Tasapeli kauden ensimmäisessä derbyssä - KPV-ottelun raportti

20210517-VPS---KPV-0704 Kuva: Samppa Toivonen

Vaasan Palloseuran kauden ensimmäinen Pohjanmaan Derby pelattiin maanantaina 17.5. Vaasan Elisa Stadionilla. Ottelusta osattiin odottaa tasaista taistelua ja se myös nähtiin. KPV onnistui menemään ottelussa kaksi kertaa johtoon, mutta kotijoukkue ei takaiskuista lannistunut vaan kampesi molemmilla kerroilla tasoihin. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-2.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla hallinta oli vahvasti VPS:llä, koska KPV tyytyi puolustamaan varsin matalalla. Vepsu onnistuikin murtamaan KPV:n blokin muutamaan kertaan, mutta ensimmäisen maalin ottelussa teki vierailijat. Sekavan tilanteen päätteeksi Adam Vidjeskogin keskitys leijaili tolpan kautta ohi Tuomas Pöyhösen. Kotijoukkueen tasoitus nähtiin 33.minuutilla, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi Fabrice Gatambiye kaadettiin 16-alueella ja VPS-kapteeni Sebastian Strandvall viimeisteli varmasti pallon maaliin. Ottelun tauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla ottelun kuva muuttui, ja KPV sai omalla puolustusmuodolla hieman sotkettua Vepsun pelin avaamista. KPV siirtyikin johtoon ottelun 53.minuutilla, kun vierailijoiden kapteeni Charalampos Chantzopoulos laukoi vapaapotkun aivan 16-alueen rajalta sisään. Kotijoukkueen tasoitusta ei tarvinnut odottaa kauaa, vaan 58.minuutilla Kalle Multanen toi Vepsun jälleen tasoihin. 

VPS onnistui luomaan vielä muutaman vaarallisen tilanteen KPV:n maalille, mutta lisäosumia ei nähty ja pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Vaasan Palloseura:

Pöyhönen - Nuorela, Lindeman, Pitkänen, Niemi - Gatambiye, Laatikainen - Sillah, Strandvall, Morrissey - Multanen.

Vaihdosta kentälle:

Jääskä.

VPSTV:n ottelukooste:

Maalit:

0-1 Adam Vidjeskog 20 min

1-1 Strandvall 33 min

1-2 Chantzopoulos 53 min

2-2 Multanen 58 min

Ottelun tilastot:

VPSTV:ssä päävalmentaja Jukka Karjalaisen ja pelaajien kommentit:

Pohjanmaan Derbyt jatkuvat sunnuntaina 23.5. Pietarsaaressa Jaroa vastaan kello 18.30.

Sunnuntaina kauden toinen derby - Jaro-ottelun enn...
Kauden ensimmäinen derby - KPV-ottelun ennakko

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio