Eurolopputurnaus käyntiin huomenna!

191022_INTER-VPSeventwwwgigantti_1920x1080px

VPS aloittaa keskiviikkona 19. lokakuuta taipaleensa eurolopputurnauksessa, kun joukkue matkaa Turkuun kohtaamaan FC Interin. Asetelmat otteluun ovat selvät, voitolla VPS pääsee eurolopputurnauksen semifinaaliin, kun taas häviöllä kausi päättyy.

 

VPS on ollut viime aikoina loistavassa vireessä. Joukkue ei ole hävinnyt viimeiseen viiteen otteluun, ja ennen viimekierroksella pelattua tasapeliä VPS oli neljän ottelun voittoputkessa. Toissa päivänä pelatussa viimeisen eurolopputurnauspaikan ratkaisseessa trillerissä VPS otti ensin johtoasemaan Kalle Multasen maalilla, mutta IFK Mariehamn tuli toisella puoliskolla nopeasti tasoihin ja ohi. Häviö tuosta ottelusta olisi tarkoittanut kauden päättymistä, mutta VPS tuli vielä tasoihin Tyler Reidin maalilla ja täten eurolopputurnauspaikka oli saavutettu.

 

- Se oli tiukka peli. Ensimmäinen puoliaika oli tosi hyvä, eikä meillä ollut mitään hätää. Yhtäkkiä tilanne muuttui ihan päälaelleen. Maarianhamina teki pari maalia aika nopeasti hieman huonosti puolustetuista tilanteista. Onneksi sitten saimme vielä pelin käännettyä. Kyllähän siinä oli tapahtumia sitten ihan loppuun asti ja se oli pienestä kiinni. Hyvä näin. Pelit jatkuvat ja näitä on kiva pelata, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kommentoi sunnuntain IFK Mariehamn-ottelua.

 

VPS:n koko joukkue on esittänyt loistavia otteita viime aikoina. Puolustuksessa omaa maalia ovat vartioineet onnistuneesti esimerkiksi juuri jatkosopimukset tehneet lähes kaksimetriset topparit Juhani Pikkarainen ja Mikko Pitkänen, sekä wingbackin paikoilla molempiin suuntiin loistavasti pelanneet Jesper Engström ja Tyler Reid. Hyökkäyksessä kovaa jälkeä ovat tehneet esimerkiksi keskikentän taituri Joonas Vahtera, Vepsun joukkueesta eniten maaleja tehtaillut Kalle Multanen ja huomisesta ottelusta ikävä kyllä pelikiellon seurauksena sivussa oleva Tete Yengi. Vaikka Yengi ei matkaakaan huomenna Turkuun, löytyy VPS:n hyökkäyksestä onneksi lisää loistopelaajia, kuten viime kierroksilla avauskokoonpanoon murtautunut Riku Jääskä, seuralegenda Steven Morrissey sekä nuori lupaus Roni Hudd.

 

FC Interin taival ylemmässä loppusarjassa ei ole sujunut kummoisesti. Joukkue hävisi ensimmäiset neljä jatkosarjan ottelua, tehden yhteensä vain yhden maalin näissä otteluissa. Veikkausliigan viides sija kuitenkin varmistui sunnuntaina, kun joukkue kaatoi kotonaan SJK:n numeroin 1–0. Suuri vastuu Interin hyökkäyspelin kääntämisestä jää tähtipelaaja Petteri Forsellin, tällä kaudella läpimurtonsa tehneen Tommi Jyryn sekä jatkosarjassa Interin ainoat kaksi maalia viimeistelleen Matias Tammisen harteille.

 

VPS ja FC Inter ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Toukokuussa FC Inter kävi Vaasassa hakemassa 1–2 vierasvoiton, kun taas elokuussa joukkueet pelasivat 1–1 tasepelin Turussa. Nyt Vepsulla on siis paikka tasata puntit ja edetä lähemmäksi paljon haluttua europaikkaa.

 

- Eiköhän sieltä kova taistelu taas tule. Tietenkin siinä mielessä on etu, että Inter on myös pelannut sunnuntaina kovan pelin. Meillä tietenkin on ollut tuossa vähän matkustamista. Tiukka peli tulee ja nyt kun mennään pelaamaan, niin kyllähän jokainen varmasti jaksaa. Vaikka olisi mitä tuntemuksia tai pientä väsymystä, niin kyllähän ne nyt siirtyvät sivuun. Kaikki tietävät, ettei ole montaa peliä jäljellä. Korvien välistä on paljon kiinni, että jokainen kaivaa itsestään sen viimeisenkin taistelun esiin, Sillanpää ennakoi.

 

- Kyllä me tavoittelemme sitä, että saisimme vielä Vaasassa pelata näitä pelejä ja saataisiin tupa täyteen. Se vaatii pari voittoa tähän väliin. Keskitytään tuohon huomiseen ja siihen omaan pelaamiseen. Niin kuin sanoin, niin kyllä se kumminkin tulee olemaan fyysisiä ja mentaalipuolen juttuja. Vähän saattaa alkaa tulemaan väsymystä tai pientä kolhua, mutta ne pitää vain siirtää sivuun ja antaa kaikkensa ja tsempata. Katsotaan sitten, että mihin se riittää. Mutta kyllä uskon, että jos pystymme normaaliin omaan pelaamiseen, niin olemme vahvoilla, Sillanpää jatkaa.

 

Kumman joukkueen kausi ja tavoittelu eurokarsintapaikasta jatkuu vielä huomisen jälkeen? Ottelu alkaa kello 18.00 ja on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!

 

FC Inter – VPS

Veikkausliiga, Eurolopputurnaus

Veritas Stadion, Turku

19.10.2022 klo 18.00

 

VPS etenee murskavoitolla eurolopputurnauksen semi...
VPS etenee eurolopputurnaukseen!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio