Jussi Nuorela aloittaa VPS:n apuvalmentajana ja Akatemian päävalmentajana

nuorela Jussi Nuorela

 VPS:n uudeksi apuvalmentajaksi on palkattu Jussi Nuorela, 46. Valkeakoskelaislähtöinen Nuorela oli pelaajana 20 maaottelun mies ja pelasi ulkomailla ammattilaisena mm. Hollannissa, Saksassa ja Turkissa yli 10 vuoden ajan. Pelaajaura loppui vuonna 2008, minkä jälkeen Nuorela on koutsannut mm. FC Espoon edustusjoukkuetta sekä TPS:n juniorijoukkueita.

Viimeiset viisi vuotta Nuorela on toiminut Interissä juniori- ja talenttivalmentajana. Nyt uusi haaste Vaasassa innostaa kokenutta valmentajaa.

- Hyvillä fiiliksillä tulossa Vepsuun. Mielenkiintoinen projekti edessä, ja tiedän, että olen tulossa oikein laadukkaaseen seuraan. Kiva tulla tekemään töitä, Nuorela kommentoi.

Uusi apuvalmentaja odottaa, että yhteistyö VPS:n päävalmentaja Karjalaisen sekä maalivahtivalmentaja Sillanpään kanssa tulee toimimaan hyvin. Jalkapalloilullisista näkemyksistä on keskusteltu jo etukäteen.

- Ollaan oltu yhteydessä Jukan kanssa. Meillä on tosi paljon samanlaisia ajatuksia harjoittelusta ja jalkapallon pelaamisesta. Hyvät fiilikset aloittaa yhteistyötä Jukan ja (edustuksen maalivalmentaja) Henri Sillanpään kanssa, Nuorela kuvailee.

Vepsussa Nuorelan rooleihin kuuluu sekä edustusjoukkueen apuvalmentajana että Kolmosessa pelaavan VPS Akatemian päävalmentajana toimiminen. Tämän lisäksi Nuorela tulee osallistumaan myös Sillanpään johtaman B-juniorijoukkueen valmennukseen.

- Toimin tavallaan välikätenä edustuksen, Akatemian ja Junioreiden välillä. Osallistun aamuharjoitteluun, ja olen tekemisissä myös B-junioreiden kanssa. Siinä oikeastaan se paketti, Nuorela kuvailee.

VPS:n satavuotisjuhlavuoteen 2024 tähtäävään strategiaan kuuluu merkittävänä osana VPS:n pelaajapolun vahvistaminen. Investointi vankkaa junioripuolen kokemusta omaavaan Nuorelaan on seuralta vahva investointi myös tulevaisuuteen. VPS pyrkii siihen, että pelaajapolku jatkuu myös B-junioreiden jälkeen ja kulkee Akatemian kautta edustusjoukkueeseen asti.

- Seuralla on iso tahto kehittää junioriputkea ja saada yhteistyö pelaamaan. Kun edustusjoukkueen valmennustiimistä minä toimin Akatemian valmentajana ja "Henkka" toimii B-junioreiden koutsina koutsina, on se loistava lähtökohta yhtenäiselle toiminnalle. Voimme silloin ajatella nuorten pelaajien parasta, Nuorela uskoo.

VPS:ään tuleminen oli Nuorelalle helppo päätös. Seurassa on viime vuosina tehty kovasti töitä eteenpäin menemiseksi ja seuran toiminnan kokonaisvaltaiseksi kehittämiseksi. Tästä kielii seuran tuore nouseminen Palloliiton laatujärjestelmäluokituksen korkeimmalle tasolle, sekä koulutusyhteistyön aloittaminen VAMK:n kanssa. Tämän ansiosta VPS pystyy tarjoamaan nuorille pelaajilleen omaa räätälöityä koulutuspolkua, jonka voi sovittaa yhteen ammattiurheilijan uran kanssa käytännöllisesti.

Nuorela aloittaa työt tänään. Hän kehuu Vepsun organisaation lisäksi myös käytännön juniorivalmennustoimintaa.

- Minulle pisti silmään, että koko juniorivalmennuksen laatu on korkealla tasolla. Seurassa on valmentajina tosi paljon entisiä pelaajia, jotka ovat myös hyvin kouluttautuneita. Uskon, että siinä mielessä tämä on tosi makea ja mielenkiintoinen ympäristö aloittaa hommat, Nuorela päättää. 

Treenit jatkuvat uuden valmennustiimin johdolla
70 vuotta nuoren VPS-legendan traagisesta kuolemas...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio