VPS etenee Suomen Cupissa jatkoon - Jaro-ottelun raportti

151775499_3630818660298697_8913613538457396564_o

Koronasäädösten takia VPS joutui kohtaamaan Jaron kotonaan Pohjanmaan derbyssä kokonaan ilman yleisöä, mutta punanuttuinen vastustaja toki sytyttää aina kaikesta huolimatta.

Alkuvihellyksestä ei kestänyt minuuttiakaan, kun jo tapahtui. Ensin Jaron pelaaja ampui oikealta laidalta yllättävän pommin ylärimaan, ja heti perään VPS mursi fiksulla kuviolla Jaro-linjan omalla vastaiskullaan. Luqman Kassimin laukaus boksin sisältä suuntautui vain niukasti tolpan sivuitse.

Ensimmäinen puoliaika jatkui tästä suhteellisen tasapäisesti. Molemmat joukkueet pyrkivät pitämään palloa. Oli ilo huomata, ettei edellisissä otteluissa Vepsun hyökkäyspeliä hetkittäin vaivanneesta kohmeudesta ollut nyt viitettäkään - niin ahnaasti Raidan pelaajat hakivat pystyjouksuja ja vyöryttivät Jaron päätyyn nopeaa hyökkäystä toisensa perään. Vain viimeiset syötöt ja viimeistelyt jättivät jonkin verran parantamisen varaa.

Vepsu rikkoi kuparisensa vihdoin 37 minuutin kohdalla. Miika Niemen ja Luqman Kassimin fiksu yhteispeli oikealla laidalla tarjoili paikan boksin rajalta löytyneelle Kalle Multaselle. Vanha maalihai tarjoilikin pallon yllättäen takatolpalle, jossa odotellut Aleksi Pahkasalo törkkäsi pallon maalivahdin kautta nipin napin maaliviivan paremmalle puolelle ja tilanteeksi 1-0. Heti perään VPS sai juhlia uudestaan. Multanen nousi korkeimmalle kulmapotkussa ja puski pallon kohti etukulmaa, ja sitten taukolukimiksi tulikin jo 2-0.

Jaro ei tähän tilanteeseen silti luovuttanut, vaan lähti toiselle puoliajalle prässäten entistäkin kovempaa, kun taas VPS hieman laski präsiiään. 50 minuutin jälkeen vieraat saivat pienen painostusjaksonkin. Siitä ei vielä syntynyt vaaratilannetta, toisin kuin minuutilla 66, kun kulmatilanteesta tuomitiin Jarolle rankkari. VPS-pelaajien protestoinnista huolimatta Guillermo Sotelo pääsi upottamaan pllkkunsa Tuomas Pöyhösen taakse ja näin hinasi Jaron takaisin maalin päähän 2-1.

Tästä VPS vähän säikähti ja peliä alettiin taas pelata Jaronkin päädyssä. 80 minuutin kohdalla osat sitten vaihtuivat, kun protestoimaan joutuikin Jaro samalla kun Kalle Multanen lähti virittelemään pilkkua. "Viialan pommittaja" ei erehtynyt vaan teki tilanteeksi 3-1, kun jäljellä oli vain 10 minuuttia. Tämän jälkeen Jaro ei VPS-maalia päässyt enää ahdistelemaan muuten kuin lisäajan jo alettua, mutta Tuomas Pöyhönen oli hereillä ja torjui kulmapotkuksi. Lähimpänä maalintekoa olikin lopussa Vepsun Sillah, joka osui lähietäisyydeltä ylärimaan. Näin peli päättyi lukemiin 3-1 ja Vepsu pääsi juhlimaan Suomen cupin lohkonsa voittoa ja jatkopaikkaa.

VPSTV:n haastattelussa Jukka Karjalainen

Tässä myös ottelun tilastot ja Vaasan Palloseuran laukaisukartta:

Kausikortit Vepsun kotiotteluihin osoitteesta vepsu.fi/kauppa

Säsongskort till Vepsus hemmamatcher från vepsu.fi/kauppa


VPS Oy sai käännettyä tuloksen voitolliseksi
Kauden ensimmäinen derby – FF Jaro-ottelun ennakko

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio