Otteluennakko: EIF - VPS | Veikkausliiga

eifvps

VPS matkaa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen Tammisaareen, kun Raitaa isännöi sarjanousija EIF sunnuntain Veikkausliiga-kierroksella. VPS hakee vieraskentältä janoisesti voittoa pysyäkseen liigan kärkipaikalla, kun taas jumbosijalla oleva EIF pyrkii saavuttamaan ensimmäisen voittonsa kaudella 2024.

 

VPS palasi voittojen tielle viime kierroksella kotikentällään, kun Raita onnistui nujertamaan alkukaudella vaikeuksia kohdanneen FC Interin lukemin 3-1. VPS taistelee edelleen sarjan kärkipaikoista ottelun jälkeen, ja tuloksen myötä Raita majailee parhaillaan sarjan toisella sijalla kolme pistettä KuPSin takana. Voitolla EIF:stä VPS siirtyisi jälleen sarjan jaetulle kärkipaikalle.

 

Sunnuntain kohtaamista ennakoiva VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kokee sarjanousija EIF:n nousun olevan virkistävää liigan kannalta, ja mainitsee, ettei tammisaarilaisia tule aliarvioida joukkueen alkukauden haasteista huolimatta.

- Hienoa, että pienen paikkakunnan perinteikäs seura on noussut liigaan. Tammisaari kuuluu tällä kaudella ns. eksoottisiin pelipaikkoihin, ja matkaamme sinne sunnuntaina innolla.

- Kyllähän moni joukkue on ollut meitä vastaan vaikeuksissa, kun olemme päässeet pelaamaan oman näköistämme peliämme hyvin. EIF:llä on ollut nyt hankalaa, ja joukkueen liigataival ei ole alkanut ruusuisesti. Varmasti kenttäremontti ja vieraissa pelaaminen sekä harjoitteleminen ovat vaikeuttaneet EIF:in matkaa alkukaudella, joten lähtökohdat eivät ole olleet ideaalit. Meillä ei ole kuitenkaan varaa lähteä soitelleen sotaan sunnuntaina, ja se on päivän selvä. Jokainen ottelu tässä sarjassa on tiukka, Nuorela huomauttaa.

 

Myös VPS-puolustaja Miika Niemi kertoo matkaavansa joukkueensa kanssa vieraskentälle innokkaasti. Niemi mainitsee EIF:n tarvitsevan epätoivoisesti pisteitä, ja uskoo kotijoukkueen iskevän Raidan päälle voimalla sunnuntain kohtaamisessa.

- Matkaamme joukkueen kanssa Tammisaareen hyvillä mielin, ja odotamme mielenkiintoista ottelua. Tammisaari on eksoottinen pelipaikka, ja ns. ”uusilla” pelipaikoilla on aina kiva pelata.

- EIF tarvitsee voittoja ja pisteitä, ja kotijoukkue tulee varmasti kovaa päälle puolustaen tiukasti. Saa nähdä, miten saamme murrettua heidän pakkansa, Niemi ennakoi.

 

VPS on kohdannut EIFin viimeksi Ykkösen kaudella 2021. Sen kauden joukkueesta nykyisen ryhmän vahvuuteen kuuluu useampi pelaaja, joka kertoo joukkueen huolella rakennetusta rungosta sekä jatkuvuudesta. Niemi ja Nuorela kokevat joukkueen ydinryhmän olevan yksi tärkeimpiä tekijöitä joukkueen menestyksen suhteen.

- Se on positiivista, ja se on varmasti ollut suuri osa menestystämme. Tietty määrä pelaajia on myös lähtenyt vuosien varrella, mutta ydinryhmä on pysynyt samana, jonka kautta uusien pelaajien mukaanottaminen on ollut helpompaa kuin aiemmin, Niemi tuumaa.

- Olemme pitkään puhuneet siitä, että olemme pystyneet pitämään pitkän projektimme runkoa hyvin kasassa. Joka vuosi on liikehdintää, mutta ydin on pysynyt samana, ja se on se kivijalka, jonka varaan olemme pystyneet rakentamaan, Nuorela summaa.

 

VPS kohtaa Veikkausliigan kymmenennellä kierroksella sarjanousija EIF:n vieraskentällä 2.6. kello 18:30. Ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelusta!

 

 

EIF - VPS

 

Veikkausliiga

 

Ekenäs Sparbank Arena, Tammisaari

 

2.6.2024 kello 18:30

Otteluraportti: EIF - VPS | Veikkausliiga
Vuonna 2024 vietetään VPS:n 100-vuotisjuhlaa! Liit...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio