Samu Alanko siirtyy AC Ouluun

20200715-VPS---MuSa-1658 Kuva: Samppa Toivonen

VPS-kasvatti Samu Alanko siirtyy AC Oulun riveihin. 22-vuotiaalla Alangolla oli sopimusta jäljellä vielä vuoden verran, joten Veikkausliigaan nousseen Oulun piti maksaa Alangosta siirtokorvaus. VPS Oy:n puheenjohtaja Timo Harri kommentoi seuran olevan summaan tyytyväinen.

Pelaajasiirrot ovat luonnollinen osa pelaajapolkua ja osoitus toimivasta juniorityöstä. Tällä kertaa Samulla oli halu päästä siirtymään Ouluun ja lisäksi pääsimme sopimukseen kohtuullisesta siirtokorvauksesta, niin emme nähneet syytä olla hyväksymättä siirtoa, Harri toteaa. 

Pelaaja itse kommentoi lähtevänsä Vepsusta tyytyväisenä seuraan. 

- Totta kai hyvä fiilis jää. Tämä on kuitenkin minun kasvattajaseurani, ja tulen aina olemaan kiitollinen Vepsulle siitä, että olen saanut täällä näytönpaikan ja päässyt urallani eteenpäin, Alanko kiittää.

Laitahyökkääjä teki kauden aikana komeat tehot 6+8. Tästä hyvästä hänet valittiin VPS-kannattajien vuoden pelaajaksi. 

- Iso kiitos faneille. Heidän arvostuksensa merkkaa paljon ja toivottavasti he jatkavat kannustamista samalla tavalla, Alanko kiittää. 

Kyseessä on toinen kerta, kun Alanko lähtee Vepsusta. Nuorempana Alanko lähti Itävaltaan, mutta palasi sieltä puolentoista vuoden sisällä takaisin Vepsuun. 

- Pitemmällä tähtäimellä tämä on steppi ulkomaille, jotka minulla ovat tähtäimenä uudestaan. Se on aina ollut tavoitteena, ja tämä siirto edesauttaa sitä tavoitetta todella paljon, Alanko kommentoi. 

Nyt suunnitelmissa on siis pitempi stintti muissa maisemissa, mutta Alanko ei lähde sulkemaan pois mahdollisuutta palata Raitaan.  

- Se on hyvin mahdollista! Jos minä joskus, ehkä uran loppupuolella, haluan tulla Vaasaan asumaan, niin enköhän minä täällä sitten vielä pelaa. Ikinä ei voi tietää, Alanko päättää.  

---

VPS:n päävalmentaja Jukka Karjalainen on Alangon siirrosta hieman pettynyt, mutta ymmärtää syyt siirron taustalla.

- Tietenkin minulle valmentajana on harmillista että menetämme niin laadukkaan pelaajan kuin Alanko. Hänellä olisi ollut iso rooli meillä. Samalla pitää katsoa kuitenkin huomattavasti isompaa kuvaa ja tulevaisuutta. Lähes jokainen suomalainen joukkue haluaa kasvattaa pelaajia ja myydä heidät eteenpäin korkeammalle tasolle. Kovin moni seura ei siinä onnistus, mutta VPS on nyt tehnyt juuri sen. Toivottavasti onnistumme siinä tulevaisuudessakin. Tämä on jalkapalloa. Ja seura on iloinen ja ylpeä että oma kasvatti saa mahdollisuuden pelata korkeammalla tasolla, Karjalainen toteaa. 

Puheenjohtaja Harri toivottaa Alangolle onnea jatkoon. 

- Haluan kiittää Samua vuosista Vepsussa ja toivottaa menestystä jatkossa. Eihän sitä tiedä, vaikka jonain päivänä Samulla olisi taas raitapaita päällä... Harri päättää. 


Honar Abdi jatkaa VPS:ssä
VPS sopimukseen gambialaistopparin kanssa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio