliigan Mestaruussarjassa, kun vaasalaiset matkaavat perjantaina 22.9. Espoon Tapiolaan kohtaamaan FC Hongan. Ottelun ennakkoasetelmat ovat varsin jännittävät, sillä taulukossa joukkueita erottaa toistaiseksi vain yksi piste.

 

Viime ottelussaan VPS onnistui lähes täydellisesti pelisuunnitelmassaan, kun kuluvan kauden mestarisuosikkeihin kuuluva KuPS kaatui Kuopiossa lukemin 0-2. Vepsun aggressiivinen puolustaminen aiheutti kotijoukkueelle päänvaivaa, jonka seurauksena keltapaitojen tehokkuus jäi myös ontuvaksi. VPS oli taas omista paikoistaan tehokas, ja ottelun ratkaisijaksi nousi jälleen tuttu mies, Raidan maalitykki Peter Michael kahdella osumallaan.

 

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää oli yhdessä Raidan valmennustiimin kanssa tyytyväinen joukkueen suorituksiin viime kierroksella.

- Isossa kuvassa onnistuimme pelisuunnitelmassamme. Olimme kurinalaisia ja teimme sitoutuneesti töitä kentällä. Tietenkin näimme myös hienoja onnistumisia hyökkäyspäässä Peterin kahdella maalilla. Onnistuimme hyvin.

 

Perjantaina Espoossa Raitaa odottaa jälkeen luonnonnurmi, joka on sopinut vaasalaisten pelityylille toistaiseksi hyvin. Olosuhteet vaativat aina kuitenkin totuttelua, ja VPS onkin viettänyt treeniviikkonsa jälleen luonnonnurmella Kaarlen kentällä. Sillanpään mukaan luonnonnurmella on tiettyjä ominaisuuksia, joita on otettava perjantaina huomioon, muttei usko sen tuottavan joukkueelle ongelmia.

- Luonnonurmi on jalkapallossa luonnollinen pelialusta, ja syksyllä kaikki riippuu myös siitä, minkälaisia kelejä kohtaamme. Tekonurmella kova vesisade ei vaikuta niin paljon peliin kuin luonnonnurmella.

- Toki pääsemme pelaamaan Suomen parhaalle nurmikentälle pelaamaan, joten senkään suhteen ei tulisi olla sen suurempia ongelmia. Vedämme hyvä treeniviikon luonnonnurmella allemme, ja olemme perjantaina valmiita koitokseen, Sillanpää kertoo.

 

Vastaan asettumalla Hongalla on takanaan äärimmäisen tärkeä voitto SJK:sta vieraissa. Espoolaiset ovat myös varsin kovassa vireessä viime voiton ollessa joukkueen kuudes peräkkäinen. Sillanpää näkee Hongan vaarallisena joukkueena, joka myös muistuttaa peliltään osittain KuPSia.

- Hongan pelissä on paljon asioita, mitä tulee ottaa huomioon. Heidän pelijärjestelmänsä on suhteellisen samanlainen mitä KuPSilla. Hongan pelissä on kuitenkin tietynlaisia yksityiskohtia, joita joudumme ottamaan erityisesti huomioon.

- Honka on hyvässä vireessä, ja oli SJK:ta vastaan vahva pallollisessa pelaamisessa. Jos annamme Hongalle liikaa aikaa pallollisena, koemme haasteita, sillä joukkueesta löytyy taitoa ja ratkaisijoita. Meidän pitää olla valmiita Hongan pystyjuoksuihin, keskityksiin sekä vastahyökkäyksiin, Sillanpää tuumaa.

 

Sillanpää odottaa perjantailta viihdyttävää sekä jännittävää ottelua. Panokset ovat Mestaruussarjassa valtavat, joten jokainen peli on omalla tavallaan ”finaalinomainen”. Sillanpään mukaan Vepsun on oltava perjantaina jälleen parhaimmillaan, sekä vitsailee Raidan ”yllättävästä” voitokkaasta jaksosta.

- Nyt kun pelaamme Mestaruussarjaa, meidän on onnistuttava samalla tavalla pelisuunnitelmassamme mitä ensimmäisellä kierroksella KuPSia vastaan. Meidän on oltava parhaimmillamme, ja lähdemme jälleen ”yllättämään” seuraavaan peliimme. Olemme tässä ns. yllättäneet jo muutamankin kerran, joten sitä lähdemme hakemaan taas perjantaina. 

- Menemme peli kerrallaan, ja lyömme aina kaiken likoon. Honka on pisteen päässä meistä, ja nyt kun pelaamme mitaleista, se varmasti näkyy molempien joukkueiden pelaamisessa. Kentällä ei anneta periksi, ja toivon, että näemme perjantaina viihdyttävän jalkapallo-ottelun. Toivotaan, että yleisöä saapuu myös paljon paikalle, Sillanpää toteaa.

 

 

VPS jatkaa taipalettaan Veikkausliigan Mestaruussarjassa vierasottelulla FC Honkaa vastaan. Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 22.9. pelattava ottelu vihelletään käyntiin kello 18:00. Ottelu on katsottavissa suorana Ruutu+ palvelusta!

 

FC Honka - VPS

 

Veikkausliiga

 

Tapiolan urheilupuisto, Espoo

 

22.9.2023 kello 18:00

Raportti: SJK Akatemia/2 - VPS Akatemia | Raita kä...
Ennakko: SJK Akatemia/2 - VPS Akatemia | Kärkijouk...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio