Raportti: VPS taipui Gnistanille maalirikkaassa ottelussa

20201025-VPS---Gnistan-0770 Kuva: Samppa Toivonen

 Tunnelma VPS-Gnistan -pelin alla oli vähintäänkin erikoinen, mutta tällä kertaa se ei johtunut kotijoukkueen panoksettomasta sarjatilanteesta. Kun ottelutapahtumaan oli koronamääräysten vuoksi mahdollista ottaa vain 10 maksavaa katsojaa, oli jokaiselle paikan huutokaupasta ostaneelle katsojalle oma, nimetty katsomolohko. Pelaajat esiteltiin yleisölle normaalisti, mutta tällä kertaa kaikki yleisössä olleet esiteltiin myös pelaajille.

Paikalle saapuneista kannattajista yhdeksän kannatti Vepsua ja yksi Gnistania. Vieraskannattajalle tulikin epäilemättä varsin orpo olo ensimmäisen 10 minuutin aikana. Ensin Samu Alanko murtautui vasemmalta laidalta, keskitti maalille ja Steven Morrisseyllä oli helppo työ viimeistellä VPS-uransa 49. sarjamaali. Pian perään Jeff Addai pääsi virittelemään kunnon laukauksen 20 metristä, ja näin peli oli 2-0 jo ennen kuin se oli alkaakaan.

Kauaa ei tilanne kuitenkaan kestänyt. 20 minuutin kohdalla VPS-keskikentän alle jäi rutosti tilaa, ja Rony Huhtalan pelaamasta pallosta Lucas Moraiksella oli helppo työ viimeistellä tilanteeksi 2-1. Heti perään VPS-alakerta sähläsi pelinavauksessaan, pallo päätyi Gnistanille ja Morais tasoitti pelin lukemiin 2-2.

Peli jatkui aaltoilevana, ja päästä päähän mentiin koko ajan. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta lisämaaleja ei enää hetkeen syntynyt. Vasta juuri ennen tauolle menemistä VPS:n lyhyenä pelattu kulma tuotti tulosta. Ian Garrettin keskitys tavoitti Lo Giudicen pään, ja pallo lensi komeassa kaaressa yli Gnistan-vahti Maanojan. Näin VPS pääsi koppiin ansaitussa taukojohdossa 3-2.

Taukojohto ei kestänyt kauan. Masar Ömer murtautui vasemmalta ja tasoitti ottelun laukomalla alatakakulmaan jo minuutilla 47. Kun toisella jaksolla VPS:n tekemät vaihdot eivät tuoneet toivottua vaikutusta, alkoi Gnistan hiljalleen ottaa kontrollia pelistä ja päästä maalipaikoille yhä useammin. Vaikka VPS:kin pystyi pariin kertaan tekemään hyökkäyksiä myös Gnistan-maalille, ei niistä tullut tulosta. Vaarallisin tilanne oli minuutilla 73, kun Gatambiyen laukaus hyvästä paikasta epäonnistui eikä Sillah osunut paluupallosta.

Vanha viisaus on, että kun ei itse tee, niin kaveri tekee. Morais pääsi läpi oikealta laidalta, ja Pöyhösen torjunnasta syntynyt paluupallo päätyi Rony Huhtalalle, jonka laukaus oli tarkempi kuin Sillahin laukaus edellisessä tilanteessa, ja pallo upposi tarkasti alakulmaan. Näin Gnistan siirtyi johtoon ottelussa ensimmäistä kertaa. VPS oli pakotettu nostamaan pakkaansa, mutta järin vaarallisia maalitilanteita se ei enää pystynyt synnyttämään. Lopulta riskien otto kostautui juuri ennen täyttä aikaa, kun lähes täysi joukkueellinen pelaajia oli nostettu kulmapotkuun. Gnistan pääsi iskemään vastaan, ja hyökkäys päättyi Nnameka Anyamelen iskemään viidenteen maaliin. Näin peli päättyi lukemin 3-5, ja vierasjoukkue tuuletti itselleen tärkeää voittoa raivoisasti. 

VPS:n päävalmentaja Christian Sund tuskaili ottelun jälkeen joukkueensa peliesitystä.

- Aloitettiin peli tosi hyvin, ja saatiin vielä kaksi maalia. Se vain harmittaa, että ne maalit, mitkä Gnistan teki, syntyivät meidän omista henkilökohtaisista virheistä. He käyttivät ne hyväksi. Johdimme puoliajalla ansaitusti, mutta 2-0 -tilanteessa olisi pitänyt pystyä tekemään vielä lisää maaleja, ja peli olisi ollut silloin ohi, Sund kommentoi.

Sundin mukaan VPS:n asenteessa oli selvästi hakemista, ja toinen puoliaika oli joukkueelta selkeä epäonnistuminen.

- Huomasi eron, mistä asioista me pelataan ja mistä asioista Gnistan pelaa. He pelasivat tippumista vastaan ja me emme pelanneet mistään. Tietenkään toinen puoliaika ei ollut hyvä meiltä. Jouduttiin tekemään vaihtoja, eivätkä ne tuoneet sitä, mitä me haettiin. Mutta onnittelut Gnistanille, toivottavasti he hoitavat viimeisen pelin myös ja säilyvät sarjassa, Sund toivoi.

VPS 3-5 Gnistan

4' Morrissey 1-0

9' Addai 2-0

20' Lucas Morais 2-1

23' Lucas Morais 2-2

41' Lo Giudice 3-2

48' Ömer 3-3

76' Huhtala 3-4

88' Anyamele 3-5

VPS tänään, VPS idag: Pöyhönen - Nuutinen, Koskimaa, Lo Giudice (79' Mahlamäki Camacho), Garrett - Gatambiye, Addai, Strandvall - Sarr (67' Niemi), Morrissey, Alanko (52' Sillah)

VPS ei pelaa keskiviikkona
Kolme -05 syntynyttä junioria nostettu Vepsun edus...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio