Otteluennakko: FC Haka - VPS | Veikkausliiga

b7FfcuAw

Pitkään odotettu Veikkausliigan kausi 2024 saa arvoisensa avauskierroksen, kun VPS ja FC Haka kohtaavat Valkeakoskella mustavalkoisessa trillerissä. Joukkueet ottavat toisistaan mittaa lauantaina Tehtaan kentällä, kun ottelu vihelletään käyntiin kello 17:00.

 

VPS ja FC Haka kohtasivat harjoituskaudella kerran Liigacupin B-lohkon ottelussa, jossa valkeakoskelaiset olivat Vepsua vain maalin verran parempi. Talven Liigacupissa VPS ei saavuttanut haluamaansa menestystä, mutta harjoituskauden edetessä VPS otti isoja harppauksia pelillisesti, ja VPS:n viimeiset harjoitusottelut olivatkin joukkueelta vakuuttavia esityksiä. Hakan päävalmentaja Andrew Smithin mukaan Vepsun pelitapa aiheutti Liigacupissa Hakalle haasteita, eikä viime kohtaamisesta vahvistunut VPS tule tekemään isännille ottelua helpoksi. 

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela matkaa joukkueensa kanssa Valkeakoskelle itsevarmana. Nuorela ja joukkue luottavat omaan pelitapaansa, joka VPS-luotsin mukaan tuskin tulee kenellekään yllätyksenä.

- Odottava ja innostunut fiilis. Vihdoin ja viimein pääsemme pelaamaan toden teolla tosissaan. Kaikki ovat täpinöissään. Olemme valmiita pelaamaan hyvän ottelun, ja viimeiset harjoituspelimme ovat olleet meiltä hyviä. Olemme tyytyväisiä siihen, missä olemme pelillisesti.

- Toivottavasti pelityylimme aiheuttaa Hakalle ja muille vastustajillemme paljon haasteita. Sehän on myös tarkoituksemme. Uskon, että lähes koko Suomi tietää jo, miten Vepsu pelaa, ja tuskin se tulee kenellekään yllätyksenä. Meidän on pelattava kuitenkin peliämme tarpeeksi laadukkaasti, jotta teemme pelin vaikeaksi vastustajalle.

 

Joukkueen keskikentän maestro ja kapteenistoon kuuluva Evgeniy Bashkirov kertoo joukkueen olevan latautunut kauden avausta varten. Bashkirov huomauttaa myös, että pelaajien hampaankoloon on jäänyt edelleen jotain joukkueiden viime kohtaamisesta.

- Harjoituskautemme oli pitkä, joten kaikki odottavat kauden avausta innolla. Kaikki haluavat suoriutua avauksessa hyvin, sillä teimme paljon kautta varten valmistelevaa työtä. 

- Viime ottelumme Hakaa vastaan Liigacupissa ei ollut niin onnistunut, joten meidän pitää voittaa avauskierroksella, Bashkirov huomauttaa.

 

Joukkueen kokoonpanoa on vaivannut kauden alla useammat poissaolot erinäisistä syistä. Nuorelan ja Bashkirovin mukaan kuitenkin joukkueen rinki on laaja ja hienosti yhteen hitsautunut, jonka seurauksena Raita lähtee itsevarmana Valkeakoskelle avauskierroksen kohtaamiseen.

- Meillä on toppariosastoltamme useampi pelaaja sairastuvalla. Linde (Lindeman) on ollut pidemmän aikaa pois, ja Josep (Nuorela) on myös ollut Haka-pelistä saakka pois kuvioista. Myös uusi vahvistuksemme Pedro (Justiniano) on sairastellut viime aikoina, joten hänkin tulee olemaan hyvin todennäköisesti pois avauskierroksen kokoonpanosta. Muuten tilanteemme on pelaajien suhteen hyvä, Nuorela kertoo.

- Joukkueen sisäisesti kaikki on hyvin. Meillä on hyviä uusia pelaajia, ja he ovat samanaikaisesti hyvin joustavia sekä hyvin pelityyliimme mukautuvia. Vaadimme toisiltamme paljon, ja pyrimme tekemään joukkueestamme aina paremman jokaista peliämme varten, Bashkirov summaa.

 

VPS ottelee Veikkausliiga-kauden 2024 ensimmäisen ottelun Valkeakosken Tehtaan kentällä lauantaina 6.4. kello 17:00. Muista katsoa ottelu Ruutu+ palvelusta!

 

 

FC Haka - VPS

 

Veikkausliiga

 

Tehtaan kenttä, Valkeakoski

 

6.4.2024 kello 17:00

 

Otteluraportti: FC Haka - VPS | Veikkausliiga
Royal Hotel isännöi VPS:n Kick-off-tilaisuutta
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio