VPS haki voiton Kokkolasta

KPV-raportti

KPV – VPS 1-2 (0-2)

2' Strandvall (rp) 0-1

16' Sarr 0-2

47' Tarvonen 1-2

VPS matkusti lauantaina Kokkolaan Suomen Cupin Ykkösen karsintalohko B:n otteluun. Vastassa oli KPV, jota monet pitävät yhtenä Ykkösen kovimmista joukkueista. VPS haki derbystä lopulta voiton nopeiden hyökkäyksien ja kurinalaisen puolustuspelin ansiosta.

Unelma-alku

VPS sai otteluun unelma-alun. Samuel Mahlamäki Camachon pitkä syöttö vapautti Steven Morrisseyn heti ottelun käynnistyttyä. KPV:n Ulrich Meleke kaatoi jamaikalaisen ja pallo vietiin pilkulle. Kapteeni Sebastian Strandvall sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan ja VPS johti ottelua vain kahden peliminuutin jälkeen.

Kotijoukkue sisuuntui nopeasta takaiskumaalista ja otti pelin pian haltuunsa. KPV piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiään, mutta VPS-puolustus hoiti tilanteet hyvin. Varsinkin Mahlamäki Camachon ja Giuseppe Lo Giudicen muodostama topparipari puolusti vahvasti. KPV oli lähellä maalinteko 8 minuutin pelin jälkeen, kun Akseli Ollila laukoi volleysta tolppaan takatolpalta.

VPS selvitti KPV:n paineen ja pääsi iskemään upean osuman 16 minuutin kohdalla. Laitapakkina pelannut Samba Sillah lähetti pitkän pallon linjan taakse Samu Alangolle. Laituri ehti palloon, kuljetti boksiin ja antoi tarkan syötön Momodou Sarrille, jolla oli helppo työ pistää peliväline maaliin. Kaunis maali oli hyvä esimerkki VPS-hyökkääjien nopeudesta.

Ensimmäinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä, mutta vihreäpaitainen kotijoukkue oli niskan päällä jakson lopun lähestyessä. VPS-maalilla debytoinut Rasmus Leislahti torjui KPV-hyökkääjän laukauksen hienosti 37 minuutin kohdalla. Pallo oli vielä pomppia maaliin jatkotilanteen jälkeen. Sillah ehti kuitenkin siivoamaan pallon vielä maaliviivalta. Leislahti joutui esittämään vielä yhden jalkatorjunnan, jonka jälkeen VPS pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa.

KPV tuli toiselle puoliajalle terävästi. Pallo oli VPS-maalissa jo 47. minuutilla, kun Aleksi Tarvonen pääsi laidalta läpi ja sijoitti pelivälineen varmasti maaliin. Vepsu sai mahdollisuuden palauttaa johtonsa kahteen maaliin pian tämän jälkeen. Morrissey vapautti Sarrin läpiajoon, mutta Teppo Marttinen venytti jalkansa laukauksen eteen. Valitettavasti Sarr myös loukkasi itseään tilanteessa ja joutui tulemaan vaihtoon.

Ottelu eteni melko tasaisena, mutta paine VPS-maalilla kasvoi jälleen jakson loppupuolella. KPV pääsi useisiin puolittaisiin paikkoihin, mutta Leislahti esitti varmoja otteita. VPS puolusti ja taisteli urhoollisesti, eikä KPV päässyt enää varsinaisille huippupaikoille. Lopulta erotuomari Kalle Mäkinen vihelsi viimeistä kertaa pilliinsä ja VPS lähti kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

"Tämä antaa meille varmasti itseluottamusta"

Päävalmentaja Christian Sund uskoo voiton tuovan joukkueelle itseluottamusta.

- Näitä voittoja ei ole tullut ihan hirveästi viime aikoina. Tämä antaa meille varmasti itseluottamusta. Vaikka meillä ei ollut palloa, pystyimme kontrolloimaan vastustajaa. Toki he pääsivät maalintekopaikoille, mutta heillä ollut mitään todella hyviä paikkoja. Tärkeintä oli, että kaikki kentällä olleet taistelivat alusta loppuun saakka. Tästä on hyvä jatkaa.

Päävalmentaja on tyytyväinen tulokseen, mutta näkee pelissä vielä paljon kehitettävää.

- Kun johdamme pelejä, meidän pitää kontrolloida kenttätapahtumia, vaikka vastustajalla olisi pallo. Toki tässä on vielä kehitettävää paljon. KPV tuli kovempaa päälle kuin SJK Akatemia. Kun vastustaja tulee kovaa päälle, pallon kanssa pitää tehdä nopeita päätöksiä. Tulemme tekemään sen kanssa kovasti töitä, koska tulemme kohtaamaan kaudella joukkueita, jotka prässäävät ylempää. On hyvä, että pystyimme voittamaan, vaikka emme pitäneet palloa niin paljon kuin olisimme halunneet, Sund sanoo.

VPS sai myös huonoja uutisia loukkaantumisten muodossa. Sekä Jeff Addai että Momodou Sarr jättivät kentän loukkaannuttuaan.

- Loukkaantumiset eivät ikinä ole kivoja. Meillä pieni rinki ja tarvitsemme kaikkia. Toivotaan, että heillä ei ole mitään vakavampaa ja he pystyvät osallistumaan peliin jo ensi viikonloppuna, Sund kommentoi.

Vepsun Cup-ottelut jatkuvat ensi lauantaina Fennia Arenassa, kun lohkon kärjessä oleva AC Oulu saapuu Vaasaan. Hanki lippu otteluun TÄÄLTÄ

Kuva: Harri Bragge

VPS: Leislahti – Sillah, Mahlamäki Camacho, Lo Giudice, Niemi – Addai (46' Nuutinen), Puro Strandvall (75' Gatambiye), Sarr (59' Duckrell), Morrissey, Alanko (68' Lehtimäki) 

Tule mukaan VPS-perheeseen!
Lehtonen, Björkqvist ja Lo Giudice sopimuksiin

Samanlaiset artikkelit

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio