VPS sopimuksiin Aleksi Pahkasalon ja Arttu Nuutisen kanssa

IMG_5677 Uusi VPS-hyökkääjä Aleksi Pahkasalo
Hyökkääjä Aleksi Pahkasalo, 28 vuotta, siirtyy Vaasan Palloseuraan kahden vuoden mittaisella pelaajasopimuksella.

- Kunnia olla täällä. VPS on iso ja perinteikäs seura, ja odotan innolla, että pääsee tammikuussa pelaamaan, Pahkasalo kommentoi. 

Viimeiset kolme vuotta Pahkasalo on pelannut Suomessa Ykkösen tasolla. Kaudet 2018-19 menivät Kotkassa KTP:n riveissä, ja silloin syntyi 52 ottelussa 24 maalia ja 15 maalisyöttöä. Viime kaudeksi Pahkasalo siirtyi KPV:hen, mutta kausi ei Kokkolassa sujunut aivan odotusten mukaan, ja Pahkasalonkin maalimäärä jäi vain kuuteen. 

- Uskon, että Kokkolassa oli aika samanlainen kausi kuin täällä Vaasassa. Meitähän povattiin ihan sarjan ykköseksi, mutta alisuoritettiin yksilöinä, joukkueena, ja kokonaan seurana. Syitä oli monia, mutta varmaan peiliinkatsomisen paikka oli meillä kaikilla. Mutta nyt uudet haasteet ja katseet kohti tulevaisuutta, Pahkasalo kommentoi. 

Pahkasalon tausta on värikäs. Hänen isänsä työskentelee ulkoministeriössä, joten perheen kanssa muuttamisen johdosta Pahkasalokin pelasi nuorena ulkomailla eri akatemiajoukkueissa Puolassa ja Unkarissa. Lisäksi Pahkasalo on opiskellut ja pelannut Yhdysvalloissa. 

Pahkasalo kommentoi parhaan pelipaikkansa olevan omasta mielestään vapaassa roolissa kymppipaikalla, mutta suostuvansa pelaamaan missä tahansa roolissa, mihin VPS:n uusi päävalmentaja Jukka Karjalainen haluaa hänet laittaa. 

- Juteltiin Jukan kanssa tuossa siitä, missä roolissa minusta saataisiin parhaiten tehoja irti, ja päästiin aika hyvään yhteisymmärrykseen. Jukka tuntee minut pelaajana, joten eiköhän se sopiva rooli löydy. Sellainen, jossa ei tulisi vain maaleja, vaan myös maalisyöttöjä. Sekin on iso osa peliäni, Pahkasalo kertoo. 

Myös päävalmentaja Karjalainen on Pahkasalon sopimuksesta hyvin tyytyväinen. 

- Aleksi on osoittanut olevansa äärimmäisen tasokas pelaaja jo useamman kauden ajan tällä tasolla. Hänellä on juuri ne ominaisuudet joita haluamme hyökkäyspeliimme, Karjalainen kommentoi. 

Pahkasalon hankinta sopii paitsi Vepsun pelilliseen, niin myös strategiseen tulevaisuudenkuvaan. Pelaamisen lisäksi hyökkääjä tulee valmentamaan VPS Junioreiden ikäluokassa 2013-14. Päävalmentaja Karjalainen kertoo hankinnan sopivan siksi myös seuran pitkäjänteiseen strategiaan. 

- Kävin pitkän keskustelun Aleksin kanssa, ja hän ilmoitti heti haluavansa olla mukana tässä koko seuran projektissa kokonaisvaltaisesti. Hän halusi pidemmän kuin vuoden sopimuksen ja mahdollisuuden osallistua seuramme juniorivalmennukseen. Hän todella osoitti haluavansa tänne ja että hän haluaa sitoutua tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen. Se teki minuun vaikutuksen, Karjalainen kommentoi. 

Myös pelaaja itse on erittäin tyytyväinen päästessään myös kentän laidalle. 

- Valmennus on aina ollut intohimoni. Osa tätä projektia on edistää VPS:ää seurana myös junnupuolella. Minulla on UEFA B:n valmennuslisenssi, ja yritän päästä A:han. Katsotaan, onko se tänä vai ensi vuonna, mutta joka tapauksessa, odotan innolla, että pääsen tapaamaan ne pikkukaverit siellä ja pääsen heidän kanssaan hommiin. Se on ehkä junioripelaajille tärkein ikäluokka, että saadaan perusta kuntoon ihan nuorimmillekin tulevaisuutta varten, Pahkasalo hymyilee. 
Arttu Nuutinen

Myös viime kauden Vepsussa palannut Arttu Nuutinen on solminut VPS:n kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. 24-vuotias VPS-kasvatti palasi Vepsuun tämän vuoden alussa.

- Tosi hyvät mietteet jatkosopimuksesta. Oma seura, kasvattajaseura ja täällä aina viihtynyt, Nuutinen iloitsee.

Keskikenttäpelaaja Nuutinen pelasi Ykkkösessä isot minuutit, suurimmaksi osaksi kuitenkin paikaten laitapuolustajana.

- Muutos sujui mielestäni ihan hyvin. Kyllä minusta ominaisuuteni sopivat sillekin paikalle, Nuutinen kommentoi. 

Uusi päävalmentaja ei ole Nuutiselle vielä tuttu, mutta hän on nimityksestä joka tapauksessa positiivisin mielin. 

- Olen hänet nopeasti vain meidän infossa nähnyt. Mutta ensivaikutelma oli hyvä, ja tiedän mitkä ovat hänen ja meidän seuran tavoitteet ensi kaudelle. Se on nouseminen liigaan, ja sitä kohti ruvetaan tekemään hommia. Pelataan hyvä Suomen Cup talvella, ja siitä se lähtee, Nuutinen uskoo. 

Peter Westersten on poissa
Jukka Karjalainen on VPS:n uusi päävalmentaja

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio