VPS Oy sai käännettyä tuloksen voitolliseksi

kun-yhdessa-seistaan-bragge Kuva: Hapa Bragge

Veikkausliigasta tippumisesta ja koronan aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta VPS Oy onnistui kääntämään 30.11.2020 päättynyt tilikauden voitolliseksi.

Yhtiön varsinainen liikevaihto laski 42% päätyen 679 363 euroa. Muut liiketoiminnan tuotot olivat 125 tuhatta euroa, mikä on noin 66 tuhatta enemmän kuin edellisellä tilikaudella. Yhtiön liikevoitto oli 25 067,31€. Huolimatta voitollisesta tuloksesta on yhtiön oma pääoma vielä tilikauden 2020 jälkeen negatiivinen.

Koronakriisi eskaloitui keväällä kesken kiivaimpien kumppanuusneuvotteluiden, aiheuttaen epätietoisuutta ja epävarmuutta kauden pelaamisesta aina kesäkuulle saakka. Tämän takia yhtiö joutui myös lomauttamaan henkilöstönsä keväällä 50 päiväksi. Merkittävä osa jo muutenkin lyhennetyn kauden (22 ottelua) otteluista jouduttiin pelaamaan tiukkojen katsojarajoitusten vallitessa. Näiden syiden vuoksi liikevaihtobudjetista jäätiin jälkeen, mutta tiukan kulukurin ansiosta tulos pystyttiin nostamaan voitolliseksi. Suurin kululeikkaus tapahtui henkilöstökuluissa, joissa laskua edelliseen tilikauteen verrattuna oli 52%, henkilöstökulujen ollessa kokonaisuudessaan 455 tuhatta euroa.

"Olen erittäin tyytyväinen, että olemme pystyneet kääntämään tuloksen voitolliseksi tällaisissa poikkeusoloissa. Se osoittaa, että olemme tehneet oikeita toimenpiteitä ja suunta on oikea. Kahden raskaasti tappiollisen vuoden jälkeen joudumme lähtemään liikkeelle takamatkalta, mutta tiukalla kulukurilla ja yhteistyökumppaneidemme tuella pystymme pitämään toiminnan oikeilla urilla myös jatkossa. Toivonkin kannattajiemme ja alueen yritysten pysyvän rinnallamme näiden vaikeiden aikojenkin yli." toteaa VPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri

"Kuluvalla kaudelle tiukka kulukuri jatkuu, mutta valmennukseen ja joukkueeseen on panostettu edellisvuotta enemmän. Näin olemme pyrkineet luomaan paremmat edellytykset pelaajakehitykselle ja sarjanousulle. Kauden tavoitteet ovat selkeät: voitollinen tulos ja sarjanousu!"

Osakeyhtiön hallituksessa jatkavat Timo Harri, Petri Kuivamäki, Ville Laakkonen, Vesa Rautakorpi ja Jari Saaranen. Uutena jäsenenä valittiin Vaasalaistaustainen Pasi Lämpsä, joka toimii XXL Finlandin toimitusjohtajana. Ilkka Puikkonen jatkaa hallituksen sihteerinä. 

Vepsun ottelut ensi kaudella Ruudusta
VPS etenee Suomen Cupissa jatkoon - Jaro-ottelun r...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio