Raportti: VPS hävisi kauden viimeisen ottelun

20201104-VPS---KTP-0707 Kuva: Samppa Toivonen

 VPS pääsi lopulta kuin lopultakin päättämään kautensa kotikentällä, kun viiden ottelusiirron jälkeen ottelu KTP:tä vastaan päästiin pelaamaan. Ottelun tunnelmaan vaikutti tietysti hienokseltaan, että Pohjanmaan koronasäädökset rajoittivat yleisömäärää viiteenkymmeneen, mutta lopulta 50 paikalle päässyttäkin (plus yksi vaihtokatsoja, joka pääsi kehiin tauolla katsomosta pois vaihdetun katsojan tilalle) muodostivat Elisalle kelpo tunnelman.

Pelin ensi minuutit sujuivat ilman suurempia tapahtumia. VPS:llä oli kenties hienoinen pallonhallinta, siinä missä perinteisesti kolmen linjalla pelannut KTP keskittyi puolustamaan tiukasti. Maalipaikoille ei kumpainenkaan joukkue kuitenkaan päässyt ennen minuuttia 23, jolloin Steven Morrissey sai pallon juuri boksin ulkopuolella. Steven pyöräytti puolustajan kahville, pallon taitavasti oikealle ja sitten komea oikean jalan pommi löysi takakulman yhdeksättä kertaa tällä kaudella. Näin Morrissey tasoitti myös VPS:n sisäisen maalipörssin Sebastian Strandvallin kanssa.

VPS:n peli näytti hyvältä, mutta kohta tulostaululla vielä paremmalta. 38 minuutin kohdalla Vepsu murtautui oikealta Sarrin ja Morrisseyn voimin, jonka syötöstä pallo päätyi lopulta Ian Garrettille, joka pääsi tällä kaudella ensimmäistä kertaa pelaamaan luonnollisella paikallaan hyökkäyksen vasemmalla laidalla. Garrett kiitti pallosta, otti pallon haltuun ja pyssytti lukemiksi 2-0. Näin VPS näytti olevan kurssilla kohti hyvää kauden päätöstä. Edes KTP:n pilkulta saama 2-1 -kavennus rangaistuspilkulta pian 2-0 -maalin jälkeen ei ennakoinut mustia pilviä Vepsun taivaalle, vaan tauolle päästiin ansaitussa 2-1 -johdossa.

Mutta kuvaannolliset mustat pilvet kuitenkin tulivat ja synnyttivät sitten tuloksellisen rajumyrskyn. Ensin VPS-toppari hävisi keskialueella kaksinkamppailun, ja pallo päätyi läpiajoon kirmanneelle Mikalle, joka nosti hallitun tasoitusosuman VPS-vahti Pöyhösen ylitse. Kauaa ei tasatilanne kestänyt, kun Ramadingayen laukaus boksin rajalta otti onnekkaan kimmokkeen, joka päätyi hölmistyneen Pöyhösen taakse yläkulmaan.

Eikä kahta ilman kolmatta. KTP teki neljän minuutin sisällä jo kolmannen maalin, kun se murtautui keskeltä ja pallo päätyi oikealle laidalle Mikalle, joka täräytti tarkasti takakulmaan. Tästä ei ollut Vepsulla enää nouseminen, vaan tasalukemissa edettiin ottelun loppuun asti. VPS kokeili uusia pelaajia ja näin KTP otti itselleen tärkeän voiton, mikä käytännössä varmisti sen, että he pääsevät ainakin Ykkösen kakkossijalle ja nousukarsintoihin asti.

VPS:n päävalmentaja Christian Sund oli ottelun jälkeen pettynyt.

- Aloitimme pelin mainiosti, ja olimme menossa puoliajalle 2-0 -johdolla. Pelasimme hyvää peliä, vaikka meillä ei ollut tähän peliin mitään panosta. Luotiin paikkoja, ja puolustettiin myös tiiviisti. He eivät päässeet meidän muodon sisälle kovin paljon. Sitten viiden minuutin aikana he tekivät kolme maalia.

- Ne maalit, mitä he tekivät, olivat enemmän meidän omia henkilökohtaisia virheitä. Myös se 2-1 -kavennusmaali, kun meillä oli 2vs1 laidassa, ja silti he saavat keskitettyä pallon. Kauden aikana on käynyt liikaa sitä, että meillä on ollut voittoasema, mutta emme ole saaneet pidettyä sitä. Mutta sanoin pojille, että vaikka ei ollut mitään panosta, antoivat he kaikkensa tänään, ja siitä olen ylpeä. Kaikkensa he antoivat, mitä kropasta löytyi, vaikka onkin ollut vaikeata näiden taukojen kanssa, Sund päätti. 

VPS 2-4 KTP

23' Morrissey 1-0

38' Garrett 2-0

42' Ramadingaye 2-1

53' Mika 2-2

55' Ramadingaye 2-3

57' Mika 2-4

VPS tänään, VPS idag: Pöyhönen - Nuutinen, Koskimaa, Lo Giudice, Mahlamäki Camacho (65' Mohamed) - Gatambiye (61' Polvilampi), Puro, Strandvall - Sillah (7' Sarr), Garrett

VPS:n kausikortti 2021 on nyt myynnissä
Ennakko: Vepsun kauden viimeinen vieras on KTP

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio